Poli Timișoara a pierdut și ultimul joc înainte de barajul de salvare. Nicolae Croitoru, după 1-3 cu Poli Iași: ”Cred că un egal era mai echitabil. O înfrângere te afectează, lasă urme”. Antrenorului căruia i s-a cerut demisia a explicat absența din lot a lui Scutaru

Narcis POHOAȚĂ 08 May. 2022, 00:20 Liga 2

Poli Timișoara a încheiat acest sezon de Liga 2 în genunchi, cu un eșec, 1-3 la Poli Iași, într-un meci în care moldovenii au făcut diferența prin două penalty-uri transformate pe final, în minutele 84 și 90+5.

Însă, trebuie spus acest lucru, la acest succes al Iașiului a contribuit din plin și arbitrul Sergiu Mavriche (Bacău), care înainte să acorde primul penalty pentru gazde a refuzat unul clar, în minutul 81, pentru bănățeni, la o fază în care portarul Axinte a intervenit târziu la minge și l-a boxat pe Bocșan, însă ”centralul” nu a acordat nimic.

Nicolae Croitoru crede că o remiză era mai corectă între Poli Iași și Poli Timișoara

Cosmin Bîrnoi a deschis scorul pentru Poli Timișoara în minutul 32, iar Sekou Camara a egalat în minutul 39. Tot Camara a adus Poli Iași în avantaj cu golul din penalty din minutul 84, iar la ultima fază Tiberiu Serediuc a înscris și el tot din penalty, în minutul 90+5.

Bănățenii au condus în Copou și au fost aproape de un rezultat de egalitate pe care antrenorul Nicolae Croitoru crede că echipa sa l-ar fi meritat.

”A fost un joc echilibrat. Prima repriză am încheiat-o la egalitate, și în partea a doua a fost un joc destul de echilibrat, poate cu un plus pentru noi ca posesie. L-am pierdut, din păcate, dar eu consider că un egal ar fi fost mai echitabil după cum s-a desfășurat jocul. Din păcate, greșelile individuale ne-au costat foarte mult astăzi, pentru că cele două penalty-uri au venit după faze care în mod normal nu trebuie să prezinte niciun fel de pericol. Primul penalty a venit de nicăieri, iar al doilea dintr-o situație în care aveam superioritate și trebuia să o rezolvăm altfel. Am avut și noi un penalty, la 1-1, și atunci poate că altfel discutam acum”, a declarat Nicolae Croitoru, care crede că un rezultat bun la Iași i-ar fi ajutat pe elevii săi în perspectiva barajului de menținere în Liga 2 cu FC Brașov: ”Cu siguranță ne-ar fi ajutat un rezultat bun înainte de baraj, pentru că, per ansamblu, cred că au fost multe lucruri bune în jocul de astăzi. Iar un rezultat bun ar fi confirmat aceste lucruri. Dar o înfrângere te afectează, lasă urme, indiferent dacă e nemeritată sau nu.”

Poli Timișoara se pregătește acum de barajul de menținere în Liga 2 cu FC Brașov

Croitoru a vorbit și despre dubla de la baraj cu FC Brașov: ”E un baraj care nu ne pune în cea mai plăcută situație, care ne face să fim atenți la tot ceea ce se întâmplă în aceste două săptămâni. Va fi un joc dificil cu echipa din Brașov, sperăm ca finalul celor două manșe să ne găsească liniștiți.”

Meciul tur al barajului este programat în data de 14 mai, iar returul are loc în data de 21 mai. Ordinea jocurilor, cine va fi prima dată gazdă, va fi stabilită de FRF prin tragere la sorți.

Barajul s-ar putea desfășura însă degeaba, fiindcă echipa care va pierde această dublă ar putea rămâne totuși în Liga 2, având în vedere situația clubului retrogradat din Liga 1 Gaz Metan Mediaș, despre care se zvonește că se va desființa odată cu încheierea sezonului, deci nu va evolua în eșalonul secund, unde va rămâne, astfel, pierzătoarea acestui baraj dintre Poli Timișoara și FC Brașov.

