Lucian Itu e de acord cu modificările sistemului competițional al Ligii 3 pentru noul sezon. Planurile celor de la CSO Cugir pentru noul campionat

Dan HENEGAR 20 Jun. 2021, 13:03 Liga 3
Lucian Itu e de acord cu modificările sistemului competițional al Ligii 3 pentru noul sezon. Planurile celor de la CSO Cugir pentru noul campionat

Lucian Itu, antrenorul – jucător al echipei CSO Cugir, face în această perioadă planuri pentru viitoarea stagiune a campionatului Ligii 3, ediția 2021-2022, care va fi a treia a sa ca ”principal” pe banca tehnică a grupării de sub Drăgana.

Simbol al fotbalului cugirean, Itu va împlini 43 de ani în luna septembrie, în ziua de 8, și nu se gândește să agațe încă ghetele-n cui, scrie Ziarul Unirea. A fost instalat în postura de antrenor în vara anului 2019, mandatul său cuprinzând clasările pe locul 4 (Seria a 5-a, în ediția 2019-2020, întreruptă din cauza pandemiei) și campioană a Seriei a 9-a (ediția recent încheiată, 2020/2021), cu o participare la barajul de promovare în Liga 2 (dublă cu SCM Zalău, 0-2 pe teren în deplasare, transformat în 0-3 la ”masa verde” și 0-2 acasă).

Lucian Itu susține noul format al Ligii 3, cu play-off și play-out

În campionatul următor de Liga 3, competiția se va desfășura tot sub forma a zece serii a câte zece echipe, dar în care FRF va introduce și un play-off, respectiv play-out după încheierea sezonului regular, tocmai pentru a crește gradul de interes și a mări numărul de jocuri.

Lucian Itu este printre cei care sunt de acord cu formatul noului sezon. În play-off vor merge primele patru clasate după terminarea sezonului regular, iar în play-out vor evolua celelalte șase clasate. Promovarea se va decide probabil exact cum a avut loc și în această primăvară, cu două runde de baraj.

”Normal că este mai bine pentru fotbal să jucăm cât mai mult. Până la urmă asta contează, plus că va fi o miză suplimentară prin acele partide. Abia aștept meciurile cu spectatori în tribune”, a spus Lucian Itu, citat de Ziarul Unirea.

CSO Cugir are reunirea fixată pentru 12 iulie. Situația lotului echipei din Alba

CSO Cugir, fostă Metalurgistul, a promovat în al treilea eșalon în 2013, iar în cele opt campionate a fost mai mereu cea mai bine clasată din echipele ce reprezentau Alba pe a treia scenă.

Cum sezonul următor va începe în 28 august, reunirea lotului este fixată pentru data de 12 iulie, deși s-a vehiculat și începerea antrenamenteloir cu o săptămână mai devreme. Au fost stabilite inclusiv duble de verificare cu CS Ocna Mureș și Sticla Arieșul Turda, fostele colege de serie.

În privința permutărilor din lot, sunt certe șase plecări: Toilă, Fl. Sandu, Dușmanu (juniorii împrumutați de la Sport Team București), Casian (nu va mai fi junior), Budin (își caută altă destinație, pentru a evolua mai mult), Dohotariu (după trei ani în “roșu-albastru” caută un transfer în eșaloanele superioare, s-a pegătit câteva zile cu Viitorul Șelimbăr, nou-promovata în Liga a 2-a). Semne de întrebare stau în dreptul lui Razvan Voicu, mijlocașul ce va decide unde va evolua din toamnă în funcție de rezultatele înregistrate la admiterea în învățământul superior.

În același context important este faptul că au fost păstrate în lot ”piesele grele” Păcurar, Șaucă, Boldea, Lupu, Vitinha sau Grozav, ce au acceptat să-și prelungească înțelegerile cu încă un an. În privința acoperirii postului de portar, se merge în continuare pe varianta juniorilor în acest compartiment. Astfel se încearcă menținerea în efectiv a lui Raul Opric (n. 2002), împrumutat de la UTA Arad, mai ales că fiul antrenorului Marius Opric ar dori să rămână la Cugir încă un an. De asemenea, a doua variantă va fi Cristian Perjariu (din 2004), un portar localnic ce va fi promovat la echipa mare în următoarea stagiune, o inițiativă lăudabilă, în condițiile în care în ultimii ani fotbaliștii formați la Cugir au plecat în alte părți (M. Codrea, Udrea, Cioban, Vîjdea).

Foto: Ziarul Unirea și Lucian Danciu

https://liga2.prosport.ro/liga-3/noul-sezon-de-liga-3-va-avea-tot-100-de-echipe-impartite-in-10-serii-insa-se-va-introduce-sistemul-cu-play-off-si-play-out-termenul-limita-de-inscriere-cum-se-vor-completa-locurile-vacante-si-situa-19189691

https://liga2.prosport.ro/liga-3/gafa-de-amatori-facuta-de-cso-cugir-la-meciul-tur-de-baraj-cu-scm-zalau-departamentul-de-competitii-al-frf-a-sesizat-o-iar-echipa-din-alba-a-fost-sanctionata-cu-infrangere-la-masa-verde-19184803

Dan HENEGAR 20 Jun. 2021, 13:03 Liga 3
Pe aceeași temă