Energeticianul, victorie cu satelitul Universității Craiova! Zima are în teste un jucător francez și așteaptă concretizarea a doua transferuri importante

Marius ANGHEL 07 Feb. 2019, 11:24 Pregătiri, amicale

Energeticianul a jucat, miercuri, în deplasare la Craiova, al treilea amical din această iarnă. Echipa de Liga 2 pregătită de George Zima a învins-o cu 2-0 pe U Craiova 1948 CS 2, formație clasată pe locul 11 în Seria a 3-a a Ligii 3.

Cele două goluri marcate de Energeticianul au aparținut lui Alexandru Neacșa, respectiv Cosmin Ionică.

„Suntem într-o perioadă a pregătirii în care, din punct de vedere psihologic, pot interveni blocaje la jucători. Fără zile libere și cu două antrenamente zilnice, uneori putem ceda ca îndeplinire a obiectivelor unui antrenament sau unui joc de pregătire. Pe lângă faptul că băieții răspund pozitiv antrenamentelor fizice ca implicare maximală, mă mulțumește această atitudine și atmosfera sănătoasă din cadrul grupului. După trei săptămâni în care nu am reușit să ne antrenăm pe un teren de iarbă, din cauza zăpezii de la Petroșani, în această săptămână am putut să lucrăm și tehnico-tactic pe un teren de dimensiuni normale”, a spus antrenorul George Zima.

Cu satelitul Universității Craiova, George Zima a utilizat jucătorii: Axinte – Rob. Petre, Ismael Guiti, D. Lung, Voicu – Gunie, Sandu Remus, R. Enache, Gîrbiță – Cioiu, Vl. Rusu. La pauză au intrat: Cristian Dică – Misăraș, Andr. Dragu, Vl. Tudorache, Maxin, Iovu, Al. Neacșa, Buțurcă și Ionică.

Următorul meci de verificare va avea loc sâmbătă, la Petroșani, în compania echipei CNS Cetate Deva, locul 12 în Seria a 4-a a Ligii 3. În acest an, Energeticianul a jucat trei amicale, obținând următoarele rezultate: 4-1 de CSM Jiul Petroșani, 1-2 cu Unirea Alba Iulia și 2-0 cu U Craiova 1948 CS 2.

Un francez în probe

În amicalul cu U Craiova CS 2, a fost utilizat și Ismael Guiti, un fundaș central venit din Franța și pe care antrenorul George Zima îl va testa în această săptămână. „Mai poate evolua și ca mijlocaș central defensiv, iar în amicalul de la Craiova a lăsat o impresie bună. Mai avem nevoie de jucători cu experiență care să aducă un plus tinerilor din echipă și sper ca în această săptămână să se concretizeze două transferuri importante”, a spus antrenorul Energeticianului.

Tricou de la Honciu, în scop caritabil

Altfel, antrenorul George Zima a rămas într-o relație de prietenie cu Georgian Honciu, în prezent la echipa din Liga 1 Dunărea Călărași. Mijlocașul a activat o scurtă perioadă de timp la Petroșani, pentru Șirineasa (vechea denumire a clubului), în partea a doua a sezonului trecut, când echipa a obținut promovarea în Liga 2.

Un prieten de-ai lui Honciu a licitat pe Facebook tricoul jucătorului de la Călărași, pe care l-a adjudecat George Zima. Antrenorul Energeticianului a intrat în posesia tricoului, pe care l-a licitat, la rândul său, în scop caritabil, pentru ajutorarea unor copii săraci.

„După perioada petrecută de Honciu la Petroșani, am rămas prieteni buni. Ținem legătura și vorbim de cele mai multe ori despre fotbal. Este un băiat de caracter, îl urmăresc constant când îmi spune că este titular și mă bucur foarte mult că și-a îndeplinit visul de a juca în Liga 1. Mă bucur pentru reușitele lui”, a spus George Zima.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 07 Feb. 2019, 11:24 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă