Poli Timișoara se impune ușor cu Dacia Unirea Brăila, într-un meci în care galeria a protestat și nu a cântat

Anda DELIU 02 Oct. 2021, 17:35 Liga 2

Poli Timișoaranu nu s-a chinuit foarte mult să câștige cu 2-0 acasă, în fața celor de la Dacia Unirea Brăila, cu golurile marcate de Bîrnoi și Gerbi. A fost un meci cu mai multe absențe ciudate în tabăra bănățenilor, mai ales că clubul a ascuns că Ignea e accidentat de o săptămână, iar Benzar era și el suspendat, plus că alți coechipieri nu au prins nici măcar foaia de rezerve.

Stadionul ”Dan Păltinișanu” a fost dezolant, cu puține lume și o galerie în protest.

Galeria polistă a protestat față de restricțiile impuse de autorități

La acest meci, a fost extrem de puțină lume, undeva la 250 de fani, deoarece, până să se publice ultimele reglementări, s-a permis doar accesul vaccinaților.

Galeria polistă a și protestat în această direcție, întrucât mulți ultrași nu sunt vaccinați, și nu au cântat deloc tot meciul.

Altfel, prima repriză a fost una extrem de slăbuță. În minutul 19, Brăila a trimis prima dată mingea spre poartă, la șutul peste buturi a lui Stănescu. Poli a început însă să domine, și asta s-a văzut în minutul 22, când Bîrnoi a marcat cu un șut din careul mare. Până la pauză, poliștii au avut puține ocazii, cu faze nefinalizate cu gol ale lui Scutaru sau Doru Andrei.

Repriza a doua a aparținut poliștilor în totalitate

Dominarea gazdelor a continuat și în repriza a doua. În minutul 50, Gerbi a interceptat un balon, a tras în poartă, iar din bară mingea a intrat în plasă.

Ocaziile au continuat să curgă la poartă lui Duță. Gerbi a tras pe corpul portarului în minutul 59, după care Doru Andrei a avut două ocazi foarte mari în minutele 66, și, respectiv, 72, când a tras în plasa laterală.

Dacă Florentin Petre a folosit toate modificările permise, la Poli s-a făcut o singură schimbare, mai ales că pe foaie erau aproape doar copii, cu Pamfile, Bocșan sau Minteuan, în mod ciudat, privind meciul din tribună, la decizia secunzilor, după demiterea principalului Dorin Toma.

POLITEHNICA TIMIȘOARA – DACIA UNIREA BRĂILA 2-0

Cosmin Bîrnoi 22′, Erik Gerbi 50′

Poli Timișoara: Murariu – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Oanea – R. Lazăr, Zaluschi – Bîrnoi, Oct. Ursu, D. Andrei – Gerbi (S. Costea 88′)
Rezerve neutilizate: Păduraru – Moțiu, Rz. Prodan, Al. Rus, Kuhn, Bot, Șchiopu
Antrenor: Antonio Foale

Dacia Unirea Brăila: Duță – Pătlăgică (Al. Duțu 72′), D. Ciobanu, Stănciulescu, Mih. Șandru – Fl. Lungu (cpt.)(N. Ioniță 72′), G. Apostol (Voinescu 84′), Taciuc (Aur. Petrache 58′), Cocîrlă – Raph. Stănescu, Gab. Răducan (Priboi 58′)
Rezerve neutilizate: Cr. Andrei – Moroianu, Paliu
Antrenor: Florentin Petre

Stadion: ”Dan Păltinişanu” (Timişoara – Timiş); Arbitru: Iuliana Elena Demetrescu (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea) și Roberto Ciuraru (Sfântu Gheorghe); Rezervă: Narcis Bodocan (Cluj-Napoca); Observatori: Teodora Albon (Cluj-Napoca) și Daniel Sabou (Zalău).

Cu acest succes, Poli Timișoara a ajuns pe locul 13 în Liga 2, cu 10 puncte, la egalitate cu Ripensia, care are un golaveraj superior. În pauza competițională, timișorenii vor juca un amical cu CSC Ghiroda, iar la reluarea campionatului, peste două săptămâni, vor juca în deplasare la Unirea Slobozia.

Cu 2 puncte, Dacia Unirea Brăila rămâne pe locul 19, iar după întreuperea campionatului va primi vizita celor de la FC Buzău.

Foto: Leckzi Joszi (Mediafax Foto) și Sebastian Tătaru (Mediafax Foto și Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-unirea-slobozia-se-joaca-de-la-ora-1400-ardelenii-pot-egala-la-puncte-ocupantele-locurilor-2-si-3-19203730

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-9-primele-meciuri-incep-la-ora-1100-patru-la-numar-steaua-joaca-acasa-de-la-ora-1130-19203706

Anda DELIU 02 Oct. 2021, 17:35 Liga 2
Pe aceeași temă