Poli Iași, un nou meci decisiv în Copou, de această dată cu trofeul Ligii 2 pe masă! Cu o victorie în fața Stelei, echipa lui Leo Grozavu își asigură titlul de campioană în sezonul 2022-2023

Narcis POHOAȚĂ 09 May. 2023, 12:12 Liga 2
Poli Iași, un nou meci decisiv în Copou, de această dată cu trofeul Ligii 2 pe masă! Cu o victorie în fața Stelei, echipa lui Leo Grozavu își asigură titlul de campioană în sezonul 2022-2023

Promovată matematic în urmă cu două runde, după victoria cu SC Oțelul Galați (2-0), Politehnica Iași poate bifa, miercuri, o nouă bornă importantă în acest sezon al Ligii 2. Cu o victorie în fața Stelei, pe teren propriu, formația pregătită de Leo Grozavu își poate asigura matematic locul 1 în play-off și implicit titlul de campioană a sezonului 2022-2023.

Un nou meci decisiv în Copou. De această dată cu titlul de campioană a Ligii 2 pe masă

Politehnica Iași dispută miercuri, în Copou, un nou meci de gală. După derby-ul moldav cu SC Oțelul Galați, din prima etapă a returului, Iașiul va întâlni de această dată Steaua București, ocupanta locului secund în ierarhia grupei pentru promovare, echipă care însă nu are dreptul juridic de a accede în prima ligă.

Și chiar dacă aparent meciul pare unul fără miză, moldovenii fiind promovați, iar Steaua fără acest drept, disputa din Copou este importantă pentru ambele formații. Cu o victorie în fața Stelei, elevii lui Leo Grozavu își asigură matematic locul 1 în play-off și devin campioni ai Ligii a 2-a în acest sezon, indiferent de rezultatele din ultimele două runde. De partea cealaltă, cu o victorie a Stelei, echipa din Capitală se va apropia la un punct de Poli Iași și va spera să revină pe locul pe care l-a ocupat cel mai mult în acest campionat.

Patru puncte între Poli Iași și Steaua cu trei runde înainte de finalul play-off-ului Ligii 2

În acest moment, Poli Iași ocupă locul 1, cu 53 de puncte, iar Steaua se află pe locul 2, cu 49 de puncte. Un succes ar duce Iașiul la șapte puncte în față, o diferență imposibil de recuperat de către steliști în ultimele două runde. Poli va mai juca la Dej, cu Unirea, și acasă, cu Dinamo, în ultima rundă.

Și cu o remiză formația ieșeană păstrează prima șansă la câștigarea campionatului, în timp ce o victorie a Stelei ar relansa lupta pentru șefia seriei. ”Militarii” mai au apoi partide cu Dinamo, în deplasare, și Gloria Buzău, acasă.

Florin Briaur: ”Ne dorim victoria, pentru că doar campionii primesc trofeul și medaliile”

Managerul executiv al formației ieșene, Florin Briaur, a declarat că noul obiectiv al grupării din Copou este câștigarea campionatului, astfel încât suporterii să aibă parte de un moment festiv, în ultima etapă.

”Chiar dacă suntem deja promovați, ne-am fixat împreună un obiectiv de a câștiga această serie. Doar locul întâi primește medalii de campioni și trofeul, de aceea ne dorim să câștigăm campionatul. Ar fi o încununare a unui sezon reușit pentru noi. Echipa este neînvinsă de 15 etape, a demonstrat că merită să fie pe primul loc și trebuie să arătăm și miercuri, la meciul cu Steaua. Ar fi un cadou frumos pentru suporterii noștri ca în ultima etapă a sezonului, la meciul cu Dinamo, conducerea Federației Române de Fotbal să premieze echipa pentru câștigarea campionatului”, a declarat managerul executiv Florin Briaur, care își dorește de la suporterii ieșeni să vină în număr cât mai mare la stadion, la meciul cu Steaua: ”Eu sper ca miercuri, la meciul cu Steaua, suporterii să vină în număr cât mai mare. Casele de bilete vor fi deschise și marți, între orele 16.00 și 20.00, și miercuri, de la ora 15.00 și sper ca suporterii să cumpere bilete din timp, tocmai pentru a evita aglomerația. Băieții merită o susținere importantă. Echipa este deja promovată și cred că merităm să avem și la meciul cu Steaua un stadion plin, așa cum s-a întâmplat cu Oțelul. Sigur, nu e un meci decisiv, dacă nu se va întâmpla să ne asigurăm acum locul întâi, vom putea face acest lucru în runda următoare. Dar noi ne dorim să închidem lupta pentru prima poziție încă de la acest meci.”

Peste 3.000 de locuri ocupate până luni seară pentru primul meci din Liga 2 la Iași între Poli și Steaua

După ce au avut circa 9.000 de spectatori în tribune la meciul cu SC Oțelul, ieșenii speră ca și la derby-ul cu Steaua tribunele să fie cât mai populate. Până luni seară, clubul din Copou a anunțat că erau ocupate 3.000 de locuri.

Casa de bilete de la stadionul ”Emil Alexandrescu” va fi deschisă și marți, între orele 16:00 și 20:00, dar și în ziua jocului, miercuri, cu începere de la ora 15:00.

Un bilet la Peluza A, Tribunele A și B costă 10 lei, iar la Tribunele 0A și 0B – 20 lei.

Copiii au acces gratuit, însoțiți de un adult, în sectorul Family Zone de la Tribuna A, în limita locurilor disponibile, pe baza unui tichet cu valoare 0, eliberat la casele de bilete. Accesul în tribune va fi permis începând cu ora 17:30.

  • Meciul Poli Iași – Steaua, contând pentru etapa a 8-a a play-off-ului Ligii 2, este programat miercuri, 10 mai, de la ora 19:00, pe stadionul ”Emil Alexandrescu” din Iași.
  • Va fi prima confruntare directă la Iași între cele două echipe de când sunt în Liga 2. În sezonul trecut, unul joc a avut loc în Ghencea, iar Steaua s-a impus cu 3-1. În sezonul regular din această ediție echipa lui Daniel Oprița a câștigat cu 2-1, iar în turul play-off-ului a fost 2-2 la București.

Poli Iași, a șasea echipă cu trofeul Liga 2 în vitrină?

Trofeul de campioană a Ligii 2 se oferă din 2018, iar prima echipă care l-a ridicat a fost Dunărea Călărași, la finalul sezonului 2017-2018.

Ulterior, l-au câștigat Chindia Târgovişte (2018-2019), UTA Arad (2019-2020), ”FC U” Craiova (2020-2021) și Petrolul Ploiești (2021-2022).

Poli Iași ar fi a șasea echipă care ar avea trofeul Liga 2 în vitrină.

Foto: Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marturia-tulburatoare-a-lui-cornel-sfaiter-presedintele-clubului-poli-iasi-dupa-ce-si-a-pierdut-recent-sotia-am-fost-daramat-am-vrut-sa-ies-complet-din-fotbal-ce-sanse-sunt-sa-19270094

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-ratat-victoria-in-prelungirile-partidei-de-la-buzau-iar-leo-grozavu-considera-ca-remiza-este-echitabila-a-avut-si-gloria-multe-ocazii-pe-cine-vede-favorita-la-promovar-19269960

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-despre-obiectivele-sale-si-ale-echipei-dupa-ce-poli-iasi-a-promovat-matematic-in-superliga-ce-spune-despre-meciul-cu-gloria-buzau-19269448

Narcis POHOAȚĂ 09 May. 2023, 12:12 Liga 2
Pe aceeași temă