ASU Politehnica a remizat în al doilea amical, cu un adversar de Liga 3 care are un antrenor cu „școală mai multă ca majoritatea oamenilor de fotbal din țară”

După un succes cu o echipă de Liga 4, 5-1 cu Pobeda Dudeștii Vechi, ASU Politehnica nu a mai avut viață așa ușoară cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii, o formație de Liga 3. Jocul s-a terminat la egalitate, scor 1-1, după ce la alb-violeți a revenit meteahna de a nu lua deciziile cele mai bune în fața porții.

Ambii adversari veneau după o perioadă de încărcare fizică. Din minutul 3, fostul jucător al timișorenilor Adrian Ungureanu a obținut un penalty. Baranyi, golgheterul Ghirodei, a executat, dar nu suficient de bine, pentru că Mario Contra a respins. Peste două minute, Adrian Ungureanu a și marcat. Poli a reușit să egaleze dintr-un penalty obținut de Scutaru. Mircea Axente a transformat în minutul 9. Au urmat multe ratări până la final de joc. Poli a dominat, dar Ghiroda a avut cea mai mare ratare, la o fază la care africanul Kayondo a scăpat singur cu portarul.

Alb-violeții au probleme cu accidentările

La ASU Poli, care face în perioada aceasta cantonament pe plan local, au apărut deja problemele medicale. Cherecheș este ușor accidentat, în timp ce Motreanu resimte dureri la un genunchi la care a avut probleme. De asemenea, Bogdan Vasile este indisponibil din nou, din cauza unei lovituri dure primite. În acest context, cu o zi înainte, pe fondul vremii excelente, meciul a fost mutat de pe terenul sintetic de la Baza 2, pe Știința.

ASU Poli: Contra – C. Jurj, Mera, Scutaru, Dros, Codrea, A. Ignea, Săulescu, D. Radu, Kuhn, M. Axente
Au mai intrat: Murariu – Sofran, Vidrăsan, Coadă, D. Bot, Dros, Gașpar, Trip, Navas, A. Manea, Al. Pop

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Barbu – Stupu, Bocșan, Mureșan, Mancaș, Lazăr, Poparadu, Ciobanu, Ungureanu, Baranyi, Budur
Au mai intrat: Vlădia, Semeniuc, Goța, Kayondo, Andreca, Bîte, Ghinescu,  Pițuc, Velici, Grancea

Octavian Benga, pus pe gânduri de ratări

Antrenorul echipei timișorene, Octavian Benga, a vorbit despre ratările jucătorilor săi.

„Un test foarte bun, am întâlnit un adversar foarte bun, care are în componență mulți jucători de Liga 2 și chiar foști jucători de Liga 1. Un test util pentru a vedea anumite deficiențe, ce mai trebuie să lucrăm sau ce avem de completat. Rezultatul, o putea spune, nemeritat. Puteam să câștigăm, am avut o sumedenie de ocazii în repriza a doua, ocazii pe care în meciurile oficiale nu ai voie să le ratezi. Un lucru care mă pune pe gânduri că ajungem în zona careului advers și nu fructificăm sau nu alegem cele mai bune soluții. Sper că o să remediem aceste probleme și în viitor o să arătăm mult mai bine”, a punctat Benga.

Spaniolul Navas, încă nesemnat, cam individualist și ineficient

La Poli e încă în teste spaniolul Navas, care nu a impresionat deloc la acest meci. Jucătorul a ținut de minge inutil, de cele mai multe fiind deposedat de adversar, fără să paseze la alți coechipieri demarcați. La o fază de gen, chiar l-a exasperat pe Alina Manea.

„Navas a câștigat mingi, a pierdut mingi, e un jucător combinativ. Sunt mulțumit pe alocuri. Nu vreau să critic acum jucătorii individual, pentru că e o perioadă de pregătire și am lucrat toată săptămâna foarte mult și foarte intens. Ei nu sunt proaspeți, nu e format un prim 11 și evoluțiile lor nu sunt la nivel maxim. Probabil că va semna Navas, rămâne de văzut, posibil să mai vină un jucător nou. Până începe campionatul, cred că și la alte echipe e posibil să mai apară jucători”, a spus Benga, întrebat de situația spaniolului.

Alexandru Munteanu, încă în negoceri

Deocamdată, clubul mai discută aducerea lui Alexandru Munteanu. „E posibil să fie el, e posibil să fie orice. Până nu e semnat jucătorul, nu vom face declarații. E posibil ca în ultima zi sau la ultimele negocieri să nu se adeverească anumite cerințe. Orice jucător care are plus valoare de Liga 1 este util echipei noastre. Vom vedea”, a spus Benga despre mijlocașul la care a renunțat Petrolul.

Ghiroda l-a acontat și pe Velici

Antrenorul Ghirodei, Vlad Bura, a fost mulțumit că echipa sa a reușit un egal cu un adversar de ligă superioară. „A fost un meci bun. Mă bucur că am reușit să avem acest meci de pregătire, în compania unei echipe bune, bine organizate. Unei echipe care poate să-și propună să meargă în fruntea clasamentului în Liga 2, ceea ce le și dorim. Băieți noștri s-au dăruit, au făcut un joc bun. Nu pot să spun că nu contează pentru mine rezultatul. Contează enorm rezultatul, pentru că doar așa poate să crească o echipă, prin rezultate și prin joc. Jocul m-a mulțumit, băieții au fost implicați”, a punctat Bura.

După ce i-a luat pe Vlădia și Staicu de la CSM Reșița, la Ghiroda a ajuns și Gelu Velici, jucător trecut și prin Liga 1, la Dinamo, dar intrat de mult timp într-un con de umbră. „Velici este jucătorul nostru, este semnată. Sunt jucători care sunt puțin în urmă cu pregătirea fizică, dar sunt jucători de caracter, de calitate, care, cu siguranță, pregătiți ne vor ajuta în atingera obiectivului nostru. În principiu, lotul nostru este final. Nu consider că mai trebuie să aducem, am început pregătirea cu lotul final și, din fericire, am reușit”, a spus Bura despre lot.

Bura și Ghiroda fac cercetare pentru a afla dacă tehnicianul poate sta pe bancă

Conform regulamentelor, antrenorii principali din Liga 3 trebuie să aibă licența B. Bura nu o are, dar în club se duce muncă de… lămurire. „Încă facem tot felul de research-uri pe tema asta. Am licența C. Am niște probleme cu actele, dar am școală, probabil, mai multă decât majoritatea oamenilor de fotbal din țară. Fiind avocat, studii în străinătate… Sunt un băiat care pot să mă descurc să conduc o echipă”, a precizat Bura, întrebat despre acest lucru.

ASU Poli are următorul meci miercuri, cu Fortuna Becicherecu Mic, altă echipă de Liga 3.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Politehnica Timișoara

Pe aceeași temă