Miriuță, între Liga a 2-a și Europa League. Antrenorul negociază cu ASA și Rapid în același timp, dar înclină să accepte prima ofertă

Marius ANGHEL 08 Jul. 2015, 17:04 Pregătiri, amicale
Miriuță, între Liga a 2-a și Europa League.** Antrenorul negociază cu ASA și Rapid în același timp, dar înclină să accepte prima ofertă
  • Fostul antrenor al CFR-ului, Vasile Miriuță, a discutat atât cu Claudiu Maior, șeful Consiliului de Administrație de la ASA, cât și cu Valerii Moraru, patronul Rapidului, despre un posibil angajament.
  • Ideea de a antrena în Europa League și Liga 1 îl tentează mai mult pe Miriuță.

 

UPDATE: Mara anunță că Vasile Miriuță va fi noul antrenor al formației ASA Târgu Mureș începând de joi

Președintele clubului ASA Târgu Mureș, Bogdan Mara, a anunțat, miercuri, la postul Digisport, că Vasile Miriuță îl va înlocui la conducerea tehnică pe Dan Petrescu, el urmând să semneze, joi, contractul cu gruparea ardeleană.

„Miriuță vine de mâine. Azi e în tribună la meciul cu Steaua (n.r. – din Supercupa României), iar mâine va semna cu ASA”, a spus Mara la postul de televiziune citat.

Președintele a menționat că nu se gândește să plece de la gruparea din Târgu Mureș în ciuda problemelor din ultima perioadă. „Eu rămân la club, nu mă gândesc la plecare. Dacă lucrurile se vor rezolva, voi rămâne. Am vorbit și la club și mi-au spus că vor să rămân. Rămân să luptăm pentru a face performanță”, a precizat Mara.

Antrenorul Dan Petrescu a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că pleacă de la ASA Târgu Mureș după disputarea Supercupei României cu Steaua din cauza problemelor apărute la clubul ardelean, ale cărui conturi au fost blocate în urma unei anchete a DNA.

Petrescu va renunța după aproximativ o lună la conducerea tehnică a echipei ASA Târgu Mureș, el acceptând oferta clubului chinez Jiangsu Guoxin-Sainty.

În vârstă de 46 de ani, Vasile Miriuță este în prezent liber de contract și a negociat în ultima perioadă și cu acționarul FC Rapid, Valerii Moraru, pentru preluarea conducerii tehnice a formației giuleștene. El a antrenat ultima oară formația ungară Gyor ETO, retrogradată în această vară după ce federația a refuzat să îi acorde licența pentru prima ligă din cauza datoriilor.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)


 

Antrenorul care a fost nevoit să plece de la ETO Gyor din pricina faptului că echipa maghiară a fost retrogradată pe motive financiare este unul dintre cei mai curtați, în acest moment, în România. Miriuță a fost primul om sunat de Claudiu Maior, omul care se ocupă de destinele ASA-ului, imediat după ce Dan Petrescu l-a informat că pleacă în China. Cei doi au discutat despre problemele financiare ale echipei și datele generale ale unui viitor contract al lui Miriuță cu Târgu Mureș și au stabilit că vor purta o discuție finală după meciul din Supercupa României, din această seară.

Între timp, lui Miriuță i s-a mai ivit o șansă. Valerii Moraru l-a sunat și el și i-a propus să antreneze Rapidul. „Azi am o întâlnire programată cu domnul Miriuță, începem negocierile pentru contract. Dacă ne înțelegem, semnăm imediat. Așteptăm să vedem ce așteptări are și dânsul. Noi am mai avut o întâlnire și cred că nu vor fi divergențe mari”, a spus Valerii Moraru pentru Mediafax.

Miriuță declara, la 26 iunie, agenției Mediafax, că este interesat de postul de antrenor al formației Rapid. „M-am întâlnit cu domnul Moraru și am discutat. E mult spus că mi s-a făcut o ofertă de a prelua Rapidul, a fost doar o primă discuție, am vorbit la modul general. O să vedem mai departe ce se va întâmpla. Din punctul meu de vedere pot să spun că sunt interesat să antrenez Rapidul”, spunea Miriuță la acea dată.

Europa League, dar pe bani puțini

Tehnicianul care în România a mai pregătit Ceahlăul și CFR e mai tentat însă să semneze cu ASA Târgu Mureș. Marele avantaj ar fi că are șanse să antreneze în Europa League, iar date fiind actualele probleme de la club, n-ar fi constrâns de un obiectiv foarte îndrăzneț, cel mai probabil singurul obiectiv care i s-ar fixa fiind play-off-ul.

Pe de altă parte, acesta ar fi nevoit să semneze un contract identic cu al jucătorilor, din care să încaseze 30 la sută din salariu, până ce conturile clubui ar fi deblocate.

În cazul în care Miriuță va respinge oferta ASA-ului, Claudiu Maior va încerca să-l aducă pe Adrian Falub, care a fost și el contactat în ultimele zile.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Marius ANGHEL 08 Jul. 2015, 17:04 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă