Mircea Axente i-a adus Politehnicii încă un succes în amicale, de data aceasta cu o echipă de Liga 3 cu psiholog. Timișorenii au în probe un jucător de la Sportul Snagov

ASU Politehnica s-a impus cu 2-0 în meciul jucat sâmbătă cu CSC Dumbrăvița, pe stadionul Știința. Ambele goluri au fost marcate în prima repriză de experimentatul atacant Mircea Axente. Sub comanda lui Octavian Benga a mai venit în probe un jucător de la Sportul Snagov.

Primul gol al partidei a venit în minutul 23, reușit de Mircea Axente. Apoi, ASU Poli a marcat în minutul 40, tot prin Axente, după o centrare a lui Manea. Alexandru Munteanu (în foto principal) a jucat la acest meci din prima repriză. În total, au fost două reprize de 50 de minute. Au lipsit Motreanu, cu probleme la genunchi, Săulescu, din cauza unei contracturi, și Borbei, chemat la lotul de juniori.

Alin Turbatu, în teste la alb-violeți

În probe la Poli a venit Alin Turbatu, un jucător care ieri, 7 februarie, a împlinit 21 de ani. Poate evolua în banda stângă, fundaș sau mijlocaș.

La seniori a jucat doar la Sportul Snagov. În acest sezon a prins 1194 de minute în 15 meciuri, 13 ca titular și alte două ca rezervă, fără să înscrie. Jucătorul aparține încă de Sportul Snagov, club care ia în calcul foarte serios să se retragă din competiție, dar, deocamdată, nu este liber de contract, ci a primit doar un document de la club că se poate antrena cu ce club dorește.

ASU Poli: Contra – C. Jurj, Mera, Scutaru, Cherecheș, Codrea, A. Ignea, F. Trip, Al. Munteanu, A. Manea, Axente
Au mai intrat: Murariu, Sofran, Vidrăsan, Coadă, Turbatu, Pintea, Dros, Bg. Vasile, Kuhn, Al. Pop

CSC Dumbrăvița: Mikloș – Berivoiescu, Telescu, Podină, Coroiu, Rus, Oprea, Mărmăreanu, Mura, Drăghici, Enciu
Au mai intrat: Smaranda, Kovary, Telescu, David, Siminic, Ștefan, Jichici, Jinga, Murariu, Făgărășanu

Octavian Benga mai vrea patru amicale

Octavian Benga a fost mulțumit de cum a jucat echipa sa în amicalul cu Dumbrăvița. „Un joc de care sunt mulțumit, cred că a fost cel mai bun joc al nostru de până acum de pregătire. Am arătat mult mai bine pe faza ofensivă, ceea ce mi-am și dorit. Meciurile trecut am reușit să ajungem multe mingi în zona careului, dar acum chiar am reușit să construim bine pe atac pozițional și am reușit să finalizăm. Mă declar mulțumti de cum arătăm acum, dar mai e foarte mult de muncit și pe zi ce trece, trebuie să completăm cu lucruri pozitive”, a precizat tehnicianul polist.

ASU Poli va sta în prima etapă din 2020, când ar fi trebuit să aibă meci cu Daco-Getica. Până acum, echipa s-a impus cu Pobeda Dudeștii Vechi (5-1), a remizat cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii (1-1) și s-a impus cu Fortuna Becicherecu Mic (5-2).

Echipa mai are antamante jocuri cu Radnicki Zrenjanin (Serbia), Șoimii Lipova și Zemun (Serbia), dar Benga ar mai vrea încă un adversar. „Mai avem trei amicale, mai mult ca sigur vom completa cu încă un amical, pentru că vreau ca toți jucătorii să se apropie de forma sportivă. E destul de dificil, pentru că noi prima etapă vom sta”, a mai spus antrenorul.

Poli, lăudată de antrenorul Dumbrăviței

Sorin Bălu, tehnicianul Dumbrăviței, a spus că rezultatul acestui amical este echitabil. „Au fost două reprize diferite. O primă repriză în care nu am putut să ieșim nicium din jumătatea noastră, pentru că Poli a exercitat o presiune permanentă pe echipa noastră. Am încercat din punct de vedere defensiv, să ne organizăm cât mai bine, deși în aceste trei săptămâni nu am reușit să lucrăm absolut nimic din punct de vedere tehnico-tactic, ci doar fizic. Rezultatul după prima repriză este just, Poli ne-a pus permanent în dificultate. Au marcat de două ori, ar fi putut poate să o mai facă, am fi putut poate și noi. În repriza a doua, cu schimbări, am echilibrat jocul în bine. Am făcut două echipe valoric echilibrate, nu am făcut cea mai bună echipă din prima repriză”, a precizat Bălu.

Formația din cea mai bogată comună din vest are probleme financiare

În toamnă, la Clubul Sportiv Comunal Dumbrăvița au fost probleme cu banii, iar Bălu a recunoscut asta, precizând că acum totul este în regulă. „Din vară încoarce, nu a fost ce trebuie la Dumbrăvița. Au fost așteptări mari, din partea noastră, și noi am avut din partea conducerii. Nu a funcționat absolut bine, nici din punct de vedere financiar, nici sportiv. Însă săptămână aceasta, conducerea noastră a achitat toate salariile. Din acest moment nu mai putem să căutăm alibiuri. Trebuie să dăm maximul, pentru că și clubul a dat”, a punctat Bălu.

CSC Dumbrăvița are psiholog

Din această iarnă, jucătorii echipei din Dumbrăvița vorbesc săptămânal cu un psiholog. „L-am adus în stafful nostru pe Cristian Tăbăcaru, trainer neuro-lingvsitic, care vine odată pe săptămână la echipa noastră. Mental și motivațional echipa noastră se va prezenta foarte bine în retur. Ține un work-shop extraordinar, de trei ore, care poate să schimbe viața. O să părem așa, filozofi, «Vine iar ăsta, Bălu, și face pe istețul», dar, vă spun sincer, noi astăzi în România am ajuns să ne bucurăm de realitate”, a explicat Sorin Bălu.

Miercuri, ASU Poli joacă un nou amical, cu Radnicki Zrenjanin.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Pe aceeași temă