Pofta lui Lupuț! SCM Zalău a luat jucători de la Concordia Chiajna, ”U” Cluj și CSM Reșița. ”Am adus câțiva jucători pe care mi i-am dorit foarte mult”

Andi SÂRBU 14 Jul. 2022, 14:56 Liga 3
Pofta lui Lupuț! SCM Zalău a luat jucători de la Concordia Chiajna, ”U” Cluj și CSM Reșița. ”Am adus câțiva jucători pe care mi i-am dorit foarte mult”

SCM Zalău, echipă preluată în aceasta vară de Cristian Lupuț, a început în forță campania de achiziții pentru noul sezon de Liga 3.

Jucători de la Concordia Chiajna, Rapid sau ”U” Cluj sunt primele noutăți din lotul sălăjenilor care speră ca în noul sezon să nu mai rateze încă o dată promovarea în Liga 2.

Jucători de la CSM Reșița, Concordia Chiajna și ”U” Cluj, la SCM Zalău

Noile achiziții făcute până acum, în această vară, de echipa din Zalău, anunțate în mod oficial, sunt Amir Jorza, Alexandru Cherecheș și Vlad Moraru. Aceștia au activat ultima dată la Concordia Chiajna, CSM Reșița, respectiv Universitatea Cluj.

Totodată, la Zalău se întoarce și Cristian Jalbă, pentru care a evoluat în sezonul 2020-2021, după ce ultima dată a fost la CSM Ceahlăul Piatra Neamț.

Amir Jorza, Alexandru Cherecheș și Vlad Moraru vor evolua sub comanda lui Cristian Lupuț

Fostă speranță a clubului UTA, Amir Jorza (23 de ani) a surprins în vara trecută, după despărțirea de Rapid, când a ales să îl urmeze pe Dan Alexa la CSM Reșița în Liga 3. Ratarea promovării în Liga 2 a dus la terminarea contractului cu trupa din Valea Domanului, iar mijlocașul central arădean Jorza va continua, surprinzător față de așteptările care erau de la el, tot în Liga 3. A ales SCM Zalău, o formație cu o cotă inferioară Reșiței.

”A debutat la 16 ani în Liga 2, unde a ”punctat” peste 100 de meciuri în tricourile echipelor UTA Arad și Rapid București. Numele lui este Amir Jorza, are 23 de ani și va evolua în sezonul viitor pentru formația noastră, fiind un transfer important în realizarea obiectivelor propuse. În perioada 2015-2018, Jorza a evoluat la UTA Arad, iar în 2018-2021, la Rapid București”, sună prezentarea pe care SCM Zalău i-o face lui Jorza.

Fundașul lateral Alexandru Cherecheș (25 de ani) vine de la Concordia Chiajna, echipă cu care în această vară a fost aproape de promovarea în Liga 1. Pentru ilfoveni, de care s-a despărțit după doi ani, în sezonul recent încheiat de Liga 2 a evoluat în 20 de meciuri, 15 ca titular. În cariera sa a mai jucat la Poli Timișoara.

”Am ajuns la un acord cu sălăjeanul Alexandru Cherecheș, un jucător originar din Șimleu Silvaniei, în vârstă de 25 de ani ce a început practicarea acestui sport la Viitorul Zalău, apoi a ajuns la CS Barcău Nușfalău. S-a transferat apoi la Liberty Salonta, de unde a ajuns la Poli Timișoara, pentru care a activat în perioada 2018-2019. În ultimele două sezoane, Alexandru Cherecheș a evoluat la Concordia Chiajna, având aproximativ 90 de meciuri în Liga 2 (n.r. – în total, adăugându-le și pe cele de la Poli, are 93 de meciuri. Altfel, la Concordia are 42 disputate în Liga 2). La finalul sezonului trecut, Cherecheș a jucat barajul de promovare în Liga 1 cu Concordia Chiajna, pierzând meciul cu Chindia Târgoviște la loviturile de departajare.
Bun venit, Alexandru Cherecheș! Mult succes în tricoul SCM Zalău!”, a transmis clubul din Zalău.

În ceea ce-l privește pe Vlad Moraru, mijlocaș clujean care la 16 iulie împlinește 19 ani, acesta vine sub formă de împrumut de la ”U” Cluj, club unde în sezonul trecut de Liga 2 a prins doar 43 de minute în 5 jocuri.

”În 2021, Moraru a jucat pentru ”U” în Liga 2, reușind chiar să marcheze pentru ”șepcile roșii”, însă în meciurile amicale. Vlad Moraru a evoluat cu juniorii republicani de la Universitatea în Liga Elitelor, fiind căpitanul acestora în sezonul 2021-2022, când a jucat și finala acestui campionat”, sună o parte din descrierea lui Moraru, făcută de SCM Zalău.

Cristian Lupuț: ”Ne vor ajuta să ne îndeplinim obiectivele propuse”

SCM Zalău și-a reluat antrenamentele în vedere pregătirii noului sezon de Liga 3, ediția 2022-2023, în data de 6 iulie.

Antrenorii Cristian Lupuț, Claudiu Cornaci și Sergiu Moga au avut la dispoziție 21 de jucători.

”Gândurile noastre se îndreaptă spre cât mai multă muncă. Va fi o perioadă dificilă pentru jucători, dar am încredere că pregătirea va decurge bine. Am adus câțiva jucători pe care mi i-am dorit foarte mult, pe Jalbă, pe Cherecheș, sunt jucători de mare caracter, care ne vor ajuta să ne îndeplinim obiectivele propuse. Sigur că mai avem nevoie de transferuri, dar sper ca până la plecarea în cantonament lotul să fie format în proporție de 95 la sută”, a spus ”principalul” Lupuț.

Opt jucători au semnat prelungirea cu SCM Zalău, nouă au plecat

Tot în această vară, echipa din județul Sălaj a semnat prelungirea contractului și cu jucătorii: Răzvan Rotea, Cosmin Meșter (împrumutat în continuare de la ”U” Cluj), Sebastian Culda, Andrei Pop, Adrian Șter, Sergiu Pop, Bogdan Miron și Vadim Calugher.

La capitolul despărțiri, nu mai puțin de nouă jucători au părăsit echipa în această perioadă de vacanță: Ionuț Ilieș (reîntors la ”U” Cluj), Adrian Micaș, Alexandru Gudea, Vlad Motroc, Bogdan Șandru, Alexandru Sorian, Andrei Hațiegan, Mihai Forna și Răzvan Dulap.

Sâmbătă, 16 iulie, SCM Zalău joacă primul amical din această vară, la Cluj Napoca, de la ora 10:00, cu Sănătatea Cluj.

SCM Zalău a terminat sezonul regular al Ligii 2, ediția 2021-2022, pe locul 5 în Seria 10, ratând accederea în play-off. În play-out, echipa sălăjeană a terminat pe primul loc. În noul sezon va încerca din nou să promoveze în Liga 2, după două ratări consecutive.

Foto: SCM Zalău

https://liga2.prosport.ro/liga-3/scm-zalau-curatenie-de-vara-a-incheiat-raporturile-contractuale-cu-noua-fotbalisti-iar-bogdan-sandru-e-cel-mai-importat-nume-ramas-liber-cristian-luput-si-a-ales-secundul-19234868

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dorin-goian-revine-ca-antrenor-la-foresta-suceava-anuntul-clubului-de-pe-areni-19237381

https://liga2.prosport.ro/liga-3/uta-are-satelit-in-liga-3-parteneriatul-cu-progresul-pecica-a-inceput-unde-clubul-din-liga-1-a-trimis-antrenor-principal-si-o-serie-de-jucatori-19237372

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-se-intareste-si-de-la-concordia-chiajna-nicolae-pirvulescu-a-plecat-de-la-ilfoveni-pentru-a-se-lupta-la-promovarea-in-liga-2-cu-echipa-din-hunedoara-19237352

Andi SÂRBU 14 Jul. 2022, 14:56 Liga 3
Pe aceeași temă