Petrolul a intrat în vacanță după meciul de la Slobozia. Viorel Moldovan a stabilit când reia pregătirea pentru etapele capitale din Liga 2, din 2021. Când e programat primul meci oficial

Andrei PASCU 07 Dec. 2020, 13:51 Liga 2
Petrolul a intrat în vacanță după meciul de la Slobozia. Viorel Moldovan a stabilit când reia pregătirea pentru etapele capitale din Liga 2, din 2021. Când e programat primul meci oficial

Petrolul termină anul în Liga 2 sub locurile care asigură accederea în grupa pentru promovare, la finalul sezonului regular. Ploieștenii au câștigat ultima rundă din 2020, a 15-a, 3-0 cu Unirea Slobozia în deplasare, după care au intrat în vacanță.

Potrivit unui comunicat emis de club, jucătorii vor avea liber până la începutul lunii ianuarie, după care vor începe pregătirea pentru ultimele meciuri din sezonul regular.

Petrolul începe 2021 cu meciul din 8-imile Cupei României 

Reunirea ar urma să aibă loc, cel mai probabil, în data de 6 ianuarie. Atunci vor reveni jucătorii sub comanda lui Viorel Moldovan, pentru pregătirea ultimelor șase partide din campionat, înainte de împărțirea echipelor în grupe de promovare și retrogradare.

Petrolul va începe 2021 în Cupa României, în faza 8-imilor, unde s-a calificat după victoria cu 2-1 contra celor de la CSM Ceahlăul, din Liga 3. Partida din Cupă va avea loc în perioada 9-11 decembrie, dar deocamdată ploieștenii nu și-au aflat adversara.

”Sâmbătă, la Slobozia, «lupii» au susținut ultimul joc din 2020, intrând, apoi, imediat, în vacanță. Jucătorii au primit liber și s-au îndreptat către casele lor, reunirea lotului fiind preconizată pentru data de 6 ianuarie, în condițiile în care sezonul de primăvară va începe mai devreme decât de obicei.

Astfel, anul 2021 va fi deschis, pentru formațiile de eșalon secund, cu meciurile contând pentru optimile de finală ale Cupei României, etapă ce este programată să se desfășoare în perioada 9-11 februarie. Apoi, campionatul regular al Ligii 2 se va relua pe 20 februarie, cu partidele din runda a 16-a.

Până la finele primei părți a campionatului mai sunt de disputat șase etape, în care formația noastră va avea următorul program:

Etapa 16 (20 februarie): FC Petrolul – Metaloglobus București

Etapa 17 (27 februarie): Pandurii Lignitul Tg. Jiu – FC Petrolul Ploiești

Etapa 18 (6 martie): FC Petrolul Ploiești – AFC Turris-Oltul Tr. Măgurele

Etapa 19 (13 martie): Concordia Chiajna – FC Petrolul Ploiești

Etapa 20 (20 martie): FC Petrolul Ploiești – CS Mioveni

Etapa 21 (27 martie): FC Universitatea Cluj – FC Petrolul Ploiești

După cum se știe, primele 6 clasate vor continua lupta pentru promovare într-un play-off, în care se va intra cu punctele acumulate, în totalitatea lor, în prima parte a sezonului. Partidele se vor juca tur-retur, iar, la final, ocupantele primele două locuri vor promova direct în Liga I, în timp ce formațiile situate pe pozițiile 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Ligii I.

În ceea ce privește Cupa României, țintarul fazelor superioare va fi următorul:

9-11 februarie: optimi de finală;

2-4 martie: sferturi de finală;

13-15 aprilie: semifinale/tur

11-13 mai: semifinale/retur

22 mai: finala”, se arată în comunicatul emis de FC Petrolul.

Petrolul, primă parte de sezon sub așteptări

Petrolul termină anul în Liga 2 cu 21 de puncte în 14 partide desfășurate în 15 etape. Momentan se află pe locul 8, dar ar mai putea pica după desfășurarea ultimelor trei meciuri din 2020. Linia de clasament a echipei pregătite de Viorel Moldovan este de șase victorii, trei egaluri și cinci înfrângeri.

Un singur punct o desparte de ultima poziție care duce în play-off-ul de promovare, ocupată de Metaloglobus, chiar adversarul pe care Petrolul îl va întâlni în etapa a 16-a.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures 

Andrei PASCU 07 Dec. 2020, 13:51 Liga 2
Pe aceeași temă