Poli Iași a plecat cu 29 de jucători în Antalya. Programul amicalelor a fost modificat complet

Narcis POHOAȚĂ 06 Feb. 2023, 12:39 Liga 2
Poli Iași a plecat cu 29 de jucători în Antalya. Programul amicalelor a fost modificat complet

Delegația Politehnicii Iași a plecat, luni dimineață, 6 februarie, din Copou, cu destinația Antalya (Turcia), acolo unde va efectua ultima parte a pregătirii de iarnă, până în data de 16 februarie.

După patru săptămâni cu antrenamente desfășurate la propria bază, ieșenii vor încheia pregătirea cu un cantonament de zece zile desfășurat la Belek, acolo unde vor disputa și patru meciuri amicale.

Leo Grozavu va avea la dispoziție 29 de jucători, printre care și Gău, care apoi va merge la altă echipă

O delegație formată din 39 de persoane, din care 29 de jucători, cea mai numeroasă dintre cele șase echipe din Liga 2 prezente deja în Turcia, a plecat luni dimineață din Iași, cu autocarul, până la București. Din Capitală, ieșenii vor zbura în jurul orei 17:30 spre Istanbul, iar de acolo își vor continua deplasarea spre Antalya, tot cu avionul.

Moldovenii vor ajunge la Belek în cursul serii și vor fi cazați la resortul de cinci stele IC Santai, situat la aproximativ 30 de kilometri de aeroport. Hotelul este prevăzut cu patru terenuri de iarbă.

Antrenorul Leo Grozavu va avea la dispoziție în Turcia un lot format din 29 de jucători. Alexandru Gău, care va semna cu Poli, va face joncțiunea cu lotul în Antalya. Acesta se va pregăti cu echipa ieșeană, dar va juca până în vară la Viitorul Darabani, formație de care aparține, întrucât a evoluat deja pentru două echipe în acest sezon.

Din delegație fac parte și cei doi jucători care au ratat prima parte a pregătirii de iarnă din cauza unor accidentări, Viorel Lică și Tudor Telcean. Aceștia nu vor evolua, însă, în meciurile amicale.

Lotul Politehnicii Iași pentru cantonamentul din Antalya:

portari: Risto Jankov, Ianoș Brînză, Ionuț Ailenei;
fundași: Florin Plămadă, Răzvan Tincu, Mădălin Martac, Viorel Lică, Eric Finica, Ștefan Ștefanovici, Christ Kouadio, Denis Ciaun, Matija Katanec;
mijlocași: Gabriel Vașvari, Julian Marchioni, Tudor Telcean, Cătălin Hlistei, Alin Roman, Cătălin Itu, Alexandru Mogoș, Alexandru Musi, Alexandru Gău, Diego Fărcaș, Francisc Cristea, Alexandru Hrib, Antonio Dumitru, Robert Ion;
atacanți: Jakub Vojtus, Shayon Harrison, Bogdan Istratie.

Programul meciurilor a fost modificat complet. Ieșenii speră să joace și cu Dinamo Kiev

În cele zece zile pe care le vor petrece în Antalya, ieșenii vor disputa patru meciuri amicale. Programul a fost modificat în totalitate față de anunțul inițial. Asta după ce un adversar a solicitat schimbarea datei, iar un altul a anunțat că nu mai poate juca, cel cu rușii de la Veles Moscova fiind anulat chiar de către ieșeni.

Astfel, în primul meci de verificare din Turcia, Poli va întâlni, pe 8 februarie, formația sârbă de ligă secundă FK Jedinstvo Ub, iar pe 10 februarie este programat un test tare cu liderul din Danemarca, Nordsjaelland.

Ceilalți doi adversari vor fi stabiliți în zilele următoare, ieșenii sperând să ajungă la un acord chiar și cu Dinamo Kiev. Echipa ucraineană antrenată de Mircea Lucescu este cantonată la rândul ei în stațiunea turcă de la Mediterană și a jucat deja un amical cu o formație din liga secundă din România, Unirea Dej, pe care a învins-o cu scorul de 5-1. Ieșenii visează de mai mulți ani să joace un amical cu echipa antrenată de Mircea Lucescu.

Înainte de plecarea în Turcia, ieșenii au susținut alte cinci meciuri amicale, încheiate cu următoarele rezultate: 2-4 cu Bucovina Rădăuți, 1-1 cu FC Bălți, 1-1 cu Zimbru Chișinău, 2-0 cu Ceahlăul Piatra Neamț și 3-1 cu Foresta Suceava.

  • În Turcia sunt deja de o perioadă șase echipe din Liga 2: FK Miercurea Ciuc, Concordia Chiajna, Unirea Dej, FC Brașov, SC Oțelul Galați și Minaur Baia Mare.

Foto: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cutremur-cu-magnitudinea-de-78-grade-in-turcia-unde-se-afla-in-cantonament-si-sase-echipe-de-fotbal-din-liga-2-sc-otelul-si-unirea-dej-si-au-informat-suporterii-despre-situatia-lor-19259668

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mogos-si-istratie-au-fost-prezentati-oficial-de-poli-iasi-un-alt-tanar-jucator-l-a-convins-pe-grozavu-si-va-semna-in-cantonamentul-din-turcia-19259629

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vot-cu-emotii-dupa-discutii-aprinse-consilierii-locali-au-votat-bugetul-pentru-poli-iasi-dar-au-facut-apel-la-fostul-presedinte-ciprian-paraschiv-sa-nu-blocheze-activitatea-clubului-19259528

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-poli-iasi-isi-intra-in-forma-a-castigat-fara-probleme-amicalul-cu-foresta-suceava-leo-grozavu-s-a-creat-concurenta-pe-posturi-19259479

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lovitura-dura-pentru-poli-iasi-din-partea-tribunalului-bucuresti-fostul-presedinte-ciprian-paraschiv-a-castigat-procesul-cu-clubul-din-copou-are-de-primit-20-de-salarii-si-trebuie-reangajat-19259409

Narcis POHOAȚĂ 06 Feb. 2023, 12:39 Liga 2
Pe aceeași temă