SCM Zalău și-a încheiat conturile cu trei jucători și este în ”discuții avansate” cu un fotbalist cu aproape 300 de meciuri în prima ligă

Marius ANGHEL 08 Dec. 2023, 17:14 Liga 3
SCM Zalău și-a încheiat conturile cu trei jucători și este în ”discuții avansate” cu un fotbalist cu aproape 300 de meciuri în prima ligă

SCM Zalău și-a încheiat meciurile din 2023 cu o victorie care îi va aduce bani de la FRF. A trecut cu 2-1, pe teren propriu, de FC Bihor Oradea, în ultima etapă a fazei grupelor Cupei României, competiție în care punctele obținute aduc și un bonus financiar din partea organizatorului competiției. Zalăul a terminat Grupa C cu 3 puncte obținute, la fel ca Dinamo, și nu a reușit o calificare în sferturi, însă se alege cu alte 12 mii de euro câștigate în Cupă în acest sezon.

La doar o zi după ce și-a încheiat meciurile oficial din acest an, trupa din județul Sălaj a anunțat și primii doi jucători de care se desparte în această iarnă, iar un al treilea va primi un alt rol în cadrul clubului.

Zălăuanii se pregătesc și de o achiziție cu nume în fotbalul românesc, un mijlocaș din prima ligă aflat pe final de carieră.

Bogdan Minteuan și Bogdan Porumb s-au despărțit de SCM Zalău. Raul Stanciu primește alte atribuții la club

Surprinzător față de precedentele pauze precompetiționale, în care SCM Zalău se despărțirea de mulți jucători sau chiar și antrenori, acum clubul a anunțat despărțirea doar de doi fotbaliști. Bogdan Minteuan și Bogdan Porumb nu mai continuă cu liderul Seriei a 10-a a Ligii 3.

Nici Raul Stanciu nu va mai fi utilizat de Cristian Lupuț, însă el ”va avea alte atribuții în cadrul SCM Zalău”. Clubul nu anunță însă și ce rol va avea Stanciu de acum înainte.

”Mulțumim pentru colaborare Bogdan Minteuan și Bogdan Porumb!
Sport Club Municipal anunță încetarea colaborării cu fundașul Bogdan Porumb și mijlocașul Bogdan Minteuan.
Pe această cale le mulțumim pentru munca depusă în cadrul echipei și le urăm succes la viitoarele formații pentru care vor evolua.
De asemenea, clubul nostru anunță că Raul Stanciu va avea alte atribuții în cadrul SCM Zalău”, a comunicat SCM Zalău.

Porumb (23 ani – foto) a prins câteva meciuri în Liga 2 pentru Viitorul Pandurii și Poli Timișoara, iar Minteuan jr. (20 ani) a prins un joc în Liga 2 pentru Poli Timișoara în sezonul 2021-2022.

SCM Zalău iernează pe locul 1 în Seria 10 a Ligii 3 și este matematic în play-off

SCM Zalău a încheiat prima parte a Ligii 3 pe locul 1 în Seria 10, cu 36 de puncte acumulate în 15 meciuri, fiind la 15 puncte de ocupanta locului 5, CSM Sighetu Marmaţiei, astfel că este calificată matematic în play-off, cu trei etape înainte de final.

Clubul sălăjean anunță că se va reuni ”la mijlocul lunii ianuarie”, fără a comunica însă o dată exactă. În sezonul regular va mai avea de disputat trei meciuri, începând cu 9 martie 2024. Mai are jocuri cu Minaur Baia Mare (deplasare, locul 10, 10 puncte), Olimpia MCMXXI Satu Mare (acasă, locul 9, 13 puncte) și CSM Olimpia Satu Mare (deplasare, locul 2, 29 puncte).

Gabriel Vașvari, ofertat să joace pentru SCM Zalău

Din 2024, Cristian Lupuț s-ar putea baza și pe Gabriel Vașvari, mijlocaș în vârstă de 37 de ani originar chiar din Zalău, cu aproape 300 de meciuri în prima ligă, în prezent legitimat la Poli Iași, club care l-a tras însă de o perioadă pe linie moartă.

Vașvari își dorește să mai joace și are ofertă de la Zalău. ”Sperăm să vină Gabriel Vaşvari la Zalău. Suntem în discuţii avansate, dar nu pot să spun mai multe”, a declarat, pentru Sportul Sălăjean, Ioan Gurzău, managerul secţiei de fotbal a SCM Zalău.

”Eu vreau să mai joc. Mă simt bine, încă merg cu plăcere la antrenamente, cred că asta contează cel mai mult. Dacă nu mai aveam plăcere spuneam stop! Fac cu drag ceea ce îmi place și nu merită încă să renunț. Am făcut prea multe sacrificii pentru fotbal și nu aș vrea să renunț așa ușor dacă încă mai am tragere de inimă să joc. Și doi la mână, dacă e să se termine, nu vreau să fie așa, în tribune. Vreau să mă retrag de pe teren”, a spus, într-un interviu acordat recent pentru ProSport, Vașvari, care a început fotbalul la Zalău și a debutat la seniori sub comanda lui Leo Grozavu, chiar actualul său antrenor de acum de la Poli Iași. ”Sunt 31 de ani de fotbal. La 6 ani am mers pentru prima dată la fotbal, la Zalău. Nu îmi vine să cred cum au zburat anii! Îmi amintesc de momentul când am debutat la Liga a 2-a și parcă ieri s-a întâmplat. Nu știu când au trecut atât de repede”, mai declara Vașvari.

Ultimul meci din acest sezon în care Gabriel Vașvari a jucat pentru Poli Iași a fost cel din deplasare cu ”U” Cluj, câștigat cu 2-0, în etapa a 8-a a SuperLigii, la 4 septembrie 2023.

Penultimul a fost chiar contra SCM Zalău, în Cupa României, disputat la 31 august 2023, la Zalău, în care Vașvari (foto, privind spre Stefan Nikolic) a evoluat până în minutul 62 al jocului de tristă amintire pentru Poli Iași, fiindcă i-a adus o înfrângere rușinoasă, 0-3 contra echipei din Liga 3, și o eliminare prematură din competiție.

Foto: SCM Zalău

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/scm-zalau-a-invins-fc-bihor-oradea-in-cupa-romaniei-19295704

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-deva-si-a-stabilit-si-anuntat-programul-precompetitional-19295818

https://liga2.prosport.ro/liga-3/poli-timisoara-a-pierdut-la-masa-verde-un-meci-din-liga-3-19295696

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/superliga/gabriel-vasvari-nu-vrea-sa-se-retraga-care-e-marea-dezamagire-a-carierei-daca-stau-sa-ma-consum-in-fiecare-zi-mai-rau-imi-fac-19775500

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-lui-gabriel-vasvari-tot-pe-gazon-mijlocasul-echipei-poli-iasi-a-inceput-scoala-de-antrenori-dar-nu-se-gandeste-inca-la-retragere-vreau-sa-am-un-punct-de-plecare-cand-ma-voi-lasa-19265531

Marius ANGHEL 08 Dec. 2023, 17:14 Liga 3
Pe aceeași temă