Poli Timișoara se desparte de mai mulți tineri jucători, pe care îi împrumută altor echipe. Unul dintre ei merge la o adversară din Liga 2

Anda DELIU 25 Aug. 2022, 19:53 Liga 2
Poli Timișoara se desparte de mai mulți tineri jucători, pe care îi împrumută altor echipe. Unul dintre ei merge la o adversară din Liga 2

Se apropie finalul perioadei de transferuri, iar Poli Timișoara, ca în fiecare an, împrumută mai mulți tineri la alte echipe.

În această vară, Tudor Moțiu, Robert Ehling, Narcis Popovici, Carlos Butar și Mario Cuzmanovici sunt trimiși la CSC Dumbrăvița și, respectiv, echipe din Liga 3.

Tudor Moțiu e luat de CSC Dumbrăvița, deși e accidentat

Tudor Moțiu este un fundaș central de 18 ani, care a fost împrumutat și sezonul trecut de Poli la Dumbrăvița, în Liga 3. Jucătorul va merge și acum tot la alb-verzi, pentru care nu va putea debuta curând în Liga 2, pentru că momentan se reface după o fractură de metatarsian.

”Din păcate, tânărul fotbalist e în recuperare, după o accidentare serioasă, care îl va mai ține departe de gazon o perioadă. Însă dat fiind randamentul său din a doua parte a sezonului trecut, în care a fost o piesă de bază a angrenajului nostru în drumul spre promovare, nu puteam rata oportunitatea de a-l avea din nou în rândurile noastre!”, au anunțat cei de la CSC Dumbrăvița, care săptămâna trecută l-au readus și pe Alexandru Martinov, care după promovare plecase la FC Brașov, de care s-a despărțit după doar două etape.

De altfel, după venirea lui Moțiu, CSC Dumbrăvița a anunțat că reziliază cu Sergiu Sabău, jucător adus vara aceasta de la Șoimii Lipova, care juca tot fundaș central și a fost utilizat de Cosmin Stan 14 minute în meciul de debut în Liga 2, 1-0 la Târgu Jiu cu Viitorul Pandurii.

  • Pentru Poli, Moțiu a apucat să joace în sezonul trecut de Liga 2 în două meciuri, cu Metaloglobus (1-4) și Viitorul Pandurii (1-2), timp de 100 de minute.

Alți patru tineri ai Politehnicii Timișoara, trimiși în Liga 3

Alți patru poliști vor fi împrumutați în Liga 3. Robert Ehling este atacant și are tot 18 ani. El va merge la CSC Ghiroda și Giamata Vii, unde a mai jucat sezonul trecut. În primăvară, și el a fost accidentat.

Alți trei tineri, toți din aceeași generație 2004, vor merge la nou-promovata Phoenix Buziaș, unde e antrenor Cosmin Petruescu. Este vorba de mijlocașul central Narcis Popovici, aripa dreaptă Carlos Butar (care a jucat și în amicalul cu Dumbrăvița al buzieșenilor) și portarul Mario Cuzmanovici.

Dacă raportăm și aceste plecări la totalul celor de la Poli, clubul ajunge la un număr ”impresionat” de 23 în această vară!

Foto: Politehnica Timișoara și CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-2-al-cupei-romaniei-doua-echipe-dintre-care-una-din-liga-2-anuntate-de-frf-drept-calificate-direct-in-faza-urmatoare-19242414

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-4-si-5-din-liga-2-in-care-steaua-e-pusa-sa-joace-in-inchidere-si-apoi-in-deschidere-pe-stadionul-din-clinceni-se-joaca-doua-meciuri-in-aceeasi-zi-poli-iasi-mai-slaba-ca-buzau-si-19242179

Anda DELIU 25 Aug. 2022, 19:53 Liga 2
Pe aceeași temă