Metaloglobus a făcut instrucție cu CS Blejoi, în primul amical din 2020. Un jucător de la FCSB și altul de la Astra, noutățile din lotul lui Măldărășanu

Prima săptămână de pregătire de după reunirea a fost încheiată de Metaloglobus cu un meci amical. Echipa bucureșteană antrenată de Marius Măldărășanu a desfășurat sâmbătă, pe teren propriu, un test cu formația de Liga 3 CS Blejoi, ocupanta locului 8 în Seria a 3-a, pe care a învins-o cu 5-0.

„Duble” Ovidiu Herea și Ciocâlteu în prima repriză

Cu un prim „11” în care nu s-a regăsit nicio noutate față de lotul cu care a încheiat prima parte a sezonului, Metaloglobus a făcut instrucție cu CS Blejoi în prima repriză. Bucureștenii au înscris de nu mai puțin patru ori, Ovidiu Herea și Alexandru Ciocâlteu reușind „duble”.

Ovidiu Herea a deschis scorul în minutul 26, printr-o lovitură de pedeapsă, iar Alexandru Ciocâlteu a majorat diferența destul de repede, din minutul 30. Tot Ovidiu a mai înscris o dată în minutul 38, iar Ciocâlteu a punctat aproape imediat, în minutul 39.

Un fundaș de la FCSB și un atacant de la Astra, noutățile din lotul Metaloglobusului

În partea secundă, antrenorii celor două echipe au schimbat aproape toți jucătorii, iar Metaloglobus a mai înscris doar o dată. Daniel Lung a stabilit scorul final din minutul 66, după o fază fixă.

În această parte a jocului, Marius Măldărășanu a utilizat și câteva nume noi. În apărare a apărut Radu Zamfir, un fundaș de 19 ani care în prima parte a sezonului a fost împrumutat de FCSB la Farul, unde a jucat doar 61 de minute în două meciuri, iar acum va fi direcționat către Metaloglobus. Iar în atac a fost trimis Raul Gavîrliță. Vârful de 20 de ani originar din Brașov vine de la Astra, club unde a evoluat la echipa secundă, din Liga 3. La prima echipă, din Liga 1, a debutat în sezonul trecut, trei minute într-un joc cu Dinamo (2-1).

Zamfir este ca și împrumutat de la FCSB, în timp ce situația lui Gavîrliță urmează să fie stabilită în perioada următoare.

În plus, în apărare a fost utilizat George Caramalău (24 ani), unul dintre jucătorii importanți ai clubului Metaloglobus, însă care în acest sezon nu a apucat să joace niciun minut, deoarece la începutul cantonamentului din vara trecută s-a accidentat grav și până acum a fost în perioada de refacere.

Trei plecări de la echipa bucureșteană

La capitolul despărțiri, pe lângă fundașul moldovean Alexandru Starîș (25 de ani), Metaloglobus s-a despărțit și de atacantul Cosmin Ionică și mijlocașul Robert Vîlceanu.

„Ionică s-a transferat la CS Tunari, în Liga 3, iar cu Robert Vîlceanu am reziliat contractul. A fost cererea băiatului să reziliem contractul, pentru că este în discuții avansate cu o echipă din altă țară”, a explicat președintele clubului Metaloglobus, Marius Burcă.

Metaloglobus, prima repriză: Gavrilaș (Nedelcovici 30′), Ciubotaru, Fl. Plămadă, L. Cazan, Banu – Andr. Lungu, M. Coman – Ciocâlteu, Andr. Ionescu, Ed. Vraciu – Ov. Herea
Metaloglobus, a doua repriză: Nedelcovici (Geantă 60′) – R. Zamfir, D. Lung, Caramalău, Sava (Gafaru 75′) – Mino Sota, R. Chiriac – Ghenovici, Cl. Herea, Duminică (Potecea 75′), Gavîrliță.

CS Blejoi, prima repriză: Ad. Gheorghe – Anghel, Oprea, Cl. Stoica, Ghinea – Rudaru, Bojoagă – Chiși, Roman, Vl. Badea – Lambru
CS Blejoi, a doau repriză: Ad. Gheorghe (Pană) – Cl. Stoica (Aranghelovici), Ristea, Năstase, Ghinea – Ir. Dumitru, Bojoagă – Chiși, Iancu, Vl. Badea (Teru) – Lambru (Cocoș)

Pentru Metaloglobus urmează alte două meciuri amicale în perioada de pregătire de pe plan local, până la plecarea în cantonamentul din Turcia, programat în perioada 2 – 14 februarie. Sâmbătă, 25 ianuarie, bucureștenii o întâlnesc pe teren propriu pe Unirea Slobozia, liderul Seria a 2-a a Ligii 3, iar pe 31 ianuarie va juca împotriva echipei Mostiștea Ulmu, ocupanta locului 3 în Seria 2 a Ligii 3.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: CS Blejoi

Pe aceeași temă