VIDEO și FOTO | Dunărea Călărași a primit trofeul de campioană a Ligii 2 în fața Prefecturii. Doar o parte dintre jucători au primit medaliile. Politicienii s-au înghesuit la festivitate

Marius ANGHEL 03 Jun. 2018, 09:41 Liga 2
VIDEO și FOTO | Dunărea Călărași a primit trofeul de campioană a Ligii 2 în fața Prefecturii.** Doar o parte dintre jucători au primit medaliile. Politicienii s-au înghesuit la festivitate
  • Dunărea Călărași a încheiat campionatul Ligii 2, ediția 2017/2018, pe primul loc în clasament, după ce, sâmbătă dimineață, a câștigat la București, cu scorul de 2-0, meciul cu Metaloglobus, joc care a decis și ultima retrogradată.
  • Succesul de pe stadionul din cartierul Pantelimon nu a culminat, așa cum ar fi fost normal, și cu premierea cu trofeul de campioană, poate și din cauza faptului că gazdele tocmai picaseră în Liga 3 și nu au acceptat momentele de sărbătoare tocmai pe gazonul lor.
  • Răzvan Burleanu, Gabriel Bodescu și Mihai Stoichiță n-au oferit trofeul și medialiile de campioni pe stadionul aflat la circa 3,5 kilometri de Federația Română de Fotbal, ci au mers tocmai până la Călărași, la 130 de kilometri distanță, pentru a premia Dunărea tocmai în fața Prefecturii, pe dale de beton, nu pe gazonul arenei „Ion Comșa”, acolo unde s-a realizat performanța de-a lungul întregului sezon. Petrecerea a fost un bonus.
  • La festivitate au luat parte doar câțiva dintre jucătorii Dunării. În schimb, politicienii locali n-au lipsit de la evenimentul decernării medaliilor de către Burleanu, în timp ce președintele clubului, Florentin Brișan, s-a „luptat” cu căpitanul Cezar Lungu să ridice trofeul Ligii 2.

 

Dunărea Călărași avea nevoie de o victorie în meciul de la București cu Metaloglobus pentru a deveni campioană. Și a obținut-o destul de lejer, prin golurile marcate de Cristian Pușcaș (21′) și Bodo Kanda (43′), chiar dacă gazdele jucau tot pentru un succes ce i-ar fi menținut în Liga 2. Echipa lui Dan Alexa a sărbătorit timid apoi câștigarea campionatului, fiindcă gazdele tocmai picaseră în Liga 3. S-au îmbarcat rapid în autocar și au plecat urgent către Călărași, acolo unde, trei ore mai târziu, în mijlocșul orașului, doar o parte dintre ei aveau să ridice deasupra capului trofeul de campioană și să primească medaliile din partea președintelui FRF Răzvan Burleanu.

Campionii Ligii 2 au fost premiați la Călărași, pe platoul din fața Prefecturii, în fața a câtorva zeci de suporteri, de președintele FRF, Răzvan Burleanu, secretarul Gabriel Bodescu și directorului tehnic Mihai Stoichiță. Nu au lipsit de la festivitate nici principalii capi politici locali, reprezentanții finanțatorilor, primarul Dan Drăgulin și viceprimarul Dragoș Coman, vicepreședintele Consiliului Județean Marian Dinulescu și consilierului pe problem de sport al președintelui Vasile Iliuță, Dorinel Dincă. Marele absent a fost chiar președintele CJ, Vasile Iliuță, principalul susținător al clubului Dunărea, cel care a ratat să i se pună medalia la gât chiar de către Burleanu, așa cum s-au bucurat cei enumerați mai sus.

Jucătorii, antrenorii și stafful administrativ au intrat în posesia tricourilor, medaliilor de campioni, precum și a trofeului Ligii 2. La ridicarea trofeului, președintele clubului, Florentin Brișan, s-a crezut căpitanul echipei și a ridicat trofeul îndreptat de Burleanu adevăratului căpitan Cezar Lungu.

Dunărea Călărași a câștigat campionatul Ligii 2, ediția 2017/2018, cu 93 de puncte, cu două mai mult decât FC Hermannstadt, și a promovat pentru prima dată în istoria clubului, cât și a orașului și județului Călărași în Liga 1. În 38 de meciuri, echipa antrenată de Dan Alexa a obținut 29 de victorii, 6 egaluri și 3 înfrângeri, având cel mai bun atac al campionatului, 75 de goluri marcate, și a doua defensivă, 24 de goluri primite. În Liga 1 a mai promovat direct și FC Hermannstadt, în timp ce Chindia Târgoviște va juca barajul pentru promovare împotriva celor de la FC Voluntari.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Dunărea Călărași / Cătălin NIȚU

Marius ANGHEL 03 Jun. 2018, 09:41 Liga 2
Pe aceeași temă