Poli Iași a câștigat bătălia pentru Alexandru Musi cu alte două echipe de pe poziții de play-off. Când ajunge în Copou să semneze jucătorul de la FCSB

Narcis POHOAȚĂ 21 Dec. 2022, 16:46 Liga 2
Poli Iași a câștigat bătălia pentru Alexandru Musi cu alte două echipe de pe poziții de play-off. Când ajunge în Copou să semneze jucătorul de la FCSB

Politehnica Iași ar putea realiza, joi, prima achiziție a iernii.

Oficialii clubului din Copou au bătut palma cu FCSB pentru împrumutul lui Alexandru Musi, iar jucătorul este așteptat joi la Iași pentru a semna contractul.

Iașiul a câștigat disputa cu SC Oțelul Galați și Unirea Slobozia pentru aducerea lui Musi

Alexandru Musi (18 ani) s-a înțeles și el cu Poli Iași și va juca în Copou până în vara anului viitor.

Tânărul mijlocaș ofensiv ar putea ajunge chiar joi la Iași și va semna un contract pe jumătate de sezon, cu opțiune de prelungire.

Musi a fost dorit cu insistență de alte două echipe din Liga 2, de SC Oțelul Galați și Unirea Slobozia, și ele cu pretenții la play-off. Ieșenii au avut în cele din urmă câștig de cauză și au obținut împrumutul talentatului fotbalist de doar 18 ani.

Alexandru Musi a făcut junioratul în Spania, la Valencia, și este considerat unul dintre cei mai talentați puști din curtea FCSB-ului. Acesta a jucat în ultima perioadă pentru FCSB 2, în Liga 3, însă are și apariții la prima echipă a clubului, în SuperLigă.

În actuala ediție, Musi are 113 minute în 3 meciuri. În prima ligă a debutat în sezonul 2020-2021 în eșecul cu Universitatea Craiova, scor 0-1, desfășurat la 19 mai 2021.

Valentin Buhăcianu și Ionuț Șerban, următoarele ținte ale Politehnicii Iași

Cum aducerea lui Musi a devenit doar o formalitate, ieșenii se concentrează acum pe următoarele două ținte ale iernii, Valentin Buhăcianu (FC Hermannstadt) și Ionuț Șerban (Campionii FC Argeș). Moldovenii au așteptat ca ambii jucători să intre în vacanță pentru a demara discuțiile oficiale cu cluburile de care aceștia aparțin.

În vârstă de 29 de ani, atacantul Valentin Buhăcianu a mai jucat în județul Iași, la Știința Miroslava, tot în liga secundă, în sezonul 2017-2018. Născut la Vatra Dornei, Buhăcianu a mai jucat în ligile inferioare la Dorna Vatra Dornei, Bucovina Pojorâta, Atletico Vaslui și Aerostar Bacău, iar în primul eșalon a evoluat la UTA Arad și FC Hermannstadt, unde este legitimat în prezent.

De cealaltă parte, mijlocașul central Ionuț Șerban (31 de ani) este legitimat în prezent la Campionii FC Argeș, iar în carieră a mai evoluat la formațiile Jiul Petroșani, Chindia Târgoviște, Viitorul și Universitatea Craiova.

Pe lângă cei trei, ieșenii vor să mai aducă și un fundaș central și un atacant.

Jucătorii Ieșiului încheie anul cu banii la zi, dar datoriile mai vechi încă presează clubul

Altfel, elevii lui Leo Grozavu vor încheia anul 2022 cu banii la zi. Salariile aferente lunii noiembrie au intrat în conturi în această săptămână, urmând ca până la sfâșitul anului jucătorii și stafful să încaseze și primele pe noiembrie. În penultima lună a anului, Iașiul a obținut victorii cu CSC Dumbrăvița, Dinamo și Unirea Constanța și a remizat în deplasare cu FC Brașov.

În paralel, conducerea clubului caută soluții pentru a atrage din fonduri private suma de aproximativ 200.000 de euro, până la final de an. Suma este necesară pentru stingerea unor datorii vechi presante la bugetul statului.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/gest-superb-facut-de-juniorii-politehnicii-iasi-au-donat-o-suma-de-bani-dar-si-haine-si-jucarii-pentru-copiii-fara-posibilitati-materiale-19256741

https://liga2.prosport.ro/seria-1/capitanul-politehnicii-iasi-vrea-punctaj-maxim-in-ultimele-etape-din-sezonul-regular-unde-considera-florin-plamada-ca-echipa-a-ramas-datoare-19256656

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primele-tinte-ale-politehnicii-iasi-in-afara-de-alexandru-musi-moldovenii-vizeaza-doi-jucatori-care-activeaza-la-echipe-din-superliga-19256602

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-musi-de-la-fcsb-prima-tinta-a-politehnicii-iasi-florin-briaur-vrem-sa-aducem-jucatori-de-la-liga-1-peste-ce-avem-noi-in-lot-posturile-vizate-19256406

Narcis POHOAȚĂ 21 Dec. 2022, 16:46 Liga 2
Pe aceeași temă