ASU Politehnica s-a impus la scor în primul amical din această iarnă, jucat cu o echipă de Liga 4. Situația transferurilor la clubul timișorean

ASU Politehnica s-a impus cu 5-1 în primul meci de verificare din 2020, jucat, sâmbătă, pe terenul sintetic de la Baza Sportivă 2, în compania celor de la Pobeda Dudeștii Vechi, formația din Liga a 4-a Timiș. Meciul nu a fost lipsit nici de momente tensionate, spre deosebire de jocul disputat cu o zi înainte între Ripensia și Fortuna, unul desfășurat într-o atmosferă mult mai prietenească.

Scorul l-a deschis Ioan Mera, cu un gol cu capul marcat în minutul 10, după un corner. În minutul 22, Boboiciov a egalat pentru echipa din localitatea unde majoritatea populației are origine bulgărească. Până la pauză au mai marcat Sofran, în minutul 22, și Săulescu, în minutul 45. În a doua repriză, au marcat din situații destul de ușoare, la care defensiva advesarului era nepregătită, Axente, în minutul 72, și Manea, în minutul 75.

„Bulgarii”, iuți la mânie

Trebuie spus că în timpul meciului au fost câteva momente când au mai sărit scântei. Cei de la Pobeda au mai avut reproșuri la adresa arbitrului, dar nu numai. Vali Grigore și Scutaru erau cât pe ce să se încaiere, după ce Coadă a faultat un tânăr de la Dudeștii Vechi, iar „veteranul” Grigore i-a luat apărarea colegului mult mai tânăr.

ASU Politehnica Timișoara: Murariu – Sofran, Mera, Scutaru, Coroiu, Codrea, Ignea, Săulescu, Navas, Godin, Pop
Au mai intrat: Contra, Borbei – Jurj, Coadă, Vidrăsan, Cherecheș, Dros, Vasile, Trip, D. Radu, Manea, Axente

Pobeda Dudeștii Vechi: Lascu – Matei, Mirciov, Pricop, Vlad, Briciu Vasilcin, Rusu, Boboiciov, Grigore, Novac
Au mai intrat: Bona, Ciocan, Ciocani, Tranculov, Budur, Halal, Colompar, Kalapiș

Octavian Benga, mulțumit de pregătire

Octavian Benga s-a declarat mulțumit de cum decurg pregătirile. „Sunt mulțumit, am făcut două echipe. I-am amestecat pe jucători, nu suntem încă titulari sau rezerve. Pleacă cu șanse egale. De aceea am mixat. Sunt mulțumit de efort după o săptămână destul de grea. S-a văzut și puțin oboseala. Mi aș fi dorit mult mai mult de la anumiți jucători, dar trebuie să înțelegem că avem și câțiva jucători noi care trebuie să se încadreze în cadrul lotului, să se adapetze la cerințele echipei. Îi felicit pentru săptămâna care s-a încheiat, pentru că s-au pregătit exemplar și nu am ce să le reproșez”, a punctat antrenorul Politehnicii.

Ghanezul nu mai vine la Poli

Antrenorul a confirmat că spaniolul Navas și Liviu Godin vor rămâne în lot. Ultimul are 19 ani, este atacant, ultima dată a fost la SCM Gloria Buzău și e format de clubul Sport Team București.

În schimb, jucătorul dorit din Ghana nu vine, pentru că dura prea mult procedura cu actele. „Sunt jucători cu care mi-am dorit să completez lotul. Nu pot avea o imagine foarte clară, pentru că randamentul lor nu e foarte ridicat. Mai au nevoie să se adapteze la oraș, la cerințele echipei, la temperatură. Mă refer la jucătorul spaniol, care vine dintr-o zonă mai caldă. Cu siguranță, cu timpul evoluțiile lor vor fi mai bune și sper să-i încadrăm cât mai repede și să formăm un grup unit, ca în tur. Pentru că unitatea grupului a dus la rezultate pozitive. Cei doi sunt ca și semnați, mai urmează ultimele detalii contractuale”, a explicat Benga.

Fără Popescu și Zabun

Călin Popescu va rămâne la Sepsi. Altă plecare de la Politehnica, sub formă de împrumut, este a lui Artiom Zabun, care va juca la CSM Focșani, în Liga 3.

„A fost dorința celor de la Sepsi să-l recupereze. Am primit puțin cam târziu informarea, pentru că îmi era mult mai simplu din decembrie să caut dublură pe acel post de juniori. Ne-am mișcat destul de repede. Nu e nicio problemă, vom găsi soluții în acea zonă”, a punctat antrenorul Benga despre jucătorul de 18 ani care în prima parte a sezonului a evoluat în 16 meciuri pentru Poli, în 14 ca titular și a fost înlocuit în șapte. În schimb, basarabeanul Zabun a fost utilizat în 12 jocuri, doar în trei ca titular, și a marcat un gol.

Benga mai speră la un jucător cu profil ofensiv. „Se mai poate să apară un jucător bun, dar nu vreau să vorbesc. Vom afla luni sau marți dacă îl vom luat. În proporție de 99 la sută, lotul este acesta. Poate să mai fie o venire și o plecare. Dacă vine acel jucător, pleacă unul. De la mijloc în sus”, a mai adăugat tehnicianul Politehnicii.

De luni, ASU Poli intră în cantonament pe plan local. Sâmbăta viitoare, urmează un amical cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă