Luceafărul și-a reluat antrenamentele și continuă în Liga 2. 15 jucători s-au prezentat la pregătire după ce echipa a fost preluată de noii investitori

Marius ANGHEL 31 Aug. 2017, 15:46 Pregătiri, amicale

După ce marți au semnat actele de preluare a clubului Luceafărul Oradea, noii conducători ai echipei bihorene i-au sunat pe jucătorii puși pe liber și care au evoluat sub comanda lui Cornel Țălnar în primele patru etape să revină la antrenamente. Miercuri după-amiază, la baza sportivă Luceafărul din Sânmartin, 15 jucători au spus prezent și și-au reluat pregătirea pentru următorul meci din campionat, cel de sâmbătă, de la ora 11:00, cu Chindia Târgoviște.

Cristian Lupuț a condus antrenamentul de miercuri, chiar dacă fostului antrenor, ultima dată directorul executiv, i se reziliase contractul cu Luceafărul la mijlocul săptămânii trecute. În schimb, încă antrenorii din acte, Cornel Țălnar și Florentin Petre, nu s-au prezentat ieri la Sânmartin, „deși au fost notificați în acest sens”, după cum a precizat Dumitru Ghilea, fostul președinte al clubului, prezent ieri la antrenament.

Potrivit Bihoreanul, la ședința de pregătire de miercuri au participat 15 jucători: Alin Goia – Constantin Roșu, Claudiu Codoban, Alin Țegle, Ionuț Ban, Paul Chiș Toie, Flaviu Drăgan, Marius Feher, Alin Mutu, Petre Goge, Adrian Balea, Ionuț Cuc, Ovidiu Popa, Dulca și Meszaros. Ultimii trei reprezintă noutățile din lot. Se așteaptă însă ca și dintre cei care au plecat la alte echipe să se întoarcă, precum Bedea și Alexandru Iacob, care în ultimele zile s-au antrenat la echipa din Deva. Dintre cei care au plecat, și-au găsit noi angajamente: Paul Păcurar, la UTA, Andrei Herghelegiu, la AFC Hermannstadt, și Andrei Cordoș la Universitatea Cluj. În plus, pe lângă aceștia, la echipă vor fi aduși și câțiva dintre jucătorii de la ACS Șirineasa, din Liga 3, un alt club aflat în proprietatea afaceristului din umbră care a preluat Luceafărul, Nicolae Sarcină.

„Mă bucur că se continuă. Vestea renunțării domnului Blidaru ne-a luat prin surpindere pe toți. Nu ne așteptam. Ne gândeam că se vor lua măsuri contractuale, dar în niciun caz nu ne-am fi așteptat la retragere. Este bine că avem continuitate cu fotbalul în Bihor la acest nivel. Tocmai de aceea am decis și eu să rămân aici, cu toate că în ultimele zile am avut și alte oferte de a pleca. Chiar dacă nu ne-am antrenat în ultimele șase zile, totuși noi avem pregătirea din această vară. Eu sunt încrezător și pentru meciul cu Chindia, chiar dacă doar de acum începem să ne pregătim pentru el”, a declarat, pentru Bihoreanul, căpitanul echipei Luceafărul, Constantin Roșu.

„Am preluat clubul, inclusiv baza sportivă de la Sânmartin și dorim să ducem mai departe activitatea de la Luceafărul. Ne propunem o treabă serioasă. Echipa se pregătește din nou de azi (n.r. – miercuri), iar sâmbătă vom susține meciul cu Chindia, la Stadionul din Oradea. Atunci vă vom oferi și mai multe informații”, a declarat și noul președinte al clubului Luceafărul, Lucia Vladimirescu.

După ce runda trecută nu s-au prezentat la Pitești și au pierdut la „masa verde” meciul cu FC Argeș, Luceafărul Oradea joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu Chindia Târgoviște. După cinci etape, bihorenii sunt pe locul 18 din 20 și au un singur punct acumulat.

Foto: Bihoreanul (Szilagyi Lorand)

Marius ANGHEL 31 Aug. 2017, 15:46 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă