Ceahlăul și-a prezentat achizițiile. Cristian Pustai a explicat cum a gândit. Marius Constantin: ”Nu am nimic de demonstrat, am venit să ajut”

Narcis POHOAȚĂ 14 Feb. 2024, 16:48 Liga 2
Ceahlăul și-a prezentat achizițiile. Cristian Pustai a explicat cum a gândit. Marius Constantin: ”Nu am nimic de demonstrat, am venit să ajut”

Cu opt zile înainte de primul meci oficial al anului, cel din deplasare cu Concordia Chiajna, care va deschide etapa a 16-a a sezonului regular al Ligii 2, clubul Ceahlăul a organizat, miercuri, 14 februarie, o conferință de presă în care și-a prezentat patru dintre cele cinci achiziții perfectate în această iarnă.

La prima întâlnire în 2024 cu presa au fost prezenți doar cei patru jucători care au fost cu echipa în stagiul de pregătire din Turcia: Marius Constantin (fundaș central, 39 de ani), Alexandru Core (fundaș central, 23 de ani), Alexandru Buziuc (atacant, 29 de ani) și Denys Taraduda (fundaș central, 23 de ani). Fundașul stânga Denis Benga (18 ani), împrumutat de la U Craiova, urmează să ajungă la Piatra Neamț în zilele următoare.

Cristian Pustai, mulțumit de lotul Ceahlăului

Alături de jucători, la conferință au mai participat președintele Cătălin Anton și antrenorul principal Cristian Pustai.

Acesta din urmă s-a arătat mulțumit de achiziții și de calitatea lotului.

”Sunt mulțumit că am încheiat această perioadă fără accidentări grave și că am adus în lot câțiva jucători care prin valoarea lor sper să îmbunătățească lotul. Îl așteptăm și pe Benga, pentru că am convenit că e bine să avem trei jucători underi pe partea de atac și trei pe partea de apărare. Pentru atac îi avem pe Matei, Savu și Anton, iar la apărare pe Benga, Bacalu și Oltean.
Față de ce a fost în toamnă, a plecat Petra după acea accidentare și nu a mai reușit să mai prindă lotul, de aceea am convenit și am reziliat amiabil contractul lui. A venit pentru partea ofensivă Alex Buziuc, care este un plus pentru ofensivă. Poate acoperi mai multe posturi, pentru că a jucat și la Liga 1, și la Liga 2. Îl cunosc, am mai lucrat la Mediaș, sper să ne ajute. La compartimentul defensiv am adus trei jucători, pentru că a plecat și Fonseca, s-a accidentat și Vișinar, și pentru că acolo duceam lipsă de experiență am reușit cumva să-l conving pe Marius Constantin să vină. Noi am lucrat și la Târgu Mureș, și la Gaz Metan. L-am convins să vină și am câștigat în favoarea CFR-ului (UPDATE / n.r. – Pustai se referă la momentul în care Constantin trecea de la Viitorul Constanța la Gaz Metan, nu despre prezent), pentru mine a însemnat mult. Au mai venit Alex Core și Denys Taraduda, alți doi jucători importanți, mai tineri, care sper prin ambiția lor să ne ajute și să facă pasul mai sus. Suntem bine”, a declarat Cristian Pustai, care a explicat cum a gândit echilibrarea pe posturi a lotului: ”Un lot complet înseamnă 24 de jucători de câmp, din care șase underi. Ar mai rămâne pentru cele opt posturi de jucători câmp undeva la 16, plus doi jucători, unul pentru ofensiv, altul pentru defensiv. Noi avem 17 seniori, unul în plus față de dubluri și cred că ne vom decurca așa. Cu cei 23, fie Canea, fie Coroi vor participa la antrenamente și vor fi 24 de jucători la pregătire.”

Marius Constantin: ”Nu am nimic de demonstrat, am venit să ajut”

Veteranul Marius Constantin a explicat motivul pentru care nu a semnat contractul cu clubul în momentul în care a ajuns la Piatra Neamț.

