A fost spectacol în Copou! Poli Iași a obținut o victorie entuziasmantă în fața Stelei și și-a asigurat titlul de campioană a Ligii 2 în acest sezon. VIDEO cu momentele de bucurie de la final

Narcis POHOAȚĂ 10 May. 2023, 23:17 Liga 2

Iașiului îi priesc derby-urile din play-off. După două succese cu rivala din regiune, SC Oțelul Galați (2-1 la Galați și 2-0 la Iași) și o victorie în deplasare cu Dinamo (3-1 la București), a venit și mult așteptatul succes în fața Stelei. Primul în ultimele două sezoane, în patru jocuri directe. Dar venit în momentul cel mai important, când Poli a jucat cu titlul de campioană a Ligii 2 pe masă, totuși, în fața unui adversar fără motivație, fiindcă nu poate promova.

Poli Iași, campioană în Liga 2 cu două etape înainte de final

La 8 zile distanță după ce și-a asigurat matematic promovarea în SuperLigă, după un 2-0 acasă cu SC Oțelul, echipa lui Leo Grozavu și-a făcut din nou fanii fericiți. Cu 8.500 de spectatori în spate, Poli a făcut spectacol în fața Stelei și a profitat de prima șansă ivită în tentativa de a câștiga titlul de campioană.

Iașiul s-a impus cu un categoric 5-1 (2-0) și indiferent de rezultatele din ultimele două runde, cu Dej și Dinamo, va încheia sezonul pe prima poziție.

Cătălin Hlistei a deblocat tabela cu un șut superb, în vinclu

Fără câteva piese de bază în afara primul 11, între care Chipirliu, Adi Popa sau Bărbulescu, Steaua a fost o pradă ușoară pentru Poli. Ieșenii și-au propus să închidă conturile cu primul loc încă de la acest meci și nu au dat cu piciorul șansei. Mai cu seamă că atmosfera din tribune îi obliga să facă un meci mare. Pe care l-au reușit.

Chiar dacă a început meciul mai bine, Steaua a căzut total după primirea primului gol. În minutul 27, Kouadio a centrat bine de pe dreapta, Sabău a deviat pe spate, încercând să respingă, balonul a ajuns la Hlistei, care a șutat puternic, cu latul, direct în vinclu. Era 1-0 și cei 8.500 de spectatori ieșeni au început să facă valuri și să strige ”Campionii, campionii”.

În minutul 39, Iașiul și-a dublat avantajul. Alin Roman, campionul paselor decisive, a executat bine un corner de pe partea stângă, Katanec a trimis cu capul în bara din stânga, de la 11 metri, balonul a căzut la 2 metri de linia porții, de unde Harrison a îndeplinit o simplă formalitate, împingând balonul în poartă cu capul.

Repriza lui Alexandru Musi

Leo Grozavu i-a scos la pauză pe Hlistei și Itu, ambii cu câte un cartonaș galben, iar unul dintre nou-intrați, Alexandru Musi, a fost eroul părții secunde, după ce a reușit o dublă spectaculoasă.

Steaua a început mai bine și repriza a doua și chiar a reușit să reducă din handicap prin Emilian Pacionel, în minutul 61. Într-un moment în care Poli juca în inferioritate numerică, după accidentarea lui Mogoș, abia intrat la pauză, Steaua a punctat prin Emilian Pacionel, cu un șut de la limita careului.

Iașiul a avut însă o reacție de echipă mare. Într-un moment în care Steaua dădea semne că este capabilă să reintre în joc, Poli a apăsat pe accelerație și a mai marcat de trei ori până la final.

La patru minute după golul primit, Shayon Harrison a făcut dubla, cu un șut din lateral stânga, din pasa lui Roman, după care a ieșit la rampă Alexandru Musi. Tânărul jucător împrumutat de la FCSB a reușit o dublă, în minutele 69 și 72, parafând cea mai mare umilință a Stelei din acest sezon, dar și cel mai categoric succes al Iașiului.

