Poli Timișoara merge încrezătoare la ”deprimata” Unirea Slobozia și se agață de șansa prinderii locului de baraj de menținere în Liga 2. Paul Codrea: ”Sperăm să facem un joc bun”

Anda DELIU 06 Apr. 2023, 21:06 Liga 2
Poli Timișoara merge încrezătoare la ”deprimata” Unirea Slobozia și se agață de șansa prinderii locului de baraj de menținere în Liga 2. Paul Codrea: ”Sperăm să facem un joc bun”

Poli Timișoara are moralul ceva mai ridicat după victoria cu FK Miercurea Ciuc de săptămâna trecută, abia a treia în tot sezonul, și acum va juca cu altă echipă dezamăgită de neaccederea în play-off, Unirea Slobozia.

Alb-violeții mai au șanse matematice de a se salva de la retrogradare prin barajul de menținere și cred că pot avea ocazia unui restart, chiar dacă, realist vorbind, șansele sunt mici și după succesul cu harghitenii.

Paul Codrea, înaintea jocului de la Slobozia: ”Situația din clasament ne obligă să dăm totul la fiecare meci, să jucăm bine, să avem inițiativa”

După debutul cu victorie la revenirea pe banca Politehnicii, antrenorul Paul Codrea este încrezător și înaintea jocului din deplasare de la Slobozia, o formație mai bine clasată decât cea de la Miercurea Ciuc, chiar dacă se așteaptă la un meci foarte greu. Are tot lotul valid, cu excepția lui Alin Ignea.

”Ne așteaptă un meci foarte greu, cum de altfel sunt toate pentru noi. Dar noi vrem să avem un joc bun. Situația din clasament ne obligă să dăm totul la fiecare meci, să jucăm bine, să avem inițiativa. Avem un adversar valoros, a ratat promovarea la ultimul meci (n.r. – A remizat acasă cu FC Brașov. Cu o victorie era în play-off). Mereu au fost printre primele șase clasate, până în ultima etapă. Slobozia are o echipă bună, compactă, dar noi am pregătit meciul și sperăm să facem un joc bun, cum am făcut și cu Ciucul”, a spus Codrea.

Săptămâna asta, vremea de iarnă în toată regulă a îngreunat antramentele inclusiv la Timișoara. ”O zi nu ne-am antrenat, a fost o vreme mai proastă. Am pierdut o zi, nu ne vom antrena nici mâine, plecăm la 8 și sper să ajungem la 20, dar nu căutăm scuze”, a punctat ”principalul” Politehnicii. Marți, echipa a făcut doar antrenamente în sala de forță.

Unirea Slobozia, dezamăgită după ratarea obiectivului. Codrea o să vadă la fața locului

Unirea Slobozia a avut un parcurs slab în 2023, fapt care a dus la pierderea play-off-ului, lucru care a afectat echipa rămasă inclusiv fără antrenorul Costel Enache.

Codrea a comentat puțin acest aspect, dar a spus că nu vrea să vorbească mult despre adversar. (n.r. – întrebat dacă pot specula ”depresia” Sloboziei) O să încercăm, cu siguranță. Nu știu ce obiectiv mai au, având în vedere că l-au ratat pe cel principal. Poate nu mai folosesc toși jucătorii, nu știu ce strategie au. Ca echipă nu arată rău, pare motivată, vom vedea la fața locului”, a declarat Codrea.

Cătălin Oanea, comparație cu nivelul echipei din aceeași perioadă a anului trecut: ”Atunci nu mai eram motivați”

Cătălin Oanea a spus că echipa e optimistă și a făcut o comparație cu situația din sezonul trecut, din aceeași perioadă a anului.

”Ne așteaptă un meci foarte greu, o deplasare lungă. Ne punem speranțe în acest meci, mergem acolo la victorie, pentru că este singura care ne ajută. În clasament sunt optimist, luăm fiecare meci în parte, jucăm la victorie și sperăm să iasă totul bine la final. E clar că ne gândim să ne salvăm de la retrogradare, pentru că ar fi al doilea an consecutiv. Pe jucători îi văd acum mai motivați, anul trecut se pusese așa o stare pe echipă, nu mai eram la fel de motivați, nu mai ieșeam dintr-o pasă proastă”, a spus Oanea, aflat la al doilea sezon la Poli.

Egalitate după cele patru meciuri directe între Unirea Slobozia și Poli Timișoara, toate jucate la Slobozia

De când sunt colege în Liga 2, Unirea Slobozia și Poli Timișoara s-au întâlnit de patru ori, de trei ori în campionat și o dată în Cupa României. Interesant este că de fiecare dată s-au întâlnit doar la Slobozia.

În Liga 2 au fost două remize la scorul de 0-0 și o victorie pentru Unirea cu 1-0, iar în Cupa României, în septembrie 2021 a fost 1-0 pentru Poli.

În sezonul regular al campionatului actual a fost 0-0 între Unirea Slobozia și Poli Timișoara.

Înaintea meciului direct din acest weekend, din cadrul etapei a 3-a a play-out-ului Ligii 2, Unirea Slobozia e pe primul loc în Grupa A, cu 32 de puncte. Poli Timișoara are jumătate din punctele obținute de ialomițeni, 16, și se află pe ultima poziție, a 7-a. Meciul are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul 1 Mai din Slobozia.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/program-tv/programul-celor-doua-etape-din-liga-2-din-preajma-pastelui-jocurile-din-play-off-sunt-intinse-pe-mai-multe-zile-in-play-out-runda-a-4-a-are-loc-vineri-nu-sambata-19265570

https://liga2.prosport.ro/seria-1/la-placinte-inainte-costel-pantilimon-a-iesit-dupa-victoria-politehnicii-timisoara-cu-fk-miercurea-ciuc-cu-un-discurs-de-tip-corporatist-19265512

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-vrea-sa-bifeze-matematic-mentinerea-in-liga-2-dupa-meciul-cu-concordia-chiajna-cosmin-stan-va-fi-un-meci-cu-totul-diferit-fata-de-cel-din-sezonul-regular-19265676

Anda DELIU 06 Apr. 2023, 21:06 Liga 2
Pe aceeași temă