Campionatul Ligii 2 se întrerupe din nou, acum după etapa 9. Concordia și FC Hermannstadt pot urca pe rând pe locul 1, liderul Petrolul urmând să joace în încheierea rundei. Programul și partidele televizate

Marius ANGHEL 29 Sep. 2021, 20:06 Liga 2
Campionatul Ligii 2 se întrerupe din nou, acum după etapa 9. Concordia și FC Hermannstadt pot urca pe rând pe locul 1, liderul Petrolul urmând să joace în încheierea rundei. Programul și partidele televizate

Etapa a 9-a a Ligii 2 debutează joi, zi de start preferată în majoritatea rundelor desfășurate până acum în acest sezon, și se încheie duminică. Mare parte a jocurilor, șapte din cele zece, sunt stabilite să aibă loc sâmbătă, iar după finalul etapei campionatul intră în a doua pauză obligatorie determinată de partidele naționalelor României.

Precedenta întrerupere a avut loc între etapa a 5-a și a 6-a, iar următoarea, a treia, va avea loc în jurul datei de 13 noiembrie, între etape 13 și 14. Din acest sezon, pe lângă Liga 1, și campionatul Liga 2 se oprește în timpul acțiunilor naționalelor, fiindcă multe echipe vor avea jucători convocați.

Concordia Chiajna și FC Hermannstadt pot urca pe rând, în zile diferite, pe primul loc în Liga 2

Primul meci al etapei a 9-a are loc la Chiajna, joi, de la ora 17:00, între Concordia și Unirea Dej. Cu o victorie, echipa ilfoveană, acum aflată pe locul 3, poate urca pe prima poțizie cel puțin pentru o zi.

Și vineri este stabilit un meci, de la ora 16:00, la Mediaș, unde se întâlnesc FC Hermannstadt și Ripensia, aceasta din urmă încă fără antrenor principal după despărțirea de Cosmin Petruescu. Trupa sibiană, aflată acum pe locul 2, la egalitate cu Concordia, poate urca ea pe locul 1 până duminică, dacă învinge Ripensia și își va menține golaverajul superior față de echipa lui Claudiu Niculescu.

Șapte meciuri programate sâmbătă în patru intervale orare

Sâmbătă sunt stabilite patru meciuri de la ora 11:00, la Giurgiu, Buzău, Techirghiol și Iași, în care joacă o singură echipă aflată acum în Top 6. FC Buzău o întâlnește pe teren propriu pe Viitorul Pandurii.

De la ora 11:30 se joacă Steaua – Dunărea Călărași, iar alte două jocuri, ”U” Cluj – Unirea Slobozia și Poli Timișoara – Dacia Unirea Brăila, își au startul de la ora 14:00, respectiv 15:00.

Liderul Petrolul joacă duminică

În fine, ultimul meci al etapei a 9-a are loc duminică, de la ora 11:00, la Ploiești, între Petrolul și CS Comunal Șelimbăr.

Cu o victorie, Petrolul poate reveni pe locul 1, în cazul în care va fi depășită până atunci de Concordia și FC Hermannstadt, ”U” Cluj putând-o egala cel mult, însă îi va fi greu să o întreacă la golaveraj.

Nu va fi însă un meci ușor pentru Petrolul, lângă cont că Șelimbăr vine după o deplasare în care a remizat în Ghencea, cu Steaua (scor 0-0).

  • Ca de obicei, toate meciurile din Liga 2 vor fi transmise în format LIVE-TEXT de Liga2.ro, singurul site care se ocupă exclusiv cu promovarea fotbalului din liga secundă.

Program meciuri etapa 9 Liga 2:

joi, 30 septembrie 2021, ora 17:00
Concordia Chiajna – Unirea Dej – DigiSport, TelekomSport și LookSport

vineri, 1 octombrie 2021, ora 16:00
FC Hermannstadt – Ripensia Timișoara – DigiSport, TelekomSport și LookSport

sâmbătă, 2 octombrie 2021, ora 11:00
Astra – FC Braşov 
FC Buzău – Viitorul Pandurii Târgu Jiu
Unirea Constanţa – FK Csikszereda
Politehnica Iaşi – Metaloglobus Bucureşti

sâmbătă, 2 octombrie 2021, ora 11:30
Steaua – Dunărea Călăraşi – DigiSport, TelekomSport și LookSport

sâmbătă, 2 octombrie 2021, ora 14:00
Universitatea Cluj – Unirea Slobozia – DigiSport, TelekomSport și LookSport

sâmbătă, 2 octombrie 2021, ora 15:00
Politehnica Timișoara – Dacia Unirea Brăila

duminică, 3 octombrie 2021, ora 11:00
Petrolul Ploiești – CS Comunal Şelimbăr – DigiSport, TelekomSport și LookSport

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 29 Sep. 2021, 20:06 Liga 2
Pe aceeași temă