Jucătorii Rapidului dau vina pe adversari, după 0-0 cu SCM Gloria Buzău. Amir Jorza: ”Toate echipele își dau viața cu noi.” Horațiu Moldovan, și mai enigmatic: ”O să luptăm și contra vântului”

Andrei PASCU 26 Feb. 2021, 14:53 Liga 2

Rapid a făcut încă un pas greșit în programul ultimelor meciuri ale sezonului regular din Liga 2 și a înregistrat doar un rezultat de egalitate în deplsarea cu SCM Gloria Buzău, în etapa a 17-a. Meciul s-a terminat 0-0, iar la final jucătorii giuleștenilor au încercat să explice semieșecul.

Horațiu Moldovan: ”Toate echipele se motivează de cinci ori mai mult cu Rapid”

Horațiu Moldovan, în premieră în poarta Rapidului, a dat ”vina” pe jucătorii Buzăului, pe care i-a văzut foarte montați. Din punctul său de vedere, nu au jucat la fel și în precedentele jocuri din campionat și a remarcat că adversarii s-au mobilizat mai mult, pentru că au întâlnit o echipă ca Rapid.

Însă, Horațiu Moldovan a afirmat că el și colegii lui vor lupta ”împotriva vântului” și vor reuși să promoveze.

Toți ne doream să câștigăm, am întâlnit un adversar greu. După cum s-a văzut, toate echipele se motivează de cinci ori mai mult cu Rapid. Asta e, o să ne luptăm și contra vântului, contra a orice e necesar pentru a putea promova. Dar e normal ca adversarii să se motiveze. Joacă poate cu cea mai importantă echipă din Liga 2, vor să arată că poate merită și ei să fie la cluburi importante. Asta e, o să strângem rândurile.

Noi am ajuns în situația asta, noi o s-o scoatem la capăt și o să promovăm. Cred că cel mai important, ce ne dorim și noi, e să câștigăm, să ne descătușăm, și să ajungem unde ne-am propus. Suporterilor le transmis să fie în continuare alături de noi și să aibă încredere totală în grupul nostru și în staff, pentru că o să ne îndeplinim obiectivul”, a afirmat portarul pentru FC Rapid 1923.

Amir Jorza: ”Asta se întâmplă cu orice echipă, să își dea viața cu noi” 

Amir Jorza a ieșit și el la declarații și a avut aceeași remarcă. Anume că fotbaliștii lui Ilie Stan au dat totul pentru a scoate un rezultat pozitiv cu Rapid. Referitor la evoluția propriei echipe, fotbalistul utilizat de Nicolae Grigore ca fundaș dreapta a precizat că a controlat jocul, doar că ocaziile au întârziat să apară.

Jorza le-a promis fanilor din Giulești victoria în următoarea etapă, cu FK Csikszereda, o adversară directă la play-off și eventual la promovare.

A fost un meci pe care l-am controlat oarecum, dar nu am avut așa multe ocazii. Mai ales în a doua repriză când am pasat destul de mult, dar fără reușite. Nu știu exact ce se întâmplă. Nu cred că e o presiune, pentru că meciul trecut ne-a ieșit, am marcat. Acum, nu știu. Nu simt, personal, presiune. Muncim la antrenamente, ne pregătim bine. Astăzi a lipsit ceva, a lipsit golul.

Asta se întâmplă cu orice echipă, să își dea viața cu noi. Ne-am obișnuit deja și mergem să fim mai buni decât ei. M-am simțit bine pe postul de fundaș dreapta, mister m-a întrebat înainte de meci dacă pot să joc acolo, i-am zis că pot și am încercat să ajut cât de mult am putut echipa.

Meciul cu Csikszereda va fi unul foarte important. Cele trei puncte sunt foarte importante. Cred că ne va debloca oarecum și cred că putem să obținem cele trei puncte”, a declarat Jorza.

Rapid se clasează momentan pe locul 3 în Liga 2, cu 27 de puncte în 15 meciuri. De partea cealaltă, SCM Gloria Buzău a ajuns la cota 22 în 16 meciuri, fiind acum pe poziția a 10-a. Dacă Rapid are următorul joc acasă cu FK Csikszereda, buzoienii primesc vizita celor de la Unirea Slobozia.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Andrei PASCU 26 Feb. 2021, 14:53 Liga 2
Pe aceeași temă