Mihali a condus antrenamentul utiștilor în lipsa lui Mihalcea. Curtuiuș, Roman și Cuedan sunt ultimele noutăți din lot

Marius ANGHEL 04 Jul. 2017, 12:25 Pregătiri, amicale

După reunirea de vineri, la care au participat 18 jucători, inclusiv Adrian Petre, care sâmbătă a semnat cu Esbjerg din Danemarca, utiștii au avut liber în weekend, iar luni au revenit la antrenament. Prima ședință de pregătire a săptămânii a avut loc la Sînnicolau Mic și a fost condusă în mare parte de secundul Gheorghe Mihali, cel care vineri a absentat. Fostul internațional va face echipă în aceste zile cu celălalt secund Cristian Todea și cu antrenorul de portari Dan Țapoș, asta fiindcă antrenorul principal Adrian Mihalcea e ocupat până miercuri, inclusiv, cu cursurile pentru obținerea licenței PRO.

„Ultima dată când am fost la Arad era prin 2000, jucam la Dinamo, am avut un amical cu UTA, care ne-a învins cu 1-0. Am fost supărați atunci, ne-a și certat Mister rău de tot. Am urmărit ce s-a întâmplat aici, UTA e o echipă grea, chiar dacă a trecut prin momente mai puțin faste. Să joci doi ani la rând baraj și să nu promovezi poate să te afecteze puțin moral, psihic, dar eu cred că acum, cu suportul tuturor, cu jucători buni, cu antrenori care să aducem un plus, putem să fim în Liga 1. Va conta mult și experiența unor jucători, dar și cei sub 21 de ani”, a spus, pentru site-ul oficial al UTA-ei, Mihali, după primul antrenament condus la echipa arădeană.

Curtuiuș și Roman s-au alăturat lotului. Cuedan a cerut să fie primit la antrenamente

Față de jucătorii care au fost la reunire, a lipsit Paul Copaci, răcit, însă s-au alăturat atacanții Marius Curtuiuș și noua achiziție Dan Roman. În plus, cu UTA se pregătește și mijlocașul ofensiv Flavius Cuedan, care ultima dată a jucat în România pentru FC Botoșani, iar în sezonul trecut a evoluat la echipa din Liga a 6-a a Germaniei VjL Waldkraiburg.

„Chiar la începutul aventurii mele la Waldkraiburg, am avut ofertă de la TSV Buchbach, echipă din Liga a 4-a, unde evoluau și sateliții celor de la Bayern Munchen sau TSV 1860, dar și cunoscuta formație germană, Unterhaching. Nu s-a mai putut face transferul și am rămas la Waldkraiburg, pentru care am evoluat constant. Poate, ca și calitate a jocului și a fotbaliștilor, liga în care am evoluat e puțin sub Liga a 2-a, dar ca adversitate și agresivitate, în sensul pozitiv al lucrurilor, sunt peste. Rămâne de văzut ce va urma pentru mine, am oferte să mă întorc în Germania după ce-mi dau licența la Arad și dacă nu se concretizează nimic cu UTA. Deocamdată, am fost solicitat să mă prezint la pregătirea echipei la care am crescut, am făcut-o cu mare plăcere și dorință de a demonstra ceea ce pot”, a declarat, pentru Sport Arad, Cuedan.

Petre: „Sunt mândru că au fost colegii mei”

Nici Adrian Petre nu a mai participat la antrenamente, chiar dacă acesta a asistat de pe margine la alergări. Atacantul transferat în weekend în Danemarca a venit doar să își ia la revedere de la foștii săi colegi.

„Ieri a fost o zi emoționantă în viața mea. Ziua în care mi-am luat rămas bun de la cei dragi, cu care am împărțit terenul de joc, vestiarul sau sala de forța, zilele bune și cele mai puțin reușite. Le mulțumesc încă o dată și sunt mândru că au fost colegii mei. Sper ca peste ani să ne aducem aminte numai de ce a fost frumos între noi și să ne bucure orice ocazie în care ne vom reîntâlni!”, a fost mesajul lui Petre pe pagina oficială de facebook.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: UTA

Marius ANGHEL 04 Jul. 2017, 12:25 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă