Honciu a înscris din nou pentru Chindia, însă dâmbovițenii au tremurat pentru un egal cu SCM Pitești. Croitoru: „Sper să fie doar un accident”

Marius ANGHEL 15 Feb. 2017, 16:55 Pregătiri, amicale

Fotbaliștii de la SCM Pitești au disputat în această după amiază, pe terenul sintetic de la Bradu, cel mai tare meci de verificare din această perioadă precompetițională. Echipa pregătită de Nicolae Dică a remizat, 1-1, în confruntarea cu Chindia Târgoviște, a șaptea clasată din Liga 2.

Disputa dintre cele două echipe a fost aprig disputată și animată, cu ocazii de ambele părți. Prima repriză a fost una destul de echilibrată în marea majoritate a timpului, iar cea de-a doua a revenit piteștenilor care și-au creat multe oportunități de a înscrie.

După o primă jumătate de oră săracă în ocazii, Chindia a deschis scorul din penalti. Anghelina l-a faultat în careu pe Neguț, iar centralul a arătat punctul cu var. Penaltiul a fost transformat de către Honciu. Pe finalul primului mitan, alb-violeții și-au trecut în cont două ocazii. Mai întâi Panait a tras din afara careului foarte puțin pe lângă buturi, iar apoi Căpățînă, din interiorul careului, a nimerit bara laterală.

După revenirea de la cabine, piteștenii au început asaltul la poarta târgoviștenilor. Anghelina l-a pus la grea încercare pe Meilă care a scos un șut de la 25 de metri. Nici Deaconescu nu l-a putut învinge pe goalkeperul oaspeților, lovitura de cap a acestuia trecând pe lângă. Șansă mare de a restabili egalitatea a avut și Cotigă, însă șutul acestuia a fost respins de un fndaș în fața porții. Năstăsie putea să își treacă și el numele pe lista marcatorilor, însă din 6 metri a tras pe lângă poartă.

Meilă i-a mai salvat o dată pe târgovișteni de la primirea golului, reușind să scoată de la rădăcina barei lovitura de cap expediată de Costin Stoica. Argeșenii au restabilit egalitatea în ultimul minut al meciului. În urma unei lovituri de colț de pe partea stângă, Deaconescu s-a înălțat peste fundașii dâmbovițeni și a trimis cu capul în plasă.

Egalul de la Bradu este unul mulțumitor pentru ambele echipe, care au arătat o mare poftă de joc. Pentru echipa lui Dică a fost al cincelea meci de verificare din această iarnă, alb-violeții având un bilanț de patru victorii și o remiză. Piteștenii au demonstrat că pot juca de la egal la egal și cu formațiile cu pretenții din eșalonul secund.

SCM Pitești: Udeanu – Șandru, Deaconescu, Cotigă, Anghelina – Panait, Năstăsaie, Oancea, Grecu – Căpățînă, Albu. Pe parcurs au mai intrat: Șerbănică, Costin Stoica și Cătălin Barbu. Antrenor: Nicolae Dică.

Chindia Târgoviște: Aioani – Cornel Dinu, Vătavu, Ispas, Dumitrașcu – Bloțu, Liviu Mihai, Honciu, Nisipeanu – Cherchez, Neguț. Pe parcurs au mai intrat Meilă, Martac, Pătru, Parghel, Ioniță, Pencea și Șerban. Antrenor: Nicolae Croitoru.

Dică: „Puteam marca mai mult”

La finalul partidei cu Chindia, Nicolae Dică, antrenorul celor de la SCM Pitești s-a declarat mulțumit de jocul echipei sale. Tehnicianul argeșenilor consideră că dacă elevii săi erau mai atenți în fața porții puteau marca mai multe goluri.

Dică consideră echitabil rezultatul: „Un test util pentru noi. Eu cred că ne-am ridicat la nivelul adversarului. Am avut momente de joc în care chiam am fost peste ei. O primă repriză echilibrată, iar a doua dominată de noi în care ne-am creat multe ocazii de a marca. Este bine că am înscris un gol și am egalat, dar trebuie să fim mai concentrați la finalizare pentru că am avut multe ocazii și trebuia să marcăm mult mai multe goluri. Și în prima repriză băieții mei au avut o atitudine bună, iar în a doua am jucat foarte bine. În prima repriză am fost confuzi la câteva faze. Nu am făcut presingul sus pentru că ne-au surprins revenirea mijlocașului central între fundașii centrali. La pauză le-a explicat băieților, iar în a doua repriză am recuperat multe mingii în jumătatea adversă, ne-am creat și multe ocazii de a marca. Am reușit și un gol din fază fixă. A fost un test util astăzi. Partida cu Chindia a fost cel mai tare amical. Așa am stabilit meciurile. Am început perioada de pregătire cu adversari mai slab cotați, iar apoi să avem adversari mai puternici. Sunt mulțumit de perioada de pregătire. Băieții au răspuns bine cerințelor mele. Din păcate, avem unele probleme medicale. Avem jucători importanți care au evoluat în turul de campionat dar care sînt accidentați. Sper ca în două-trei săptămâni să-i refacem și pe ei, iar la startul returului să am tot lotul la dispoziție”.

Croitoru: „Piteștiul, o echipă foarte bună”

Nicolae Croitoru, antrenorul Chindiei Târgoviște s-a declarat îngrijorat de jocul echipei din partea secundă a meciului: „Cunoaștem destul de bine echipa Piteștiului pentru că ne-am mai întâlnit în jocurile de pregătire, dar și în Cupă. Sunt o echipă bună și peste nivelul eșalonului în care evoluează. Din păcate, noi am fost astăzi cei care nu am reușit un joc foarte bun și eu sper să fie doar un accident pentru că n-ar fi în regulă dacă lucrurile vor sta exact cum au fost astăzi. Nu am arătat așa cum ne dorim, nu ne-am angajat la efort, n-am avut prea multe reușite în atac, n-am avut o posesie bună a balonului. Nici pe contraatac nu am contat. Ne-am limitat să ne apărăm și să facem față presiunii puse de adversar cel puțin în repriza a doua. Dacă prima a fost echilibrată, a doua a fost clar câștigată de Pitești. Mai avem până pe 4 martie să punem lucrurile la punct pentru că nu jucăm pe 25 februarie. Sper ca jocul de astăzi să fie doar un simplu accident pentru că nu este în ordine. Piteștiul este o echipă bună, preocupată să joace și sunt sigur că vor face o figură frumoasă la liga a doua”.

Șandru: „Ne dorim să ajungem cât mai sus”

Fundașul Mihai Șandru a avut o evoluție destul de bună în confruntarea cu Chindia. Fotbalistul piteștean spune că SCM este pe drumul cel bun: „Meciul cu Chindia a fost un antrenament bun pentru noi. După pauză am ieșit mult mai motivați de la vestiare pentru că am văzut că se poate. Am încercat să marcăm cât mai multe goluri. Mai avem două săptămâni de muncă pentru a pregăti returul așa cum trebuie. Sper să începem cu bine campionatul. Vom munci în fiecare zi ca să ajungem cât mai sus. Ne dorim foarte mult să ajungem în liga a doua și să facem o figură frumoasă și în eșalonul doi”.

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 15 Feb. 2017, 16:55 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă