Noii conducători ai clubului Luceafărul sunt apropiații afaceristului Nicolae Sarcină. O femeie este președintele echipei din Liga 2. „Discuția a fost dacă le dăm lor echipa sau închidem”

Marius ANGHEL 30 Aug. 2017, 18:32 Campionat

E sigur, Luceafărul Oradea a fost preluată oficial de un nou finanțator, are o nouă conducere, iar sâmbătă va juca în campionatul Ligii 2 cu Chindia, evitând astfel excluderea pentru două neprezentări. Cornel Țălnar este încă antrenorul formației bihorene, însă cel care ar putea să îi ia locul este Cristian Dulca. Noua conducere a Luceafărului va face un lot de jucători dintre cei care au evoluat până acum la Luceafărul și care nu și-au găsit alte contracte după ce au fost puși pe liber acum o săptămână, dar și de la echipa din Liga 3 ACS Șirineasa.

Noua conducere a clubului Luceafărului Oradea este compusă din două femei și un bărbat. În acte, președinte este Lucia Vladimirescu, vicepreședinte e Andrei Romulus Diaconescu, iar secretar este Ana Elena Buzatu. Aceste trei persoane au purtat negocierile de preluare a clubului de la președintele Dumitru Ghilea, unul dintre fondatorii Luceafărului. Marți, la discuțiile finale au apărut la întâlnire și oamenii de fotbal Eugen Pîrvulescu și Cristian Dulca, acestia doi din postura de cunoștințe ale adevăratului finanțator al clubului, omul de afaceri Nicolae Sarcină.

Apropiații lui Nicolae Sarcină au preluat Luceafărul, la fel ca și pe ACS Șirineasa

Nicolae Sarcină este, de fapt, finanțatorul din umbră al Luceafărului, președintele Lucia Vladimirescu (foto mic)(41 de ani, născută pe 3 noiembrie 1975) fiind o asociată a omului de afaceri gorjean.

Firma GTPD din județul Gorj, una dintre companiile din grupul Succes Nic Com, patronat de Nicolae Sarcină, era con­trolată în 2014 de Mariea Ionașcu și de Lucia Vla­dimirescu. Ea declara atunci că între GTPD și Suc­ces Nic Com nu există nicio legătură, sunt doar „parteneri de afaceri”. În pe­rioa­da 2003-2005, printre acționarii GTPD s-au numărat Mihai Sarcină și Iosif Holt, un apropiat al lui Nicolae Sar­cină, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

În prezent, Lucia Vladimirescu apare acționar sau administrator în alte cinci companii din județul Gorj, unde de-a lungul timpului printre acționari s-au mai numărat și membri ai familiei Sarcină precum Genoveva Sarcină.

Pe profilul Luciei Vladimirescu de pe Linkedin, în dreptul experienței noului președinte al Luceafărului Oradea scrie: Director general GTPD SRL (martie 2015 – Prezent) și Director Aprovizionare SUCCES (decembrie 2003 – martie 2015), aceasta din urmă fiind chiar firma lui Nicolae Sarcină.

La finalul săptămânii trecute, după primul meci din campionatul Ligii 3 al ACS Șirineasa, un alt club preluat prin interpuși de Nicolae Sarcină și mutat la Petroșani, omul de afaceri era auzit strigând la stadion că va lua cei mai buni jucători, va desființa echipa și va pleca la Oradea. Între timp, mai mulți jucători ai Șirinesei au fost contactați să se prezinte la Oradea la pregătire, fapt ce confirmă legătura dintre cele două cluburi. Mai mult, la meciul de sâmbătă cu AFC Hermannstadt 2, câștigat de Șirineasa cu 3-0, în tribună lua loc Cristian Dulca, adică antrenorul care acum este la Luceafărul.

După ce ieri seară nu a răspuns apelurilor telefonice pentru a asculta punctul său de vedere, antrenorul Cristian Dulca nu a răspuns apelurilor nici astăzi. Nici omul de afaceri Nicolae Sarcină nu a mai răspuns la telefon astăzi, respingând apelul și transmițând mesajul: „Îmi pare rău, nu pot vorbi.”

Iată ce declara Nicolae Sarcină ieri. „Ce-i cu tâmpenia asta? Avem echipă bună la Pandurii Târgu Jiu, avem vicecampioană, nu mă interesează pe mine. Toată lumea vrea să-și facă reclamă pe spatele meu. Nu am nicio treabă cu sportul. Eu am echipă la Târgu Jiu, Pandurii, sunt sponsor acolo, joacă cu Succes-ul pe tricou și gata, nu mă interesează pe mine alte povești. Am alte socoteli. La Mioveni au jucat cu alte tricouri pentru că nu le aveau pe celelalte spălate (n.r. – dacă în precedentele jocuri din Liga 2 Pandurii a jucat cu tricouri noi, cu sponsori inscripționați, la Mioveni, în ultima etapă, a jucat într-un echipament complet albastru, fără niciun sponsor). Nu am vrut Foresta. Eu dacă îmi doresc o echipă o vreau pe Pandurii, e vicecampioană. Sunt din Târgu Jiu și mi-aș dori Pandurii. De restul nu mă interesează, alte cluburi. La Șirineasa nu sunt eu. Acolo sunt trei băieți. La Liga 3 nu mă bag eu, ce treabă am eu acolo. Sunt trei băieți cuminți care fac o treabă frumoasă și foarte bine fac. Luceafărul Oradea e unde se pune harta în cui. Ce să caut eu de la Târgu Jiu la Luceafărul? Să o ia un om de afaceri de acolo, din Oradea”, spunea, pentru Liga2.ro, Sarcină.


Nicolae Sarcină la antrenamentele echipei ACS Șirineasa

Dumitru Ghilea: „Au preluat totul acum, baza și echipa”

Deja fostul președinte al Luceafărului începând de ieri, Dumitru Ghilea, a comentat pentru Liga2.ro cedarea clubului bihorean către cele trei persoane, pe care le numește ca posibili „apropiați ai domnului Nicolae Sarcină”.

„S-a bătut palma cu noii finanțatori pentru echipă și ne-am înțeles și pentru baza sportivă de la Sânmartin. Au preluat totul acum, baza și echipa. Echipa, de fapt, ce să preia din echipă, că a rămas fără jucători, doar antrenorii au rămas. Au preluat numele și locul de Liga a 2-a. Ei au sunat acum jucătorii care au fost la Luceafărul și care încă nu au semnat cu alte cluburi. Vor renegocia salariul cu ei și tot. A avut loc un schimb. Am ieșit eu și membrii care am mai fost în conducere și au intrat cei noi, președinte plus doi membri. E posibil să fie apropiații domnului Nicolae Sarcină, nu dânsul. E posibil să fie, pentru că sunt trei persoane din Gorj”, a spus Dumitru Ghilea, care a confirmat și că Pîrvulescu și Dulca au fost marți la Oradea: „Eugen Pîrvulescu doar a fost la discuții, a venit cu antrenorul, Cristian Dulca, care nici dânsul nu este antrenor, pentru că la Luceafărul încă este antrenor Țălnar. Dânșii probabil sunt cunoștințele noii conduceri, nu știu ce rol au”.

Lipsa implicării autorităților locale și rezultatele slabe l-au determinat pe Blidaru să abandoneze echipa

Ghilea explică și cum s-a ajuns în situația ca Ioan Blidaru să își retragă instantaneu sprijinul financiar și să lase clubul cu riscul de a fi exclus din campionat pentru două neprezentări.

„Finanțatorul care a fost înainte, domnul Blidaru, a sperat că o să aducă lângă noi Consiliul Local și cel Județean. Dânsul a avut discuții cu ei. Consiliul Local de la început a spus nu. A rămas Consiliul Județean, care a spus că vorbește cu x și y, că se rezolvă, că va veni, dar nu s-a întâmplat nimic. Domnul Blidaru avea gânduri mari, voia promovarea, de aia l-a adus și domnul Țălnar și jucătorii pe care a reușit să-i aducă, a văzut că nu-i iese și… nu știm, că nu am mai reușit să luăm legătura cu dânsul după meciul de miercurea trecută cu Brăila. A hotărât că renunță la tot, retrage echipa, a anunțat jucătorii să preia echipamenul, le-a dat jumătate din salariu și cu asta a încheiat tot”, povestește, pentru Liga2.ro, fostul președinte al Luceafărului Oradea, care după preluarea clubului de noii finanțatori nu va mai avea nicio implicare la echipa bihoreană.

„Discuția a fost dacă le dăm lor echipa sau închidem”

Dumitru Ghilea a descris și cum a ajuns la discuțiile de cedare a clubului Luceafărului către apropiații lui Nicolae Sarcină. „Discuția cu noii finanțatori a fost dacă le dăm lor sau închidem. Ne-a interesat ca echipa să își continue activitatea, să nu se deschidă, iar ei au promis că vor ține echipa la Oradea, că aici își va juca meciuri. Cu asta ne-a convins. Că echipa va rămâne aici, acasă. Am vrut să punem o astfel de clauză, dar nimeni nu ne-a garantat că după ce facem asta echipa nu va pleca. Puteau schimba după aia membrii clubului și atunci… Noii finanțatori fac ce vor dacă au luat echipa, aduc jucători, antrenori și pot juca pe unde vor. L-am cedat să meargă mai departe”, a spus Ghilea.

La Petroșani, jucătorii echipei ACS Șirineasa care au fost contactați să meargă la pregătire la Oradea, la Luceafărul, au transmis apropiaților din orașul hunedorean că vor reveni să joace acolo peste două săptămâni.

Sâmbătă, de la ora 11:00, Luceafărul joacă pe teren propriu, la Oradea, cu Chindia Târgoviște. Peste două săptămâni, echipa bihoreană are meci în deplasare la Metaloglobus București, iar apoi urmează să joace pe teren propriu, cu Academica Clinceni. Rămâne de văzut însă unde va desfășura Luceafărul acest meci, dacă va rămâne la Oradea sau se va muta la Petroșani.

Printre jucătorii care și-au găsit noi echipe după ce au fost puși pe liber de Luceafărul Oradea se numără Andrei Herghelegiu (prezentat de AFC Hermannstadt), Paul Păcurar (prezentat de UTA Arad) și Andrei Cordoș (ajuns la Universitatea Cluj). Și despre Petre Goge se știa că va merge la UTA, însă se pare că transferul mijlocașului la arădeni a picat.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 30 Aug. 2017, 18:32 Campionat
Pe aceeași temă