Poli Iași va juca cu casa închisă cu Dinamo, la meciul în care va primit trofeul Ligii 2. Câți ”câini” și-au anunțat prezența în Copou, surprizele care îi așteaptă pe spectatori înaintea jocului și cine ar putea oferi medaliile de campioni

Narcis POHOAȚĂ 19 May. 2023, 13:03 Liga 2
Poli Iași va juca cu casa închisă cu Dinamo, la meciul în care va primit trofeul Ligii 2. Câți ”câini” și-au anunțat prezența în Copou, surprizele care îi așteaptă pe spectatori înaintea jocului și cine ar putea oferi medaliile de campioni

Politehnica Iași va juca ultimul meci al sezonului Ligii 2, cu Dinamo, în fața unui stadion plin. Așa cum s-a întâmplat și la precedentele două meciuri de pe teren propriu din returul play-off-ului, cu SC Oțelul Galați (scor 2-0) și Steaua București (scor 5-1). De fiecare dată au fost în tribunele arenei din Copou circa 9.000 de spectatori.

6.000 de locuri ocupate cu trei zile înaintea partidei

Pentru a treia oară în acest play-off, Iașiul va juca cu casa închisă pe teren propriu, pe stadionul ”Emil Alexandrescu”, ceea ce nu s-a mai întâmplat de foarte mulți ani.

După ce la partidele cu SC Oțelul Galați și Steaua, în care și-au asigurat mai întâi promovarea matematică în SuperLigă, apoi matematic locul 1, au jucat cu câte 9.000 de oameni în tribune, ieșenii vor avea parte de o atmosferă la fel de incendiară și duminică, la partida cu Dinamo, când echipa va primi trofeul campioanei Ligii 2.

Joi, cu trei zile înaintea partidei, erau deja ocupate 6.000 de locuri în tribune, iar conducătorii clubului din Copou susțin că până la ora jocului se vor vinde toate tichetele, cererea fiind foarte mare. Semn că ieșenii nu vor să rateze momentul premierii favoriților pentru câștigarea campionatului ligii secunde.

Dinamo a solicitat 1.000 de bilete

Dinamo, care păstrează șanse la promovarea directă în cazul unui succes la Iași, dar nu va fi doar la mâna sa, va fi susținută în Copou de un număr important de suporteri. Clubul ieșean a trimis deja grupării bucureștene 580 de bilete, dar sunt șanse mari ca numărul dinamoviștilor prezenți în tribune să fie mult mai mare.

Potrivit oficialilor ieșeni, Dinamo a făcut o solicitare de 1.000 de bilete, iar gruparea ieșeană s-a arătat dispusă să accepte cererea. Moldovenii au acceptat să le dea mai multe bilete celor de la Dinamo, în condițiile în care mai erau locuri libere rămase în sectorul rezervat echipei oaspete.

Ieșenii au luat decizia după o discuție cu Jandarmeria și firma privată de pază care se ocupă de securitate la jocurile din Copou și au asigurat că sunt pregătiți.

Ieșenii ar putea primi medaliile de campioni ai Ligii 2 și trofeul competiției chiar de la președintele FRF, Răzvan Burleanu

Promovați matematic cu patru etape înainte de final, după acel 2-0 pe teren propriu cu SC Oțelul Galați, ieșenii și-au asigurat și locul 1 în Liga 2, tot în Copou, în urmă cu două runde, când au învins Steaua cu 5-1.

Astfel, indiferent de rezultatul meciului cu Dinamo, jucătorii și stafful Politehnicii vor primi, la finalul partidei, tricourile, medaliile și trofeul de campioni ai Ligii 2.

Premierea va fi făcută, foarte probabil, chiar de către președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

  • Poli Iași va fi a șasea echipă care va pune mâna pe trofeul Ligii 2, după Dunărea Călărași, (2017-2018), Chindia Târgovişte (2018-2019), UTA Arad (2019-2020), ”FC U” Craiova (2020-2021) și Petrolul Ploiești (2021-2022).

Un DJ va anima atmosfera pe stadionul ”Emil Alexandrescu”, cu începere de la ora 11:00

Clubul din Copou a pregătit mai multe surprize pentru ”Sărbătoarea promovării”, așa cum a fost intitulat ultimul joc al sezonului, cu Dinamo.

Astfel, un DJ va anima atmosfera pe stadion, cu începere de la ora 11:00, iar spectatorii vor primi la intrare câte un steguleț alb-albastru. De asemenea, la intrarea în arenă fanii Iașiului vor avea face painting și se vor putea vopsi pe față sau pe frunte în culorile echipei favorite. Cum meciul se dispută ziua, tradiționalele artificii de la final vor fi înlocuite cu confetti.

Meciul dintre Poli Iași și Dinamo are startul de la ora 13:00, atunci când încep și celelalte două jocuri ale etapei a 10-a a play-off-ului Ligii 2: Steaua – Gloria Buzău și SC Oțelul Galați – Unirea Dej.

Spectatorii ieșeni, sfătuiți să vină cu două ore înainte de meci la stadion

Pentru a evita aglomerația la porțile de intrare, oficialii clubului din Copou au făcut apel la spectatori să vină devreme la stadion. Chiar cu două ore înainte.

”Facem un apel la suporteri să vină din timp, chiar cu două ore înainte. Vor avea ce să facă, nu se vor plictisi, avem pregătite multe surprize pentru fanii noștri. În plus, vremea se anunță frumoasă la ora jocului”, a precizat ofițerul de presă Lucian Lucescu.

Costel Enache și Claudiu Niculescu, invitați la meci

Conducerea clubului ieșean i-a invitat la meci și pe ceilalți doi antrenori care au pregătit echipa în Liga 2, după retrogradarea din 2021, Costel Enache și Claudiu Niculescu.

Costel Enache a pregătit-o pe Poli Iași în sezonul trecut, unul de tranziție, în care s-a jucat în play-out, iar Claudiu Niculescu a antrenat echipa din Copou în debutul acestui sezon, între etapele 1 și 9. Fostul atacant dinamovist a fost înlocuit pe banca tehnică cu Leo Grozavu după eșecul din etapa a 9-a cu Ripensia, scor 2-3, la Timișoara.

Foto: Tudy (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-vasvari-revine-in-superliga-cu-poli-iasi-dupa-un-an-de-absenta-mijlocas-a-dezvaluit-momentele-cheie-ale-sezonului-pentru-echipa-moldoveana-si-ce-obiectiv-personal-are-pentru-campionatul-urma-19271526

https://liga2.prosport.ro/seria-1/seara-campionilor-ligii-2-politehnica-iasi-a-sarbatorit-promovarea-in-superliga-inainte-de-disputarea-ultimului-meci-din-acest-sezon-ce-obiectiv-vrea-sa-fixeze-conducerea-clubului-pentru-prima-liga-19271464

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-a-asigurat-matematic-locul-2-in-play-off-ul-ligii-2-dar-nu-poate-promova-cand-are-loc-ultima-etapa-si-calculele-pentru-ocuparea-pozitie-secunde-direct-promovabile-si-a-celor-doua-locuri-de-19271344

https://liga2.prosport.ro/seria-1/momente-speciale-la-dej-pentru-doi-jucatori-ai-politehnicii-iasi-cum-au-trait-diego-farcas-si-bogdan-istratie-debutul-la-formatia-moldoveana-dar-si-in-liga-2-19271214

Narcis POHOAȚĂ 19 May. 2023, 13:03 Liga 2
Pe aceeași temă