Eftimie: „Doar victoriile le dau încredere”

Marius ANGHEL 08 Aug. 2013, 17:19 Pregătiri, amicale
Eftimie:**

După 10 zile de can­tonament la munte, antrenorii Mioveniului s-au declarat mulțu­miți de modul în care jucătorii galben-verzi au răspuns solicită­rilor.

„Perioadele de pregătire cen­tra­lizată, normal, sunt mai greu de acceptat de jucători, pentru că tre­buie să muncească și să facă e­fort. Sunt mulțumit de cum au răs­puns băieții până acum. Am făcut și unele teste și au ieșit binișor. Unii au fost mai în urmă cu pre­gă­tirea, și mă refer aici la cei de la FC Argeș, care au venit la două săptămâni, după ce noi ne reuni­se­răm și au intrat direct în can­to­nament. Normal că pentru ei a fost mai greu, fiindcă au avut o pe­rioadă înainte în care au stat. Dar, ușor, ușor, încep să-i ajungă pe cei­lalți. Acum a fost o perioadă de acumulări, iar când vom ajunge a­casă, vom face tactică”, spunea de­spre perioada de cantonament antrenorul Iordan Eftimie.

Deși s-au jucat și patru partide de ve­rificare, banca tehnică a e­chi­pei nu poate trage deocamdată con­cluziile asupra jucătorilor pe care îi au la pregătire. „Nu pot să spun că m-au nemulțumit jucătorii. La pre­gătire, toți aleargă. Însă sita se cer­ne la meciuri. Care va da ran­dament într-un ritm de meciuri mier­­curi – sâmbătă, miercuri – sâm­bă­tă va avea de câștigat. La în­ce­put, în primele partide, le voi da la toți șansa să joace. însă, treptat, pe final, voi folosi jucătorii pe care mă voi baza în campionat în prima e­chipă. Trebuie să recunoaștem că, în momentul de față, suferim în fa­ță, în atac. Am tot făcut impro­vi­za­ții cu Năstăsie și Biceanu… La echi­pă este și Damaschin, care în­­să trebuie să ia pregătirea de la zero, așa că asta este o proble­mă. În plus, și jocurile de verificare doresc să le tratăm la victorie, în­trucât numai așa jucătorii vor prin­de în­credere în ei. Acum, m-au cam dat peste cap brazi­lienii a­ceș­tia, pentru că a trebuit să-i văd, în loc să joc cu cei pe care îi am și pe care trebuie să-i rulez cât mai mult. Atitu­dinea lor trebuie să fie la fel ca la meciurile oficiale, de­oarece vreau să prindă încredere în ei”.

Învinși de Berceni

CS Mioveni a disputat ieri la prânz un al patrulea joc de pregătire în cantonamentul de la Sinaia. For­mația lui Iordan Eftimie a fost în­vinsă de ACS Berceni, nou-pro­movată în Liga a II-a, cu 3-1, go­lul argeșenilor fiind marcat de Pa­nait. În prima repriză, pentru gal­ben-verzi au jucat Popescu – Co­tigă, Pasăre, Stoica, Dumitrache – Alin Popa, Răuță, Santiago, Pe­rez – Năstăsie, Biceanu. După pauză, echipa a arătat astfel: Ciu­că – Zaharia, Olteanu, Stoica, Că­tălin Stan – Panait, Mazilu, San­ta­na, Galan – Ovidiu Stan, Damas­chin.

Încă două amicale sigure

Amicalul de ieri a fost ultimul din a­ceastă perioadă al Mioveniului. Următoarele partide de verificare vor avea loc de-abia peste o săp­tămână, pe 14 august echipa ju­când în deplasare la Buf­tea, iar pe 17 august, acasă, cu ALRO Sla­tina. Galben-verzii mai au în pro­gram două întâlniri și cu Univer­sitatea Craiova și CSM Râm­nicu Vâlcea, însă acestea se vor ju­ca doar dacă, la tragerea la sorți a campionatului, Mioveniul nu le va întâlni în primele 3-4 etape.

Negoiță, accidentat

Singurul jucător care are probleme în acest cantonament este nou-venitul de la FC Argeș Ciprian Negoiță. Fotbalistul a acuzat unele dureri deasupra genunchiului și va urma un program special de pregătire. El chiar a plecat mai repede de la Sinaia, împreună cu medicul Nicola, urmând ca la Pitești să înceapă un tratament încă de astăzi. Din câte se pare, problemele jucătorului sînt mai vechi, el având aceleași dureri și pe când era la FC Argeș.

Trei brazilieni, în probe

Timp de două zile în cantonamentul Mioveniului de la Sinaia au fost prezenți și trei jucători bra­zi­lieni, adus de un impresar român. Santiago, Rafael Perez și Diogo Santana au fost văzuți de an­trenori în amicalul de ieri cu ACS Berceni, însă aceștia nejucând pe posturile pe care Eftimie avea nevoie nu au mai fost opriți la echipă. În continuare banca tehnică a Mioveniului are nevoie în lot de un atacant și de un mijlocaș central, purtându-se în acest sens discuții cu mai mulți jucători.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 08 Aug. 2013, 17:19 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă