Poli Timișoara nu va avea antrenor principal pe bancă la meciul cu Dacia Unirea Brăila. Foale e interimar: ”Numai la victorie putem merge”

Anda DELIU 30 Sep. 2021, 20:58 Liga 2
Poli Timișoara nu va avea antrenor principal pe bancă la meciul cu Dacia Unirea Brăila. Foale e interimar: ”Numai la victorie putem merge”

Poli Timișoara a rămas fără antrenor de marți, după ce Dorin Toma a părăsit clubul, demis. La partida de sâmbătă cu Dacia Unirea Brăila, echipa va fi condusă de stafful rămas pe poziții, deoarece până atunci nu se va numi un alt antrenor.

De asemenea, deși Timișoara a depășit și pragul de 7,5 ca rată de infectare cu SARS-CoV-2, fiind azi, joi, la 8,5, clubul pregătește meciul doar cu suporteri vaccinați împotriva COVID-19.

Poli își caută antrenor după despărțirea de Dorin Toma

Nefiind un club cu patron, la Poli sunt acum mai multe păreri pentru ce antrenor să se aducă.

Între cei contactați a fost și Bogdan Andone, care ar avea însă variante din afara țării, așa cum a comunicatde fiecare dată când vreo echipă din țară l-a căutat.

Până atunci, Antonio Foale va conduce echipa la acest meci cu Brăila. El recunoaște că va fi foarte greu, chiar dacă e un meci cu o echipă care are doar 2 puncte după opt jocuri.

”Ne așteaptă un joc ca fiecare joc, unul greu. Un joc pe care trebuie să-l tratăm cu toată seriozitatea, să nu ne uităm în clasament, și pe care suntem obligați să-l câșțigăm. Orice plecare sau interimat e greu. Vii fără să te aștepți. Dar acum situația e puțin mai dificilă, pentru că venim după niște rezultate negative și e mai greu de gestionat meciul acesta. Numai la victorie putem merge și asta o să o demonstreze băieții. Sunt sigur că și ei gândesc ca și mine, numai la victorie”, a precizat ”secundul” Foale.

În ultimele patru etape, Poli Timișoara a pierdut cu Poli Iași (0-1 acasă), Metaloglobus (1-4 în deplasare), FK Csikszereda (1-2 acasă) și Viitorul Pandurii (1-2 în deplasare). Între jocurile cu ciucanii și gorjenii, Poli a jucat în 16-imile Cupei României la Unirea Slobozia (Liga 2), pe care a bătut-o cu 1-0.

Finalurile de joc, o problemă de natură psihologică

Pentru acest meci, Roberto Hațegan va fi accidentat, iar Sebastian Serediuc și Denis Radu sunt în continuare indisponibili.

Cristian Scutaru, căpitanul din jocul cu Viitorul Pandurii, a vorbit despre importanța mobilizării. ”O să fie un meci destul de greu, pentru că în ultima perioadă nu am avut rezultatele la care ne-am așteptat. În ultimele etape, finalul de meci a fost dezastruos pentru noi. În istoria fotbalului nu am văzut așa ceva. Sperăm să nu se mai întâmple și să începem să legăm victoriile. Nu cred că e o problemă fizică. Cred că e psihologică. Dacă era fizic se vedea de la meci la meci că nu putem duce și ar fi avut băieții probleme cu musculatura. Sper să fie un meci ușor pentru noi pentru că am văzut că nici ei nu trec printr-o perioadă foarte bună. Noi trebuie să ne montăm zilele acestea”, a spus Scutaru.

Suporterii vaccinați, așteptați la stadion

Fiindcă la Timișoara pragul de investare cu COVID-19 e trecut de 7,5, Poli va organiza meciul cu Brăila cu fani în tribune, doar cu cei vaccinați, fără cei testați sau trecuți prin boală în ultimele șase luni.

Toni Foale așteaptă ca suporterii să susțină echipa, după ce în urma ultimelor înfrângeri aceștia i-au criticat pe jucători.

”O să fie aceeași și să fie așa cum au fost și până acum, aproape de echipă. Să fie al 12-lea jucător. Avem nevoie de ei ca și de oxigen”, a spus antrenorul secund.

Scutaru e însă mai realist. ”E o veste bună pentru sport, în general. Meciurile cu stadionul plin sunt altceva. Nu știu dacă vor veni mulți suporteri la noi, pentru că am avut rezultatele pe care le-am avut. Dar eu zic că dacă vom lega mai multe victorii, vor veni mai mulți suporteri și la noi”, a precizat fundașul central.

Înaintea desfășurării etapei a 9-a, Poli Timișoara e pe locul 14 în campionat, cu 7 puncte. Dacia Unirea Brăila e pe locul 19, penultimul, cu 2 puncte. Nu este pe ultimul fiindcă Astra are 14 puncte scăzute din cauza litigiilor.

Foto: Politehnica Timișoara

Anda DELIU 30 Sep. 2021, 20:58 Liga 2
Pe aceeași temă