Poli Timișoara, un nou succes cu Antonio Foale, cel mai vechi om din club, pe bancă: ”O gură mare de oxigen”

Anda DELIU 03 Oct. 2021, 09:46 Liga 2

Poli Timișoara s-a impus cu 2-0 în fața Daciei Unirea Brăila, după un meci în care adversarul nu a pus mari probleme. Între demiterea lui Dorin Toma și iminenta numire a lui Nicolae Croitoru, bănățenii au fost conduși de pe bancă de cel mai vechi om din club, ”secundul” Antonio Foale.

Gura de oxigen pentru poliști luată în fața brăilenilor

Antonio Foale a precizat că echipa avea mare nevoie de acest rezultat. ”O gură mare de oxigen. E un rezultat pe care îl meritam. S-a văzut și după joc. La fazele și ocaziile pe care le-am avut, dacă erau puțin mai concentrați băieții la finalizare, putea să fie un rezultat mai bun. Dar acolo fiecare jucător își alege metoda și ce dorește să facă. Îi felicit pe băieții noștri că și-au arătat valoarea și dorința de victorie”, a spus Foale despre joc.

  • Cosmin Bîrnoi (22′) și Erik Gerbi (50′) ua marcat golurile Politehnicii împotriva echipei din Brăila.

Multe absențe, inclusiv galeria

Poli nu a putut conta la acest meci pe accidentații Serediuc, Radu, Ignea, Pamfile, Bocșan și Minteuan, dar nici pe suspendații Hațegan și Benzar.

Cea mai importantă absența a fost a susținerii galeriei. Au fost pe stadion undeva la 250 de oameni, iar galeria nu a cântat, în semn de proteste pentru că la acest joc au intrat numa vaccinații.

”A fost greu, că noi suntem obișnuiți cu al 12-lea jucător, care ne și impulsionează. Sperăm ca în viitor să putem. Dacă au voie sau nu au voie…”, a spus Foale despre acest aspect.

  • Poli Timișoara în meciul cu Dacia Unirea: Murariu – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Oanea – R. Lazăr, Zaluschi – Bîrnoi, Oct. Ursu, D. Andrei – Gerbi (S. Costea 88′). Rezerve neutilizate: Păduraru – Moțiu, Rz. Prodan, Al. Rus, Kuhn, Bot, Șchiopu.

Va fi ținut de Croitoru în staff?

Antonio Foale a confirmat că Nicolae Croitoru e viitorul antrenor al lui Poli, dar, deocamdată, nu știe dacă el va rămâne secund și în noul staff. ”Da. Deocamdată nu știu, Vedem la primul antrenament”, a spus timișoreanul.

Cu acest succes, Poli Timișoara a ajuns pe locul 13 în Liga 2, cu 10 puncte, la egalitate cu Ripensia, care are un golaveraj superior. În pauza competițională, timișorenii vor juca un amical cu CSC Ghiroda, iar la reluarea campionatului, peste două săptămâni, vor juca în deplasare la Unirea Slobozia.

Foto: Leckzi Joszi (Mediafax Foto) și Sebastian Tătaru (Mediafax Foto și Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-nicolae-croitoru-a-preluat-politehnica-timisoara-imi-doresc-si-sunt-convins-ca-vom-face-lucruri-foarte-frumoase-19203903

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-se-impune-usor-cu-dacia-unirea-braila-intr-un-meci-in-care-galeria-a-protestat-si-nu-a-cantat-19203854

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-nicolae-croitoru-noul-antrenor-al-echipei-poli-timisoara-antrenorul-a-asistat-la-meciul-cu-braila-19203882

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-unirea-slobozia-se-joaca-de-la-ora-1400-ardelenii-pot-egala-la-puncte-ocupantele-locurilor-2-si-3-19203730

Anda DELIU 03 Oct. 2021, 09:46 Liga 2
Pe aceeași temă