SCM Zalău continuă să renunțe la jucătorii importanți. Alți patru fotbaliști au fost puși pe liber, printre care Liviu Mihai și Amir Jorza

Andrei PASCU 18 Dec. 2022, 16:35 Liga 3
SCM Zalău continuă să renunțe la jucătorii importanți. Alți patru fotbaliști au fost puși pe liber, printre care Liviu Mihai și Amir Jorza

SCM Zalău se desparte de tot mai mulți jucători importanți, iar după ce a reziliat cu Mihai Onicaș, formația clasată pe locul 4 în Seria 10 din Liga 3 a mai anunțat patru plecări.

Portarul Marius Aldescu (19 ani), mijlocașul Liviu Mihai (34 de ani), mijlocașul Amir Jorza (24 de ani) și fundașul Cătălin Ion (24 de ani) sunt liberi de contract.

Alte patru plecări importante de la SCM Zalău

Toți au ajuns în vară la SCM Zalău și erau mutări surprinzătoare, care plasau echipa lui Cristian Lupuț în rândul favoritelor la promovare. Însă, finalul de an găsește formația din Zalău la opt puncte de liderul Seriei 10 din Liga 3, Gloria Bistriţa Năsăud, motiv pentru care contractele le-au fost reziliate.

Portarul Marius Aldescu a semnat cu SCM Zalău după ce în ultimul sezon a evoluat pentru Concordia Chiajna, în Liga 2, în 15 meciuri, plus cele două jocuri de baraj pentru promovarea în prima divizie cu Chindia Târgoviște. În cariera sa a mai evoluat pentru Pandurii Târgu Jiu, tot în Liga 2.

Marius Aldescu, Liviu Mihai, Amir Jorza și Cătălin Ion au reziliat cu SCM Zalău

Liviu Mihai, fost jucător la Metaloglobus, cu mai multe promovări din Liga 2 în Liga 1 în cariera sa, a coborât în Liga 3 și spera să bifeze o promovare în Liga 2, însă acum se vede nevoit să își caute altă echipă.

Liviu Mihai a jucat de-a lungul timpului pentru mai multe echipe importante din fotbalul românesc, precum Farul, Petrolul sau Chindia Târgoviște. Cu ultimele două a promovat în Liga 1, cum a făcut-o și cu CSMS Iași.

A mai jucat pentru Astra, CS Ștefănești, Unirea Slobozia, Turris Oltul Turnu Măgurele, Unirea Constanța și Metaloglobus.

Amir Jorza, după despărțirea de Rapid, în vara lui 2021, cu care a promovat atât în Liga 2, cât și în Liga 1, a jucat la CSM Reșița înainte de experiența de la SCM Zalău.

Crescut de Atletico Arad și lansat de UTA, Jorza a plecat la Rapid în vara anului 2018, punând umărul la promovarea ”alb-vișiniilor” în Liga 2. În tricoul Rapidului, fotbalistul născut la Șagu a fost decisiv pentru promovarea celor de la Campionii FC Argeș în Liga 1, după ce a marcat în cel de-al șaselea minut de prelungire golul ce i-a menținut pe Turris Oltul Turnu Măgurele în eșalonul secund și i-a trimis pe ”alb-violeți” în elită.

Cătălin Ion fusese prezentat în vară la CSM Slatina, dar în cele din urmă a ajuns la SCM Zalău

Interesant este faptul că în vară Cătălin Ion fusese anunțat ca achiziție de nou-promovata în Liga 2 CSM Slatina. Apoi, fundașul originar din Caracal a fost prezentat de SCM Zalău, echipă din Liga 3, însă s-a despărțit de aceasta după numai jumătate de an.

Ion are 24 de ani și a mai jucat la Universitatea Craiova 2, Tractorul Cetate, Astra, pentru care a prins și un meci în Liga 1 în sezonul 2020-2021, CSM Reșița și Academica Clinceni. La aceasta din urmă a trecut în februarie 2022 și a jucat în 16 meciuri de Liga 1.

Echipa noastă şi-a încheiat în aceste zile colaborarea cu jucătorii Maius Aldescu, Liviu Mihai, Amir Jorza, Cătășin Ion și Mihai Onicaș, cărora le mulţumim pentru evoluţiile avute în tricoul SCM Zalău şi le dorim succes la viitoarele echipe”, a anunțat SCM Zalău pe Facebook.

SCM Zalău, cantonament la Băile Felix

SCM Zalău va relua pregătirea ultimelor meciuri din sezonul regular al Ligii 3 la jumătatea lunii ianuarie și se va pregăti, după cum a anunțat pe Facebook, pentru două săptămâni pe plan local. Ulterior se va pleca într-un cantonament la Băile Felix, în perioada 1 februarie-15 februarie.

Suntem în discuţii cu mai mulţi fotbalişti. Ne dorim să aducem doi – trei jucători în perioada următoare. Însă, este o perioadă dificilă acum, cu toţii de abia ce au intrat în vacanţă, astfel că aceste tratative durează.

Însă, până la data stabilită pentru reunire, lotul nostru va fi complet”, a declarat Marius Paşca, managerul echipei SCM Zalău, pentru Sportul Sălăjean.

Foto: SCM Zalău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-pus-ochii-pe-un-atacant-daniel-oprita-il-vrea-in-probe-19256642

https://liga2.prosport.ro/liga-3/stefan-nanu-surprins-si-el-de-parcursul-avut-de-csm-deva-19256630

https://liga2.prosport.ro/liga-3/corvinul-hunedoara-a-renuntat-la-doi-jucatori-19256618

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-victoria-carei-suplimentare-de-buget-19256606

https://liga2.prosport.ro/liga-3/erik-lincar-ofertat-de-csm-focsani-19256566

 

Andrei PASCU 18 Dec. 2022, 16:35 Liga 3
Pe aceeași temă