Prima achiziție a Politehnicii Iași după promovare! Fostbalistul vine de la FCSB și a mai jucat la clubul din Copou

Prima achiziție a Politehnicii Iași după promovare! Fostbalistul vine de la FCSB și a mai jucat la clubul din Copou

Gigi Becali, patronul clubului FCSB, a decis să îl dea afară pe Sorin Șerban, fundașul stânga în vârstă de 23 de ani, iar ProSport a aflat cu ce echipă va semna fotbalistul.

Sorin Șerban, prima achiziție a Politehnicii Iași

Potrivit surselor ProSport, Sorin Șerban a ajuns la o înțelegere cu Poli Iași, echipă proaspăt promovată în SuperLigă. Acesta a semnat un contract valabil pentru următoarele trei sezoane cu gruparea din Copou.

Contestat de către Becali, Sorin Șerban nu a primit șanse la FCSB, iar acum are ocazia să-și demonstreze calitățile la un alt club. În tot acest timp în care nu a evoluat, Șerban a mai avut două oferte din prima ligă, iar în trecut a fost dorit și de către Gheorghe Hagi, la Farul Constanța, însă fotbalistul a refuzat pentru că avea șanse mici să joace.

Sorin Șerban a jucat în doar două meciuri pentru FCSB în acest sezon din SuperLigă, 92 de minute cu ”U” Cluj (1-1) și Campionii FC Argeș (3-2). În stagiunea precedentă, fotbalistul bifase doar nouă apariții în tricoul roș-albaștrilor, toate în campionat.

Jucătorul originar din Baia Mare a ajuns la FCSB în vara anului 2019, de la Minaur, însă după doar un meci jucat în campionat pentru roș-albaștri a fost cedat sub formă de împrumut la Poli Iași, echipă la care a activat un an, 13 partide în ediția 2019-2020 a primei ligi. De atunci, din vara anului 2020, Sorin Șerban a activat la FCSB, însă a jucat mai mult pentru echipa secundă, în Liga 3.

Sorin Șerban, criticat de către patronul Gigi Becali

Sorin Șerban intrase pe lista neagră a patronului Gigi Becali de câteva luni bune. Finanțatorul roș-albaștrilor a anunțat încă de la începutul acestui an că fotbalistul nu va mai prinde lotul la FCSB.

”E și vina mea, e de fapt cea mai mare a mea că am crezut în Șerban ăsta. Săracul, n-are nimic cu fotbalul… El n-o să aibă ocazia. N-o să mai fie pe teren. Sau Crețu, de exemplu. E greu să mai fie și Crețu pe teren. Sunt Ovidiu Popescu, Radunovic, nu?”, a spus Gigi Becali, în luna ianuarie a acestui an.

Sorin Șerban este ultimul dintre jucătorii care au fost puși pe liber deja de către patronul Gigi Becali. Alți șase fotbaliști au fost îndepărtați de la FCSB: Joonas Tamm, Iulian Cristea, Billel Omrani, Boban Nikolov, Deian Sorescu, Valentin Crețu și Răzvan Oaidă.

Dintre aceștia, Răzvan Oaidă a semnat cu rivala Rapid și a fost deja prezentat oficial la gruparea giuleșteană.

Alexandru Musi, șanse mari să continue la Poli Iași

Sorin Șerban ar putea fi al doilea fotbalist al FCSB-ului care va evolua pentru Poli Iași în viitorul sezon de SuperLigă.

Conducerea clubului din Copou a demarat deja discuții cu oficialii vicecampioanei României pentru prelungirea împrumutului pe un sezon al mijlocașului Alexandru Musi.

Acesta din urmă a venit în iarnă la Poli, sub formă de împrumut și a marcat 5 goluri în cele 13 meciuri jucate la Iași.

La finalul sezonului, Musi a declarat pentru Liga2.ro că vrea să continue încă un sezon la Poli, pentru a juca mai mult în prima ligă, fiind conștient că șansele sale de a evolua la FCSB sunt minime.

”Am petrecut câteva luni foarte frumoase aici la Iași, am avut un sezon foarte reușit, încununat cu o promovare, am avut colegi minunați și cu siguranță Poli o să rămână mereu în inima mea. Eu sper să mai joc un an aici și să dau goluri pentru Poli și în SuperLigă. Nu știu ce se va întâmpla, nu am vorbit încă cu nimeni de la FCSB. Îmi doresc să mai rămân un an la Iași, să prind experiență, ar fi cel mai bine pentru mine. Probabil cele două cluburi o să aibă o discuție, dar unde o să fiu o să-mi dau silința să joc cel mai bun fotbal al meu”, a declarat Alexandru Musi.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Pe aceeași temă