”Mi-am dorit să mai joc, am mai lucrat cu domnul Pustai în trecut și am avut o colaborare foarte bună. Nu am nimic de demonstrat, am venit să ajut. Nu am semnat când am venit, pentru că oamenii trebuiau să se convingă că mai pot fizic, pentru că de fotbal nu se poate pune problema. Sunt aici de aproape o lună și din ce am văzut putem să ne batem la play-off.
Avem un obiectiv de îndeplinit, avem un grup bun, cu dorință de afirmare. Perioada de pregătire a fost bună, în jocuri am arătat bine, sper să confirmăm și în jocurile oficiale.
Fiecare joc în parte este important, trebuie să fim concentrați și să tratăm toate meciurile la fel, indiferent de adversar și dacă joci acasă sau în deplasare”, a declarat Marius Constantin, care a glumit pe seama regulii ”5+6” adoptată de curând de FRF: ”Dacă mă întrebați pe mine, ar mai trebui o regulă și cu un over 35.”

Alexandru Core, Alexandru Buziuc și Denys Taraduda, despre trecerea la Ceahlăul

Alexandru Core a jucat ultima dată la Viitorul Pandurii, tot în Liga 2, însă vine sub formă de împrumut de la Poli Iași, club cu care a semnat în această iarnă, însă unde nu a convins să fie păstrat pentru a fi utilizat în prima ligă.

”Am venit aici cu foame de performanță, cu dorința de a juca și am găsit un grup foarte bun. Sunt nerăbdător să înceapă campionatul și să facem o figură foarte frumoasă. Înălțimea mea este un atu pe care eu încerc să-l folosesc la fazele fixe. Încerc să-mi ajut echipa cu tot ceea ce pot și cu toate atuurile mele”, a spus Core.

Alexandru Buziuc nu s-a acomodat la Steaua, în Liga 2, unde a evoluat ultima dată, iar la Ceahlăul va colabora din nou cu antrenorul Cristian Pustai.

”Perioada de la Steaua a fost grea, e un club care își dorește accederea în prima ligă și din păcate nu au reușit să facă demersurile necesare pentru a promova. Nici nu am reușit să mă adaptez, de aceea am decis să merg undeva unde să prind mai multe minute. Am mai colaborat cu domnul Pustai, m-a dorit aici, este și mai aproape de casă și chiar că am urmărit echipa și mi-a plăcut foarte mult cum a jucat în prima parte a campionatului. Împreună putem să ne atingem obiectivele, ceea ce în partea cealaltă era imposibil. Am fost dorit și la Foresta, dar era greu să plec de la lupta pentru promovare în Liga 1 la Liga 3, la Foresta, mai ales la condițiile care sunt acum acolo”, a spus Buziuc.

Ucraineanul Denys Taraduda a evoluat ultima dată la formația DFK Dainava, din prima ligă lituaniană: ”Agentul meu mi-a propus clubul Ceahlăul și am zis de ce nu, să încerc și în România. Campionatul românesc, cred eu, e mai bun decât cel din Lituania și venirea aici e un pas înainte în cariera mea. Nivelul Ligii 2 din România e bun.”

Cătălin Anton a vorbit despre preparatorul fizic Liviu Rusu, alt în concediu medical de la începutul anului

Președintele Cătălin Antron a subliniat importanța stagiului din Antalya, acolo unde echipa a avut cele mai bune condiții și a atins din nou ”subiectul Liviu Rusu”.

”Liviu Rusu este bolnav și noi îl credem, ne-a prezentat trei concedii medicale, cu câteva zile de pauză. Sperăm să se prezinte la club. Deocamdată, țin să-i mulțumesc foarte mult domnului Bajko, pentru că ne-a ajutat într-un moment de criză, este o un om de mare calitate”, a punctat Cătălin Anton.

Ceahlăul va deschide sezonul de primăvară al Ligii 2 joi, 22 februarie, pe terenul Concordiei Chiajna, meciul din etapa a 16-a fiind programat de la ora 19:30.

Până atunci, nemțenii vor disputa un ultim meci amical, cu CSM Focșani, în deplasare, vineri, 16 februarie, de la ora 15:00.

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/liga-3/razvan-tincu-s-a-despartit-de-poli-iasi-si-a-semnat-cu-minaur-19299666

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluzii-lui-pustai-despre-cantonamentul-ceahlaului-din-antalya-19299509

https://liga2.prosport.ro/seria-1/denis-benga-a-fost-imprumutat-de-u-craiova-la-ceahlaul-19299468

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-reclamata-la-frf-de-un-angajat-aflat-in-concediu-medical-19299117

Narcis POHOAȚĂ 14 Feb. 2024, 16:48 Liga 2
Pe aceeași temă