Cristian Scutaru, lăsat acasă. Croitoru infirmă un conflict cu fundașul

Legat de decizia de a-l lăsa acasă pe Cristian Scutaru, deși acesta nu este nici accidentat și nici suspendat, antrenorul Nicolae Croitoru a explicat că a fost luată în urma unor probleme în cadrul lotului.

”A fost o decizie internă, au fost anumite probleme în cadrul echipei și atunci am decis ca el să rămână acasă. Eu nu am avut niciun conflict”, a spus Croitoru, care a infirmat zvonurile conform cărora ar fi avut discuții contradictorii cu Scutaru, s-au certat și din acest motiv nu l-a inclus în lot pentru meciul de la Iași, unde a preferat mai degrabă să aibă mai puține rezerve decât ar fi putut avea.

Cristian Scutaru este unul dintre jucătorii experimentați din lotul echipei timișorene, unul dintre pilonii Politehnicii.

În locul său, la acest meci, Croitoru l-a debutat la prima echipă și în Liga 2 pe Cosmin Huminic, un fundaș de 18 ani integralist în partida cu Poli Iași. ”Huminic, un debut aş spune eu reuşit, a făcut un joc bun, mă bucur pentru el”, a spus Croitoru.

  • Poli Timișoara în eșecul cu 1-3 cu Poli Iași: Murariu – D. Radu (Rogosic 88), Bocşan, Huminic, Oanea – Bîrnoi (Vukoje 73), Ignea (cpt.), R. Lazăr, D. Andrei (Sîntean 88) – Iamandache (Bakoş 73), Oct. Ursu (Gerbi 73). Rezerve neutilizate: Păduraru – Plumbuitu.

Suporterii timișoreni prezenți la Iași i-au ironizat pe jucătorii și i-au cerut demisia lui Nicolae Croitoru

Altfel, în jocul de la Iași, Poli Timișoara a fost susținută de o mini-galerie formată din 20 de suporteri, ajungi la stadion în minutul 7. Fanii echipei bănățene mai mult au privit jocul decât să-i încurajeze pe băieții lui Nicu Croitoru. Nici măcar la golul lui Bîrnoi nu s-au bucurat, repetând, astfel, decizia de a nu încuraja echipa. cum au făcut-o și în etapa trecută, pe teren propriu.

Însă fanii timișoreni au scandal totuși la Iași. Ironic! Au trigat în mai multe rânduri ”Campionii, ole ole! Campionii, ole ole!”, iar la o fază în care Bîrnoi acuza o accidentare la coapsă și primea îngrijiri medicale i-au strigat:”La spital, du-te la spital!”.

În ultimele minute, suporterii bănățeni au scandat și către antrenorul Nicolae Croitoru: ”Demisia! Demisia!”. Târgovișteanul pare însă de neclintit de pe scaunul de ”principal”, deși echipa este la cel mai slab sezon de când joacă în Liga 2 și tremură serios pentru menținerea în eșalonul secund.

Declarațiile lui Nicolae Croitoru de la finalul meciului Poli Iași – Poli Timișoara 3-1:

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto
Video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-poli-iasi-a-anuntat-despartirea-de-costel-enache-cel-mai-frumos-moment-al-sezonului-pentru-antrenor-s-a-petrecut-chiar-la-ultimul-meci-19230354

https://liga2.prosport.ro/seria-1/despartire-cu-victorie-poli-iasi-a-incheiat-sezonul-cu-o-victorie-in-fata-propriilor-suporteri-3-1-cu-politehnica-timisoara-la-probabil-ultimul-meci-cu-costel-enache-pe-banca-tehnica-19230320

https://liga2.prosport.ro/seria-1/final-de-play-out-in-liga-2-rezultatele-ultimei-etape-cum-arata-clasamentele-grupelor-a-si-b-cine-sunt-cele-patru-retrogradate-in-liga-3-si-ceel-doua-echipe-care-vor-juca-barajul-de-mentinere-19230314

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-din-play-out-ul-ligii-2-in-grupa-a-se-mai-pot-produce-modificari-in-clasament-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-19230194

Narcis POHOAȚĂ 08 May. 2022, 00:20 Liga 2
Pe aceeași temă