Poli Timișoara, matematic la barajul de menținere în Liga 2, chiar dacă a bătut, chinuit, Dacia Unirea. Reacția lui Nicolae Croitoru și mesajul fanilor echipei bănățene deplasați la Brăila

Anda DELIU 22 Apr. 2022, 15:42 Liga 2
Poli Timișoara, matematic la barajul de menținere în Liga 2, chiar dacă a bătut, chinuit, Dacia Unirea. Reacția lui Nicolae Croitoru și mesajul fanilor echipei bănățene deplasați la Brăila

Poli Timișoara s-a impus, vineri, cu scorul de 4-2 în deplasare la Dacia Unirea Brăila, după un meci în care a avut și penalty ratat. Victoria Iașiului cu Dunărea Călărași a trimis-o sigur pe trupa bănățeană la barajul de menținere în Liga 2, întrucât, la o posibilă egalitate de puncte, criteriul de departajare este punctajul de la finalul sezonului regulat, unul favorabil moldovenilor.

În aceste condiții, atmosfera proastă mocnește tot mai intens la club, iar 17 fani au străbătut țara pentru a pune un banner în care cer demisia tuturor din club.

Poli Timișoara s-a văzut egalată de două ori de suferinda Brăilă

Timișorenii, favoriți totuși în acest meci, au deschis scorul în minutul 12, când Bocșan a marcat cu capul, după o centrare bună venită de la Doru Andrei. S-a jucat destul de deschis, iar adversarul deja retrogradat a dat dovadă de dezinvoltură, iar în minutul 15, Petrache a tras în bară. Doar peste patru minute mai târziu, Alexandru Duțu a marcat din careul mic, tot în urma unei centrări.

Totuși, din minutul 27, Poli a revenit în avantaj. După o centrare a lui Sofran, Alexandru Iamandache, pentru prima dată titular la Poli, a marcat tot cu capul, de data aceasta din 12 metri.

Penalty ratat de atacantul italian al bănățenilor

Fanii poliști, 17 la număr, au ajuns cu întârziere la meci, abia la pauză, dar cu un banner care spune totul: „Se scrie viitor luminos, se citește prezent rușinos. Plecați toți!”.

Pe teren, lucrurile s-au complicat pentru poliști, căci Sofran a făcut henț în careu, iar Charles Acolatse a marcat de la punctul cu var în minutul 60.

Peste 11 minute, Ziepop a făcut fault în careu, dar atacantul italian Erik Gerbi, adus de Poli după ce a cam ”frecat” banca în țara natală, a ratat șutul complet. Din minutul 80, Ursu a reușit să marcheze pentru bănățeni, iar, ulterior, Poli a mai primit un penalty, valorificat de Ignea în minutul 83.

O victorie fără mare bucurie pentru timișoreni

Antrenorul Politehnicii Timișoara, Nicolae Croitoru, nu a încercat să mimeze vreo bucurie deosebită după acest succes chinuit, în fața unei echipe cu un buget mult mai mic și deja retrogradată de etape bune, cu doar 5 puncte strânse în tot sezonul.

Croitoru a spus că rezultatul e normal. ”Din păcate, o victorie care nu compensează supărarea după jocul de săptămâna trecută. O victorie care, până la urmă, cred că trebuia să fie normală și eu chiar apreciez echipa Brăilei. Este o echipă într-o situație dificilă, dar o echipă care respectă fotbalul și competiția”, a spus antrenorul Politehnicii Timișoara.

Nicolae Croitoru nu-și mai făcea speranțe că va trece peste Poli Iași

De altfel, antrenorul admite că echipa era resemnată de săptămâna trecută că merge la baraj, pentru că era aproape imposibil ca Poli Iași să se încurce acasă cu altă retrogradată, Dunărea Călărași.

”Era greu de crezut că se mai poate întâmpla ceva. Sigur că ne legăm de matematic… Dar și matematica, câteodată, nu poate să ajute foarte mult. Era greu de crezut că Iașiul nu poate să câștige meciul cu Călărașiul sau să câștige unul dintre cele două jocuri pe care le mai au de disputat. Este clar că va trebui să trecem cumva peste faptul că mergem la baraj și va trebui să ne liniștim, să ne pregătim foarte bine și să fim la ora jocului de baraj la alt nivel decât suntem acum”, a mai spus Croitoru.

La barajul pentru evitarea retrogradării, Poli Timișoara, care în sezonul trecut a evoluat în play-off-ul de promovare în Liga 1, va evolua cu FC Brașov.

Poli Timișoara va juca baraj de menținere cu FC Brașov. Dacia Unirea Brăila mai are un singur meci în Liga 2

Poli Timișoara, cu 27 de puncte, e pe locul 5 din Grupa A a play-out-ului Ligii 2, de pe care nu mai poate urca, iar săptămâna viitoare va juca cu Metaloglobus București acasă. Ulterior, în ultima etapă, are meci în deplasare la Poli Iași, fără miză.

Dacia Unirea Brăila e pe locul 7, ultimul, cu 5 puncte și săptămâna viitoare va juca la Râmnicu Vâlcea, cu CS Comunal Șelimbăr, ultimul său joc din actualul sezon, fiindcă în ultima etapă va sta.

DACIA UNIREA BRĂILA – POLITEHNICA TIMIȘOARA 2-4

Alexandru Duțu 19′, Charles Acolatse 60′ – penalty / Cristian Bocșan 12′, Alexandru Iamandache 27′, Octavian Ursu 80′, Alin Ignea 83′ – penalty

Dacia Unirea Brăila: Duță – Cr. Leu (Vartolomei 82′), Moroianu (cpt.), Ziepop (Bg. Ene 90+2′), Mocanu – Zoua (Boroșu 88′), Acolatse – Șt. Sava, Petrache (Andr. V. Lascu 88′), Val. Robu – Duțu (Njopgang 88′)
Rezerve neutilizate: Butunoiu – Bădilaș, Gheorghiu, Ad. Ghiță
Antrenor: Laurențiu Ivan

Poli Timișoara: Murariu – Sofran, Mera (cpt.), Bocşan, Pamfile – D. Andrei, R. Lazăr (Ignea 72′), Iamandache, Oanea (Gerbi 65′) – Bîrnoi (D. Radu 82′), Oct. Ursu
Rezerve neutilizate: Devenish-Meares – Plumbuitu, Scutaru, Rogosic, Bakoș, Huminic
Antrenor: Nicolae Croitoru

Stadion: Municipal (Brăila); Arbitru: Andrei Baciu (Botoşani); Asistenți: Damian Antal (Bacău) și George Turcu (Bucureşti); Rezervă: Dorin Burloiu (Galaţi); Observatori: Liviu Seceanu (Galaţi) și Lucian Cîrjă (Constanţa).

Anda DELIU 22 Apr. 2022, 15:42 Liga 2
Pe aceeași temă