Leo Grozavu, aruncat în aer de jucătorii Politehnicii Iași

La 5-1, finalul de joc a aparținut publicului ieșean, care a întâmpinat cu valuri și scandări precum ”Campionii, campionii”, ori ”Cine e pe primul loc” ultimul fluier al arbitrului.

Bucuria parcă a fost mai mare decât la jocul cu Oțelul. Mai relaxați față de meciul cu gălățenii, când miza era mult mai mare, ieșenii au făcut turul de onoare, în uralele unui stadion întreg, antrenorul Leo Grozavu a fost purtat pe brațe de elevii săi și chiar a dansat alături de jucători în fața galeriei, fiind vădit emoționat.

Poli Iași revine în SuperLigă după doi ani, câștigând campionatul de o manieră clară, dar greul abia acum urmează pentru oficialii din Copou. Iar Leo Grozavu, în euforia succesului, a avut luciditatea de a transmite că promovarea din acest an își pierde din importanță dacă nu este urmată de un sezon cu ambiții mai mari decât evitarea retrogradării.

  • 4-1 cu CS Comunal Șelimbăr, în Copou, în etapa a 17-a a sezonului regular, fusese cel mai clar succes obținut de Poli Iași în această ediție a Ligii 2.
  • 0-4 în Ghencea cu FK Miercurea Ciuc, în etapa a 3-a a sezonului regular, fusese cel mai drastic eșec suferit de Steaua în Liga 2

POLITEHNICA IAȘI – STEAUA 5-1

Cătălin Hlistei 27′, Shayon Harrison 39′, 65′, Alexandru Musi 69′, 72′ / Emilian Pacionel 61′

Poli Iași: Jankov – Kouadio, Tincu (cpt.), Katanec, Ștefanovici – A. Roman, Marchioni (Fr. Cristea  54′), Itu (Mogoș 46′, Rob. Ion 62′) – Andr. Dumitru (Vojtus 71′), Harrison, Hlistei (Musi 46′)
Rezerve neutilizate: Ailenei – Martac, V. Lică, Finica
Antrenor: Leo Grozavu

Steaua: Dincă – Corbu (Enceanu 32′), Ciocoteală, Al. Sabău, Ad. Ilie – Mihăescu (Balgiu 46′), D. Oroian – Bustea (Ad. Popa 46′), Șt. Pacionel (Bodișteanu 67′), Em. Pacionel – Chunchukov (cpt.)(Ius. Răducan 74′)
Rezerve neutilizate: H. Iancu – Dr. Gheorghe, Calestru, Trică
Antrenor: Daniel Oprița

Stadion: ”Emil Alexandrescu” (Iași). Arbitru central: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe). Arbitri asistenți: Daniel Vlase (Galaţi) și Mihai Marian Ionescu (Bradu – Argeş). Arbitru de rezervă: Marius Naidin (Piteşti). Observator de arbitri: Bogdan Zanfirescu (Botoşani). Delegat de joc: Ciprian Anton (Suceava).

Foto:Tudy (Sport Pictures) și Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-steaua-se-joaca-de-la-ora-1900-moldovenii-isi-pot-asigura-matematic-locul-1-si-trofeul-de-campioana-a-ligii-2-19270177

https://liga2.prosport.ro/seria-1/probleme-pentru-concordia-chiajna-primarul-mircea-minea-trimis-in-judecata-de-dna-fiindca-a-prejudiciat-institutia-pe-care-o-conduce-cu-10-milioane-de-euro-prin-intermediul-clubului-19270166

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-a-mai-facut-o-victima-la-dinamo-a-plecat-si-administratorul-bazei-unul-dintre-liderii-ddb-dupa-o-cearta-dura-cu-antrenorul-exclusiv-19270174

Narcis POHOAȚĂ 10 May. 2023, 23:17 Liga 2
Pe aceeași temă