Poli Timișoara a reușit, după două luni de zile, să clarifice situația lui Cristian Scutaru, exclus din lot din finalul sezonului trecut. Noua poziție pe care o va avea în cadrul clubului

Anda DELIU 24 Aug. 2022, 18:22 Liga 2
Poli Timișoara a reușit, după două luni de zile, să clarifice situația lui Cristian Scutaru, exclus din lot din finalul sezonului trecut. Noua poziție pe care o va avea în cadrul clubului

Când s-a reunit Poli Timișoara, acum două luni, apărea o veste importantă: fundașii centrali Ioan Mera (35 de ani) și Cristian Scutaru (35 de ani) nu mai făceau parte din lot, deși mai aveau contract. Cei doi au fost ”pensionați” forțat de clubul, deși ambii și-ar fi dorit să mai joace.

Dacă primul a devenit director sportiv, pentru al doilea, clubul a păstrat o tăcere cu nuanțe ridicole până acum, când a ”izbutit” să anunțe ceea ce toată lumea știa deja și Liga2.ro a anunțat: că Scutaru va fi antrenor de juniori și va juca în Liga 4 Timiș.

Bogdan Andone și suporterii din conducere sunt artizanii deciziei renunțării la Mera și Scutaru

Deși a putut părea inițial că decizia pentru cei doi fundași emblematici ai echipei alb-violete a venit din birouri, nu a fost așa. De altfel, în fapt, Poli Timișoara nu mai are președinte de vreo două luni, iar discuțiile pentru a numi o nouă persoană se prelungesc deja foarte mult.

Decizia ”pensionării” celor doi, dar și a renunțării la foarte mulți jucători, 16, a fost luată, în parte de suporterii care țin frâiele clubului, aprobați de antrenorul Bogdan Andone.

Clubul a anunțat abia astăzi, 24 august, situația lui Cristian Scutaru. ”Suntem încântaţi să anunţăm că fostul nostru vicecăpitan – Cristian Scutaru – e cel mai nou antrenor din cadrul Academiei Politehnica Timişoara. «Scuti» va antrena grupa alb-violetă de copii născuţi începând cu anul 2016. Cristian Scutaru şi-a reziliat contractul de jucător cu Politehnica şi evoluează în continuare la nivelul Ligii a IV-a Timiş, pentru CSC Peciu Nou. Pe această cale îi mulţumim pentru întreaga activitate din teren în tricoul alb-violet şi îi urăm totodată mult succes în noua postură la clubul nostru!”, a transmis Poli.

Scutaru a preferat să nu dea declarații despre situația sa

Altfel, dacă Ioan Mera a spus clar la reunirea echipei că nu a dorit să lingușească pe nimeni pentru a mai putea juca, Scutaru, contactat de reportarul Liga2.ro, nu a dorit să dea declarații oficiale pe subiect.

Fundașul central de 35 de ani a jucat la Reșița, la juniori, după care a ajuns la fosta Poli Timișoara, cea a lui Marian Iancu. De aici a fost împrumutat la Jiul Petroșani, CFR Timișoara sau Buftea. A mai jucat la Dinamo, ACS Poli și UTA înainte de a seman cu ASU Poli în ianuarie 2018. De atunci a jucat 106 meciuri și a marcat două goluri. În ediția trecută de campionat a jucat 18 meciuri în Liga 2 și trei în Cupa României. Pe final de sezon fusese exclus din lot de antrenorul din acel moment, Nicolae Croitoru.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Poli Timișoara

 

Anda DELIU 24 Aug. 2022, 18:22 Liga 2
Pe aceeași temă