Poli Iași a avut noroc de un adversar facil pentru 16-imile Cupei României, însă și ghinion! În săptămâna meciului cu Minaur, trupa lui Costel Enache va disputa trei jocuri în deplasare, la Constanța, Baia Mare și Călărași

Narcis POHOAȚĂ 09 Sep. 2021, 22:31 Cupa României
Poli Iași a avut noroc de un adversar facil pentru 16-imile Cupei României, însă și ghinion! În săptămâna meciului cu Minaur, trupa lui Costel Enache va disputa trei jocuri în deplasare, la Constanța, Baia Mare și Călărași

Politehnica Iași a avut noroc la tragerea la sorți a 16-imilor Cupei României. Elevii lui Costel Enache, repartizați în Urna A, vor juca în turul următor al competiției KO tot cu o formație din Liga 3, Minaur Baia Mare, și tot în deplasare. Asta după ce în Faza a IV-a a cupei au trecut la limită tot de o echipă dintr-un eșalon inferior, Hușana Huși, scor 1-0.

Ieșenii au avut noroc, în condițiile în care în Urna B s-au aflat nouă echipe din Liga 1, în schimb vor avea de efectuat o deplasare lungă până la Baia Mare. Crunt pentru jucătorii lui Costel Enache este faptul că acest drum în nord-vestul țării este programat cel mai probabil în data de 22 septembrie, între alte două deplasări din campionat, la Unirea Constanța și Dunărea Călărași.

Săptămână cu trei deplasări pentru Poli Iași

Astfel, ieșenii vor juca într-o săptămână trei meciuri în deplasare, două în Liga 2 și unul în Cupa României, iar distanțele lungi dintre localități fac din acea săptămână una infernală pentru moldoveni.

Minaur Baia Mare face parte din Seria 10 a Ligii 3, campionat în care ocupă locul 2 după două etape, cu 6 puncte, golaveraj 8-1. În ultima etapă, Minaur a învins clar pe teren propriu echipa Luceafărul Oradea, scor 5-0.

Florin Briaur: ”Vom stabili care este cea mai bună abordare pentru meciurile din perioada 19-26 septembrie”

În Faza a IV-a a Cupei României, Minaur Baia Mare a învins în deplasare echipa de ligă secundă Unirea Dej (locul 14 în Liga 2, cu 5 puncte), scor 1-0. Anterior, echipa antrenată de Ciprian Danciu a trecut de CSM Satu Mare (Liga 3, 2-0 în deplasare, în turul 2) și Fotbal Comuna Recea (3-0 la masa verde, prin neprezentarea adversarului desființat, în turul 3).

”Băieții merită felicitări pentru modul cum s-au pregătit pentru meciul de cupă de la Huși. S-ar putea crede că am avut noroc la tragerea la sorți pentru Cupa României, pentru că vom juca la un adversar de ligă inferioară. Din păcate însă, ne-am fi dorit să nu prindem o deplasare atât de lungă, mai ales că în acea săptămână avem și deplasări consecutive in campionat la Constanța și Călărași. Vom analiza impreună cu stafful tehnic și vom stabili care este cea mai bună abordare pentru meciurile din perioada 19-26 septembrie”, a declarat managerul general al Poli Iași, Florin Briaur.

Până atunci, primul meci al Politehnicii Iași, ocupanta locului 11 în Liga 2 după cinci etape, cu 6 puncte, este cu FC Buzău (locul 7, 7 puncte), duminică, de la ora 13:00, în Copou.

Foto: Politehnica Iași

Narcis POHOAȚĂ 09 Sep. 2021, 22:31 Cupa României
Pe aceeași temă