VIDEO | Petrolul, victorie fără probleme în amicalul cu Zimbru Chișinău! Liderul Ligii 2 a câștigat la scor, iar Marius Coman a oferit faza meciului

Răzvan STÎNGĂ 23 Mar. 2022, 18:09 Liga 2

Petrolul n-a avut emoții în amicalul disputat în compania moldovenilor de la Zimbru Chișinău (locul 7, penultimul, în prima ligă din Republica Moldova). În testul jucat la Strejnic, lângă Ploiești, elevii lui Nicolae Constantin s-au impus cu 3-0, două dintre reușite venind în prima parte.

Petrolul, victorie ușoară în amicalul cu Zimbru Chișinău 

Petrolul a început sus meciul, cu atacuri poziționale. A avut posesia, încercând să surprindă atât în benzi, cât și prin interiorul apărării moldovenilor. Astfel, a deschis destul de repede scorul, încă din minutul 14, dar dintr-o fază fixă.

Saim Tudor a executat o lovitură liberă de la distanță, de la aproximativ 25 de metri, direct pe poartă, însă portarul Chirinciuc a respins în față. Balonul a ricoșat la Constantinescu, al cărui șut a fost respins din nou de Chirinciuc, iar ulterior a sărit norocos la Senad Jarovic, care doar a pus latul și a împins mingea în poarta goală.

Zimbru Chișinău a fost destul de puțin prezentă în preajma careului lui Moroz, construcția fiind una lentă și previzibilă, poate în nota unei echipe aflate la retrogradare în prima ligă din Republica Moldova. A fost, de altfel, în mare parte, un antrenament mai intens pentru liderul Ligii 2, care în acest amical a utilizat mai degrabă rezervele.

Scorul la pauză, 2-0, decis în urma unui autogol

Chiar dacă Nicolae Constantin nu a trimis pe teren garnitura standard, fotbaliștii ”aruncați” la joc au continuat atacurile și în minutul 45, înainte de pauză, scorul a devenit 2-0. A fost vorba de un autogol al Zimbrului Chișinău.

Duță a centrat din partea stângă pentru Jarovic, iar Joao Amina, în încercarea de a respinge în corner cu capul, a trimis în proprie poartă. Așa s-a terminat prima parte, 2-0 pentru Petrolul, însă trebuie precizat că formația lui Nicolae Constantin nu a avut o circulație bună în ultimii metri din preajma careului advers. Multe dintre atacuri, în prima parte, s-au încheiat în urma unor pase greșite sau în urma intervențiilor fundașilor adverși.

O fază în care Petrolul a mai introdus mingea în poartă s-a petrecut puțin după mijlocul părții, în minutul 27, însă execuția lui Coman din careu, la vinclu, a fost anulată pe motiv de offside.

Joc mai echilibrat în repriza a doua

Zimbru Chișinău a început în atac partea a doua, dar Petrolul a făcut un joc bun în defensivă, cu un presing avansat și cu o poziționare bună pe teren. A fost o dispută mult mai echilibrată în actul secund, dar tot liderul din Liga 2 a fost aproape de gol, în minutul 59. Tolea a centrat în fața porții, pe jos, din partea stângă, pentru Jarovic, însă atacantul a fost prins puțin în spate și a ratat întâlnirea cu balonul.

Ulterior i-a venit rândul lui Măzărache să fie în centrul atenției la finalizare. În minutul 62, acesta a primit un balon pe sus din dreapta, a încercat să reia spectaculos din prima, însă execuția nu i-a ieșit și doar a șters mingea.

Din minutul 65, Petrolul a început să pună stăpânire pe joc din nou, ca în prima repriză, făcând un presing agresiv, uneori fiind și cu șapte fotbaliști în terenul Zimbrului Chișinău. Moldovenilor le-a fost greu să mai construiască, încercând, în momentele în care a putut, să joace pe contraatac.

David Ilie a închis tabela. Cursă superbă a lui Marius Coman

Astfel, a picat și golul de 3-0, în minutul 73, după o fază foarte frumoasă de atac. Coman a primit balonul în stânga, la aproximativ 40 de metri de poarta Zimbrului Chișinău, a trecut de doi adversari, timp în care a pătruns și în careu, și a centrat puternic în șase metri, unde se afla David Ilie. Puștiul de 17 ani al Petrolului pur și simplu a fost lovit de minge, care a intrat în poartă.

Zimbru Chișinău a fost cât de cât periculoasă prin Balde, care a încercat să treacă prin zona centrală a Petrolului în mai multe rânduri. A încercat să facă probleme prin viteza și tehnica de care dispune, dar a și trimis în câteva rânduri spre poarta Petrolului. Execuțiile nu au fost însă prea periculoase.

Formația lui Nicolae Constantin a făcut pasul în spate în ultimele minute, iar o ocazie importantă a Zimbrului Chișinău a venit în minutul 81, în urma unui corner. Un șut trimis de la marginea careului mare, lateral stânga, a fost respins de lângă bară de Jercălău, introdus între timp pe teren în locul lui Moroz.

Zimbru Chișinău, ceva mai periculoasă în ultimele 10 minute

Au mai fost apoi două lovituri libere pentru Zimbru Chișinău, de la distanțe periculoase, dar acestea s-au încheiat fără ocazii de evidențiat. Un șut s-a dus pe lângă poartă, iar o execuție cu capul a trecut și ea la distanță de poarta Petrolului.

Partida s-a terminat 3-0 pentru Petrolul, care acum se pregătește de un al doilea meci de verificare, mai puternic. Sâmbătă, de la ora 11:00, la Voluntari, ”lupii galbeni” vor întâlni una dintre cele mai în formă echipe din Liga 1, FC Voluntari, la care evoluează și Constantin Budescu.

  • Petrolul: Moroz (Jercălău 60) – Alb. Olaru, Vrhovac (V. Lică 46), Al. Sabău (Horj 46), Duță (Măzărache 46) – Mih. Constantinescu, Prejmerean (Tolea 55), M. Chindriș, Saim Tudor – Jarovic (Dav. Ilie 70), M. Coman
    Antrenor: Nicolae Constantin
  • Primul 11 al Zimbrului Chișinău: Chirinciuc – Muriqi, Burghiu, Amona, Răileanu – Muntean, Anton, Fahd el Bahja, Gau – Rogac, Holdov
    Rezerve: Grygoryan – Zavalisca, Dani Christian, Balde, Olavio Gomes, Buna, Păvălachi, Mitsis, Zimța, Bejan
    Antrenor: Michele Bon

Partida amicală dintre Petrolul și Zimbru Chișinău 3-0:


Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Petrolul Ploiești

Răzvan STÎNGĂ 23 Mar. 2022, 18:09 Liga 2
Pe aceeași temă