Ceahlăul, fără preparator fizic! Liviu Rusu e imobilizat la pat: ”Nu e de joacă!” Reacția președintelui clubului

Narcis POHOAȚĂ 12 Jan. 2024, 10:02 Liga 2
Ceahlăul, fără preparator fizic! Liviu Rusu e imobilizat la pat: ”Nu e de joacă!” Reacția președintelui clubului

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț trebuie să-și completeze nu doar lotul de jucători în această iarnă, ci și stafful tehnic.

Nemțenii au rămas fără preparator fizic chiar la începutul pregătirii, după ce Liviu Rusu a intrat în concediu medical, iar conducerea clubului va trebui să caute un înlocuitor pentru a completa stafful lui Cristian Pustai.

Preparatorul fizic Liviu Rusu a intrat în concediu medical după o criză de lombosciatică

Miercuri, la reunirea lotului au absentat motivat mai mulți jucători străini, dar și un component al staffului tehnic. Dacă despre jucători conducerea clubului a anunțat că vor ajunge ulterior la echipă, patru din cei cinci absenți au ajuns deja la Piatra Neamț, despre preparatorul fizic Liviu Rusu, absent și el, s-a spus că este în concediu medical.

Liga2.ro l-a contactat pe preparatorul fizic al clubului nemțean, iar acesta a declarat că este în imposibilitatea de a se deplasa la stadion pentru a-și face meseria, din cauza unei crize de lombosciatică.

Liviu Rusu spune că în aceste condiții nu se va opune unei despărțiri, în cazul în care clubul îi va rezilia angajamentul.

”Situația în care sunt acum, din punct de vedere medical, mă împiedică să mă deplasez. De aceea am și cerut concediu medical de la medic, să nu existe alte discuții. Am lombosciatică și am dureri foarte mari de spate, nu pot merge. Nu e de joacă. Sunt la dispoziția clubului, mai departe nu știu ce se va decide. E clar că dacă fizicul nu mă mai ajută să-mi desfășor activitatea trebuie să se ajungă la o soluție. Am mai avut astfel de dureri și în trecut, dar nu la fel de mari. Episodul acesta a fost destul de grav. Am vorbit cu antrenorul Cristian Pustai, i-am explicat, am vorbit și cu președintele Cătălin Anton. Mai departe nu știu ce decizie se va lua. Dacă trebuie să reziliez contractul, îl reziliez, nicio problemă, nu mă pot pune în calea clubului. Dacă nu-mi trec problemele, îmi asum. Acum aștept să văd ce se va întâmpla. Trebuie să merg la medic din nou, la un control neurologic, să văd dacă nu necesită operație”, a declarat Liviu Rusu pentru Liga2.ro.

Cătălin Anton: ”Dacă nu se va prezenta până pe 13 ianuarie va trebui să găsim soluții”

Cum într-o perioadă de pregătire preparatorul fizic reprezintă o piesă esențială într-un staff, oficialii nemțeni sunt obligați să-i caute un înlocuitor lui Liviu Rusu.

Contactat de reporterul Liga2.ro, președintele Cătălin Anton a explicat că Liviu Rusu are concediu medical până în data de 13 ianuarie, iar după această dată va lua o decizie.

”Liviu Rusu este în concediu medical de pe 9 până pe 13 ianuarie. Știm că este imobilizat la pat din cauza unor dureri foarte mari la spate. Nu putem vorbi deocamdată despre o reziliere. Până la acel moment mai este. Dacă nici după 13 ianuarie, când expiră certificatul medical, nu poate veni la echipă, atunci vom căuta alte soluții”, a declarat Cătălin Anton.

Liviu Rusu (42 de ani) a fost fotbalist la Sportul Studențesc, FC Național, Unirea Urziceni, Gaz Metan Severin, Săgeata Năvodari și Inter Clinceni.

Ulterior, Rusu a devenit preparator fizic, iar cu Cristian Pustai a colaborat la ultimele trei echipe antrenate, Dunărea Călărași, Gloria Buzău și Ceahlăul Piatra Neamț. A avut această poziție și la Dinamo.

A picat amicalul cu Miedz Legnica. Ceahlăul merge în Turcia să joace cu CSM Reșița!

Altfel, Ceahlăul a anunțat joi că nu va mai juca în cantonamentul din Turcia amicalul cu polonezii de la Miedz Legnica, singurul adversar pe care și-l stabilise până acum. În schimb, merge în Țara Semilunei pentru a întâlni CSM Reșița, colegă din Liga 2!? Este în continuare în așteptare de adversari din partea organizatorilor turneului de pregătire!

”CSM Reșița va fi una dintre echipele cu care CSM Ceahlăul se va duela în Antalya. CSM Ceahlăul și CSM Reșița sunt două dintre nou-promovatele în Liga 2 în vara anului precedent și s-au întâlnit în meci direct în etapa a doua, în august 2023, la Piatra Neamț, gazdele câștigând atunci cu 4-0.
Conform anunțului venit de la organizatori, confruntarea va avea loc cu o zi înainte de întoarcerea acasă, adică pe 9 februarie 2024. Celălalt amical anunțat până acum, contra polonezilor de la Miedź Legnica, nu va mai avea loc pe 3 februarie și va fi anulat. În aceste condiții, se mai așteaptă de la organizatori adversari pentru datele de 1, 2, 4 și 6 februarie”, a comunicat Ceahlăul.

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-isi-doreste-jucatori-de-la-sc-otelul-si-poli-iasi-19297225

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-dat-si-ea-start-pregatirii-de-iarna-19297115

https://liga2.prosport.ro/seria-1/casele-de-pariuri-au-invadat-fenomenul-sportiv-19296580

Narcis POHOAȚĂ 12 Jan. 2024, 10:02 Liga 2
Pe aceeași temă