Daniel Pancu le-a dezvăluit turcilor planul său: „Vreau să o antrenez pe Beșiktaș și apoi naționala României”. Interviul acordat jurnaliștilor din Țara Semilunei

Marius ANGHEL 13 Jul. 2019, 09:35 Pregătiri, amicale

Rapid se află în cantonament în Turcia, la Bolu, și a desfășurat deja un prim meci amical al acestui stagiu de pregătire. Giuleștenii s-au impus, surprinzător, cu 2-0 în fața celor de la Yeni Malatyaspor, echipă din prima ligă a Turciei care a încheiat sezonul pe locul 5 și va participa în Europa League.

Jurnaliștii turci de la TRT, televiziunea națională, au stat de vorbă cu Daniel Pancu despre cariera de jucător, perioada petrecută la Beșiktaș, pașii în antrenorat și puștii de la Româna U21, care au avut o prestație excelentă la EURO U21 2019. „Pancone” a anunțat că planul său este de a deveni selecționerul României.

Redăm integral interviul din presa turcă și preluat de fcrapid.ro:

Cum este viața de antrenor?
Îmi place foarte mult, pentru că mi-am dorit să rămân pe teren. Nu-mi place munca de birou, poate peste 10-15 ani e posibil, însă până atunci nu. Am foarte multă energie, foarte multă experiență acumulată pe care trebuie să o transmit și altora.

Cum ți se pare la Bolu?
E un loc extraordinar, și anul trecut, când am promovat din Liga 4 în a treia, ne-am pregătit la baza lui Fenerbahce, sus în munți, e o zonă extraordinară și o să revenim, cu siguranță.

Urmărești în continuare Beșiktaș?
Normal că îi urmăresc în continuare, în fiecare an, îmi pare rău că nu au prins un loc de Champions League. Știu că au schimbat antrenorul, transferuri încă nu au făcut… Rămâne o perioadă extraordinară din viața mea și de câte ori o să mă întorc o să o fac cu deosebită plăcere.

Dacă te cheamă Beșiktaș, te-ai duce?
Mi-am început cariera de curând, am un proiect pe termen lung la Rapid, sper să îl duc la sfârșit. Peste ani, când voi avea experiență și voi fi pregătit. Poate într-o zi, eu îmi doresc să antrenez și Beșiktaș. Am avut șansa să antrenez Rapid, foarte repede, mi-am luat licențele, a doua echipă pe care vreau să o antrenez este Beșiktaș și apoi naționala României.

Mai stai câteodată să te gândești la acel meci cu Fenerbahce, când ai stat în poartă?
Într-adevăr, am devenit mai cunoscut în rândul suporterilor după acel meci, dar mie nu-mi face o deosebită plăcere să mă gândesc. E un lucru care se întâmplă o dată în viață, dar toate performanțele reușite pe gazon, golurile marcate în campionat și în cupele europene au trecut cumva în plan secund și multă lume vorbește de evoluția mea ca portar. Mă mai gândesc, dar nu-mi place că sunt asociat cu Kadikoy. Asta a venit ca cireașa de pe tort.

Îi înveți pe portarii de la Rapid să apere?
Portarilor încă le dau goluri și le dau goluri multe, după antrenament. M-am lăsat abia anul trecut de fotbal.

În România aveți o generație bună, la nivelul U21. Ar fi o pistă bună pentru echipele turcești acești tineri jucători români, printre care și Ianis Hagi?
Sunt foarte talentați, sunt încă tineri. Turcia are un campionat agresiv, în care ai nevoie de foarte multă forță. Nu știu câți dintre ei ar fi pregătiți acum să joace la echipele cu pretenții din Turcia, mă refer la Beșiktaș, Galata sau Fenerbahce, dar, cu siguranță, în 2-3 ani, vor veni jucători din această generație la echipele mari din Turcia.

În clipul de mai jos puteți asculta concluziile lui Daniel Pancu după amicalul cu Yeni Malatyaspor:

Foto: FC Rapid 1923

Marius ANGHEL 13 Jul. 2019, 09:35 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă