Ionuț Șerban crede că Argeșul poate promova în acest sezon: „Atuul nostru este grupul bun de jucători și omogenitatea”

Marius ANGHEL 13 Feb. 2020, 13:18 Pregătiri, amicale
Ionuț Șerban crede că Argeșul poate promova în acest sezon:**

Argeșul se apropie de finalul stagiului de pregătire din Antalya, acolo unde se află de pe data de 2 februarie. Echi­pa pregătită de Ionuț Badea mai are doar câteva antrena­mente de disputat în Turcia, urmând ca vineri să revină în țară pentru a intra linia dreaptă pentru pregătirea primului joc oficial din acest an, cel cu Universitatea Cluj, programat vineri, de la ora 20:00, în deschiderea etapei a 22-a.

Mijlocașul Ionuț Șerban (27 de ani) a tras câteva concluzii după aproape două săptămâni de antrenamente și meciuri amicale în Turcia. Jucătorul care în prima parte a sezonului a adunat 15 meciuri și un gol este convins că echipa din Trivale se va bate cu șanse reale la promovare. În acest moment, după 21 de etape, Argeșul se află pe locul 4, cu 33 de puncte, cu două mai puțin decât ocupanta locului 3, Rapid, și la patru puncte în spatele locului 2, ocupat de CS Mioveni, poziție care duce direct în Liga 1.

Ionuț, cum decurge cantonamentul din Antalya?
Perioada de pregătire decurge foarte bine. Este o etapă grea și cred că niciunui fotbalist nu îi place, dar ne descurcăm. Ne pregătim în condiții foarte bune și asta este cel mai important. Știu că așteptările sunt mari. Ne dorim să luăm fiecare meci în parte și să-l câștigăm, iar la final, când se va trage linie, să îndeplinim obiectivul, acela de a promova.

Returul campionatului cum crezi că va fi?
Va fi destul de greu, pentru că sunt multe echipe și-au anunțat intenția de a promova. Sunt echipe de tradiție, dar la final sperăm să fim noi cei care vom face pasul către Liga 1.

Care crezi că este atuul echipei față de celelalte contracandidate în lupta pentru promovare?
Atuul echipei este faptul că avem un grup bun de jucători. Ne cunoaștem de mult timp și avem omogenitate. Acum au venit câțiva jucători buni, care, cred eu, că ne pot ajuta. Sper să obținem rezultatele pe care ni le dorim cu toții și să ne bucurăm la final.

Ce ar însemna pentru tine și pentru echipă o promovare în Liga 1?
Ar fi un lucru extraordinar, mai ales că sunt de patru ani la echipă și îmi doresc din inimă acest lucru. Ar fi a treia promovare pentru mine în Liga 1 cu o echipă. Îmi doresc enorm ca rezultatele muncii noastre să fie încununate de o promovare.

Argeșul, trei transferuri și cinci meciuri amicale desfășurate în această iarnă

În această iarnă, Campionii FC Argeș a perfectat trei transferuri: fundașul central francez de origine cameruneză Sylvain Boris Nabil Deslandes (22 ani, ex FC Jumilla / Spania), atacantul bosniac Nedo Turkovic (30 ani, ex Turris Oltul) și mijlocașul Andrei Mirică (18 ani, ex Sportul Snagov).

În amical, echipa piteșteană a obținut următoarele rezultate: 1-0 cu Unirea Bascov, 3-1 cu U Craiova II, în România, 0-1 cu PFK Montana (bulgari), 0-1 cu Bregalnica Stip (macedoneni) și 0-1 cu Kabel Novi Sad (sârbi), în Turcia. Ultimul amical din acest cantonament îl are programat astăzi, de la ora 14:30, cu georgienii de la Chikhura Sachkhere.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 13 Feb. 2020, 13:18 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă