Adrian Mihalcea, la a doua reunire în mai puțin de o săptămână. UTA a dat start antrenamentelor cu 18 jucători. „Nu vom avea nicio scuză dacă nu vom promova”

Marius ANGHEL 30 Jun. 2017, 21:03 Campionat

După o perioadă plină de frământări la Arad, fie legate de descinderea de săptămâna trecută la club a polițiștilor Direcției Generale Anticorupție, fie de gândurile ce au dus la despărțirea de 8 jucători și la achizia a altora 6 până în acest moment, UTA a dat în această după-amiază start pregătirii pentru noul sezon al Ligii 2. „Bătrâna Doamnă” a ratat pentru al doilea an consecutiv promovarea în Liga 1, la baraj, iar a treia oară speră să fie cu noroc.

Noua ediție de campionat va fi începută totodată și cu un nou antrenor principal. Adrian Mihalcea a păsărit-o pe Dunărea Călărași și în aceeași zi a preluat UTA. Obiectivul pe care îl are este unul clar: promovarea. În stafful săi tehnic au fost cooptați secunzii Cristian Todea și Gheorghe Mihali, antrenor cu portarii va fi tot Dan Țapoș, iar în privința preparatorului fizic încă nu s-a luat o decizie.

„Nu vom avea nicio scuză dacă nu vom promova”

După ce a făcut cunoștință cu noii săi jucători, Mihalcea a susținut prima sa conferință de presă în calitate de antrenor al echipei arădene, ca apoi să iasă pe terenul secund al stadionului Motorul și să conducă prima ședință de pregătire.

„Era și greu să refuzi un club ca și UTA Arad. Știu foarte bine ce tradiție și valoare are UTA. Ce mă interesează pe mine e să ne atingem obiectivul vara viitoare. E clar, obiectivul e promovarea, nu vom avea nicio scuză dacă nu vom promova. Investițiile, credibilitatea dată de domnii din conducere, sponsorii, toate sunt la nivelul primei ligi. Nu vreau să vorbesc despre ce a fost, este un moment de start pentru un nou ciclu și sunt convins, și n-o spun din complezență, ci din tot sufletul, că ne vom atinge obiectivul”, a spus pentru început noul antrenor al UTA-ei.

„Mai avem nevoie de trei jucători”

Până acum, în trei zile, UTA a achiziționat șase jucători: fundașul Mădălin Ciucă (34 de ani, ex CSM Poli Iași), mijlocașul Ștefan Grigorie (35 de ani, ex FC Brașov), portarul Bogdan Caucă (20 de ani, ex FC Brașov), atacantul Dan Roman (31 de ani, ex CFR Cluj), fundașul Bujamin Asani (28 de ani, ex FK Skhupi) și Izet Ajrullahu (19 ani). La capitolul despărțiri, conducerea clubului a anunțat că nu se va mai baza pe: Marius Chindriș, Dumitru Copil, Alin Gligor, Bogdan Miron, Dumitru Muntean, Gianmarco Piccioni, Robert Vîlceanu și Michel Vlad.

Despre achiziții Mihalcea nu a spus nimic, transmițând totuși că are nevoie de jucători cu experiență, combinați cu tineri promițători, pentru a îndeplini obiectivul. Cert e că ar mai vrea cel puțin trei jucători.

„Campania de achiziții e în derulare. Până acum au venit șase jucători. Știu ce înseamnă liga a doua, am avut posiblitatea să identific criteriile care ne-ar putea duce la îndeplinirea obiectivului. Unul dintre ele e experiența. Jucători cu experiență, cu o certă valoare, se îmbină cu tineri – iar UTA are o pepineră foarte bună – care pot să crească lângă ei. Așa a crescut și Dennis Man, așa a crescut și Petre. Mai avem nevoie de trei jucători – fundaș central, fundaș lateral stânga, mijlocaș central de creație”, a comentat Adrian Mihalcea, citat de site-ul echipei arădene.

„Stilul meu de joc nu va sta în individualități, ci pe grup”

Cât despre stilul de joc pe care îl va impune la UTA, Mihalcea a transmis că îi place formula 4-2-3-1, însă aceasta va suferi modificări pe parcursul jocurilor. Ceea ce vrea de la jucătorii săi este ca toți să muncească și să facă ambele faze.

„Echipa va face ambele faze. Stilul meu de joc nu va sta în individualități, ci pe grup. Jucătorii care intră pe teren trebuie să alerge, nimeni nu va alerga pentru ei. Nu neg că îmi place 4-2-3-1, dar, în funcție de necesitățile jocului, ne vom mula. Din punctul meu de vedere, sistemele de joc sunt doar pe hârtie. Pot să confirm că vom avea patru apărători, pozițiile din față se pot modifica”, a transmis Mihalcea.

Dintre amintirile sale de la Arad, Mihalcea a rememorat două. Una din urmă cu 17 ani, iar alta recentă, de anul trecut.

„Prin 2000, parcă, am venit cu Dinamo la Arad pentru un amical cu UTA. Am pierdut cu 1-0 și ce îmi amintesc e că actualul meu asistent, Cristian Todea, m-a „măcelărit”! A fost un meci amical, iar stadionul a fost plin! Iar recent, la baraj, am vorbit din suflet, pentru că nu aveam cum să anticipez că voi ajunge aici, când am spus că mi-aș dori o asemenea atmosferă la fiecare meci”, a mai spus Adrian Mihalcea.

Apoi, la reunire a avut 18 jucători, dintre care 5 noi achiziții. Dan Roman a lipsit.

Iată lotul prezent la reunire:

portari: Barna, Caucă;
fundași: Adili, Polgar, Manea, Ciucă, Burlă, Copaci, Asani;
mijlocași: Strătilă, Jorza, Tănase, Grigorie, Stahl, Costin, Ajrullahu, Covaci;
atacant: Petre.

Filaret a rămas pe margine, fiind încă în recuperare după accidentare, în timp ce Curtuiuș și Roman, precum și „secundul” Mihali, intră de luni în program.

Pentru Adrian Mihalcea aceasta a fost a doua reunire în această săptămână. Luni a condus antrenamentele la Dunărea Călărași, echipă de care s-a despărțit miercuri, atunci când a și semnat cu UTA.

Cantonament în Austria

Programul plin a lui Mihalcea la UTA începe luni, 3 iulie. Săptămâna utistă se încheie un un prim amical, sâmbătă, 8 iulie, pe arena din Sînnicolau Mic, în compania divizionarei D Șoimii Șimand.

A fost stabilit și cantonamentul de vară: din 14 iulie, UTA pleacă în Austria, la Mallnitz, resort care i-a mai fost gazdă și în trecutul foarte recent.

Foto: UTA

Marius ANGHEL 30 Jun. 2017, 21:03 Campionat
Pe aceeași temă