Polonezii de la Wieczysta Krakow, echipă din liga a cincea, lecție de imagine și profesionalism pentru FC Brașov

Adi MARICA 18 Feb. 2022, 10:43 Liga 2
Polonezii de la Wieczysta Krakow, echipă din liga a cincea, lecție de imagine și profesionalism pentru FC Brașov

FC Brașov a primit o lecție de profesionalism din partea clubului KS Wieczysta Krakow, lider în liga a cincea din Polonia. Meciul amical disputat ieri în Antalya a fost transmis în direct pe contul de YouTube al polonezilor.

În schimb, la FC Brașov se știe cât preț pune Ioan Mărginean pe imaginea clubului pe care îl reprezintă. Deși are doi angajați la biroul de presă, ”Limoniu” a preferat să-i lase pe aceștia acasă, iar toate ”informațiile” din cantonamentul din Turcia să fie transmise în țară de către directorul sportiv Șerban Moraru!

Un milionar, patron la Wieczysta Krakow

Clubul Wieczysta Krakow este condus de Wojciech Kwiecien, unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Polonia, proprietar al unui lanț de farmacii.

Cu investiții majore din partea patronatului, Wieczysta Krakow asigură condiții la care multe cluburi și din Liga 1 visează. Astfel, la echipă sunt câțiva jucători care au salarii de 10.000 de euro, iar antrenorul echipei este Franciszek Smuda, o legendă a fotbalului polonez! Smuda este de trei ori campion al Poloniei, cu Widzew Lodz (2) şi Wisla Cracovia, iar între 2009 şi 2012 a fost selecționerul Poloniei.

La Wieczysta Krakow sunt legitimați Donald Guerrier, internațional din Haiti, dar și  Maciej Jankowski, Michal Miskiewicz şi Slawomir Peszk, foşti internaționali polonezi.

Doar o remiză pentru FC Brașov cu Wieczysta Krakow

În al doilea amical din Antalya, FC Brașov a terminat, ieri, la egalitate, scor 0-0, cu polonezii de la Wieczysta Krakow. Cu un prim 11 improvizat, brașovenii nu au reușit să-și impună jocul în fața echipei poloneze. El Azzouzi și Mihalcea au ratat ocaziile primei reprize. Polonezii au jucat curajos în prima repriză, atunci când au avut și câteva situații la poarta lui Mutu. În partea secundă, după ce antrenorul Călin Moldovan a făcut mai multe modificări, brașovenii au dominat, însă au ratat prin Mihalcea, Burlacu, Lambrinoc, Negrean și Tesija.

S-a terminat 0-0, astfel că brașovenii rămân fără victorie în Antalya, dar și fără gol marcat în cele două amicale: 0-1 cu FK Tekstilshchik Ivanovo (L2 Rusia) și 0-0 cu Wieczysta Krakow (L5 Polonia).

”Un meci bun de pregătire disputat contra unei echipe bune chiar dacă evoluează într-un eșalon inferior. Din păcate nu am reușit să concretizăm ocaziile avute în acest meci. Îmbucurător este faptul că reușim să aducem mingea în fața porții, însă ne lipsește golul. Angelov? A făcut doar două antrenamente cu noi, este un atacant bătăios, sper să se integreze rapid”, a spus Călin Moldovan.

În amicalul cu polonezii, Moldovan nu a contat pe Laur. Popescu, Gârniță, Voicu, Vas, Constantin, Rz. Iorga, Andronic și Toderașcu.

Duminică, brașovenii vor juca ultimul amical în Antalya, cu CSM Reșița (Liga 3).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-obtinut-doar-o-remiza-cu-wieczysta-krakow-fara-sa-inscrie-in-fata-echipei-din-liga-a-cincea-din-polonia-calin-moldovan-e-multumit-19219794

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-n-a-stins-litigiu-cu-fostul-antrenor-ilie-stan-si-a-fost-reclamata-risca-depunctarea-in-schimb-clubul-a-semnat-contracte-cu-inca-trei-jucatori-19219690

Adi MARICA 18 Feb. 2022, 10:43 Liga 2
Pe aceeași temă