Obiectiv îndeplinit! Poli Iași câștigă fără emoții cu Dunărea Călărași și se salvează matematic de la retrogradare

Narcis POHOAȚĂ 22 Apr. 2022, 15:07 Liga 2

Chiar dacă mulți ieșeni au visat frumos la play-off și mai apoi la promovare, antrenorul Costel Enache a avertizat în dese rânduri că obiectivul realist al Politehnicii Iași în acest sezon ar trebui să fie salvarea de la retrogradare. Și a avut dreptate!

Cu destule emoții, abia spre final de sezon, ieșenii și-au îndeplinit în cele din urmă obiectivul după succesul obținut vineri, în Copou, cu Dunărea Călărași.

Un 2-0 asigurat încă de pauză, de Francisc Cristea și Ioan Pop, dar care putea fi rotunjit dacă ieșenii nu ar fi ratat (a câta oară!) nepermis de ușor, din poziții ideale.

Cu o medie de vârstă extrem de scăzută, mai mult de jumătate dintre titulari fiind sub 21 de ani, Dunărea a fost o pradă ușoară pentru ieșeni, în ciuda scorului strâns. Și faptul că diferența pe tabelă nu a fost cel puțin dublă se datorează fie portarului Costache, autor al câtorva intervenții salvatoare pe parcursul meciului, fie lejerității uneori de condamnat cu care Camara și ceilalți elevi ai lui Costel Enache ratează din poziții clare.

Ioan Pop, primul gol pentru Poli Iași

Spre deosebire de jocul cu Brăila, când golul victoriei a căzut târziu, Iașiul și-a făcut de această dată meciul ușor. Elevii lui Costel Enache au deschis scorul rapid, în minutul 17, prin Francisc Cristea, dintr-o lovitură liberă de la 18 metri, lateral stânga. Mijlocașul ieșean a ajuns la cota 3 în acest sezon, după ”dubla” reușită cu ”U” Cluj.

Au urmat două ocazii bune semnate de Camara (23, șut respins de portar în bară și 31, foarfecă din 5 metri, peste poartă), pentru ca Ioan Pop să risipească definitiv emoțiile, cu patru minute înainte de pauză. La capătul unei acțiuni frumoase, Pop a combinat cu Paul Chiorean și a înscris cu un șut nu foarte puternic, din careu, pe sub portarul oaspeților. A fost prima reușită în tricoul lui Poli pentru tânărul mijlocaș al Iașiului.

Ocazii rarisime ratate de Camara și Mărieș

Repriza a 2-a a scos în evidență din nou neputința ofensivă a Iașiului, care nu a mai reușit să înscrie în fața unui adversar ce avea o medie de peste patru goluri încasate pe meci în ultimele șapte confruntări! Deși ocazii au fost, ba încă foarte clare!

Camara (53) a ratat de două ori într-un minut, nepermis de lejer, singur cu portarul, pentru ca Mărieș să rateze și el incredibil, în minutul 84, când a trimis din 2 metri în portar.

S-a terminat doar 2-0, o victorie fără dubii a gazdelor, în fața unui adversar totuși modest, de nivelul Ligii a 3-a, care nu a creat niciun fel de emoții în careul lui Ianoș Brînză. Succes însă foarte important, care securizează locul Iașiului în eșalonul secund, cu două runde înainte de final.

POLITEHNICA IAŞI – DUNĂREA CĂLĂRAŞI 2-0

Francisc Cristea 17′, Ioan Pop 41′

Poli Iași: Brînză – Tib. Serediuc, Cană (Chatziterzoglou 60′), Fl. Plămadă (cpt.), Ad. Ilie (Kouadio 76′) – J. Kamara, I. Pop (Pelivan 81′), F. Cristea, Chiorean – Muratovic (Mărieș 60′), S. Camara (Plokhotnyuk 60′)
Rezerve neutilizate: Axinte – Ungurenașu, Defta, Aftanache
Antrenor: Constantin Enache

Dunărea Călărași: Al. Costache – Țenea (cpt.), M. Leca, M. D. Drăghici, Mih. Lupu – Vultur (Blidar 46′), C. Dr. Grigore, Calu, Andr. Moise (Al. D. Sîrbu 90′) – C. Avram, Coleașă (Andr. Sîrbu 90+1′)
Rezerve neutilizate: I. Alexandru – Condei, Rz. Tătaru, Primaru
Antrenor: Marius Păun

Stadion: ”Emil Alexandrescu” (Iaşi); Arbitru: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe); Asistenți: Mihăiță Adrian Noroc (Botoşani) și Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamţ); Rezervă: Răzvan Negară (Vaslui); Observatori: Bogdan Zanfirescu (Botoşani) și Bogdan Gheorghita (Vaslui).

Poli Iași mai are două meciuri în acest sezon, Dunărea Călărași – doar unul

Poli Iași are 33 de puncte, la fel ca CS Comunal Șelimbăr, însă e pe locul 4 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, fiindcă are un golaveraj inferior, 4-1 față de 10-3 al sibienilor. Dunărea Călărași e retrogradată matematic cu cele 7 puncte, cu care se află pe lcoul 6 din 7.

În ultimele două etape din play-out, Poli Iași mai are meciuri cu FK Miercurea Ciuc (deplasare, locul 1, 42 puncte) și Poli Timișoara (acasă, locul 5, 27 puncte), în timp ce Dunărea Călărași va sta runda următoare, iar apoi joacă acasă cu FK Miercurea Ciuc.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-play-out-toate-cele-sase-meciuri-au-loc-astazi-de-la-ora-1100-ultima-echipa-retrogradata-si-cele-doua-care-merg-la-barajul-de-mentinere-pot-fi-decise-inainte-de-paste-19228273

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-este-a-patra-echipa-care-retrogradeaza-matematic-din-liga-2-politehnica-timisoara-si-fc-brasov-vor-juca-barajul-de-mentinere-insa-l-ar-putea-disputa-degeaba-19228380

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victorie-la-limita-prestatie-multumitoare-dragos-militaru-incantat-de-succesul-inregistrat-de-unirea-dej-cu-astra-s-au-dublat-ocaziile-fata-de-meciul-trecut-am-fost-neinspirati-la-finali-19228383

Narcis POHOAȚĂ 22 Apr. 2022, 15:07 Liga 2
Pe aceeași temă