Despărțire cu victorie! Poli Iași a încheiat sezonul cu o victorie în fața propriilor suporteri, 3-1 cu Politehnica Timișoara, la ultimul meci cu Costel Enache pe banca tehnică

Narcis POHOAȚĂ 07 May. 2022, 17:35 Liga 2

Dacă în trecut Politehnica Iași și Politehnica Timișoara ofereau dueluri spectaculoase în Liga 1, cu mii de spectatori în tribune, finalul play-out-ului unui sezon de dat uitării le-a găsit pe cele două ”surori” colege de suferință în subsolul clasamentului Ligii 2.

Iar după cum a decurs prima jumătate de oră a partidei din Copou, una extrem de anostă, cele două formații își merită locurile. Cum Iașiul a fost probabil mai mult cu gândul la vacanță, iar timișorenii la barajul de menținere, prima parte a meciului din etapa a 7-a a play-out-lui Ligii 2 nu avea cum să fie decât una foarte slabă. Dovadă și faptul că până în minutul 30 nu s-a tras niciun șut la poartă, iar jocul a curs mai mult între cele două careuri.

Goluri la singurele execuții pe spațiul porții

Pe fondul unui joc modest, oaspeții au deschis scorul pe un contraatac, în minutul 32, Bîrnoi, acesta punctând cu un șut la colțul lung, din careu, lateral dreapta. La fel de apatică în ofensivă, Iașiul a restabilit egalitatea la primul șut pe spațiul porții, în minutul 39. Kouadio a centrat perfect de pe partea dreaptă, iar golgeterul Sekou Camara a înscris spectaculos, din patru metri, cu capul, din plonjon.

Două penalty-uri au decis meciul de pe ”Emil Alexandrescu”

Repriza a doua a fost ceva mai animată decât prima, cu mai mult dinamism, dar ocaziile clare au lipsit. Până spre final, când Iașiul a făcut diferența pe tabelă din două penalty-uri.

Mai întâi, Sekou Camara a făcut dubla, în minutul 84, după ce a transformat un penalty obținut după un henț comis în careu de Denis Radu. În al cincilea minut al prelungirilor, același Camara a scăpat pe contraatac, a fost faultat în careu de portarul Murariu, iar Serediuc a transformat, după o ”ședință” de câteva secunde în care s-a decis executantul. Francisc Cristea ar fi trebuit să bată, dar a cedat pentru Serediuc. Acesta din urmă a marcat primul său gol pentru Poli Iași și ultimul al echipei din Copou în actualul sezon, închizând tabela la 3-1.

Costel Enache și echipa ieșeană, aplaudați la final

O victorie meritată pentru Poli Iași, care se desparte frumos de cei 1.000 de suporteri prezenți în tribune, care au creat o atmosferă frumoasă la acest ultim meci. După ultimul fluier al arbitrului, galeria din peluză și ceilalți spectatori au scandat minute în șir numele echipei, dar și pe al antrenorului Costel Enache, aflat cel probabil la ultimul său meci pe banca Iașiului.

De cealaltă parte, echipa de pe Bega, ironizată de propriii suporteri cu scandări gen ”campionii”, încheie în genunchi un sezon dezastruos. Dacă ieșenii se gândesc acum la vacanță, pentru bănățeni va urma o dublă infernală de baraj cu FC Brașov, pentru menținerea în Liga a 2-a.

Poli Iași a încheiat play-out-ul pe locul 4 în Grupa A, cu 36 de puncte, iar Poli Timișoara s-a clasat pe locul 5, cu 28 de puncte.

POLITEHNICA IAŞI – POLITEHNICA TIMIȘOARA 3-1

Sekou Camara 39′, 84′ – penalty, Tiberiu Serediuc 90+5′ – penalty / Cosmin Bîrnoi 32′

Poli Iași: T. Axinte – Kouadio, Cană, Chatziterzoglou (Aftanache 62′), Ad. Ilie (Tib. Serediuc 79′) – F. Cristea (cpt.), Chiorean (J. Kamara 66′) – S. Pop (Ungureșanu 62′), Plokhotnyuk (Mărieș 46′), Asăvoaei – S. Camara
Rezerve neutilizate: Brînză – Fl. Plămadă, Hrib, Pelivan
Antrenor: Constantin Enache

Poli Timișoara: R. Murariu – D. Radu (Rogosic 88′), Bocșan, Huminic, Oanea – Bîrnoi (Vukoje 73′), Ignea (cpt.), R. Lazăr, D. Andrei (Sîntean 88′) – Iamandache (Bakos 73′), Oct. Ursu (Gerbi 73′)
Rezerve neutilizate: Păduraru – Plumbuitu
Antrenor: Nicolae Croitoru

Stadion: ”Emil Alexandrescu” (Iaşi); Arbitru: Sergiu Mavriche (Bacău); Asistenți: Cristian Voicu (Focşani) și Bianca Florea (Ploieşti); Rezervă: Florin Adrian Sava (Vânători – Galaţi); Observatori: Dan Monea (Aiud) și Bogdan Gheorghiță (Vaslui).

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/final-de-play-out-in-liga-2-rezultatele-ultimei-etape-cum-arata-clasamentele-grupelor-a-si-b-cine-sunt-cele-patru-retrogradate-in-liga-3-si-ceel-doua-echipe-care-vor-juca-barajul-de-mentinere-19230314

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-din-play-out-ul-ligii-2-in-grupa-a-se-mai-pot-produce-modificari-in-clasament-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-19230194

Narcis POHOAȚĂ 07 May. 2022, 17:35 Liga 2
Pe aceeași temă