Petrolul încheie anul cu o victorie la scor la Slobozia, însă rămâne în afara locurilor de play-off. Viorel Moldovan: ”Trebuie să sudăm lucrurile. Este nevoie de timp, dar știu că nu există acest timp”

Marius ANGHEL 05 Dec. 2020, 15:21 Liga 2

Petrolul se întoarce acasă cu o victorie la scor, 3-0, de pe terenului de la Slozobia, unde în acest sezon s-au câștigat greu puncte. Unirea a bătut Turris Oltul (1-0), a remizat cu CS Mioveni (0-0), Dunărea Călărași (2-2) și U Craiova 1948 SA (0-0) și a pierdut cu Farul (0-2) în fața unor echipe cu pretenții la play-off, însă în cu trupei ploieștene a cedat la scor, deși jocul din teren nu a arătat deloc o diferență mare între formații.

Huja, din offside, Ekollo și Balint au înscris pentru Petrolul la Slobozia

”Găzarii” au deschis scorul în minutul 24, prin fundașul Marian Huja, însă golul a venit dintr-o poziție de offside nesemnalizată, în urma devierii pe bara a doua a lui Mondragon, după o centrare dintr-o lovitură liberă din stânga a lui Țicu.

Desprinderea a venit în minutele de final, după ce Unirea obosise de atâta încercat să egaleze și s-a desfăcut în apărare. Serge Ekollo (79) a punctat la colțul lung, lângă bară, după ce a scăpat singur cu portarul în urma unei devieri cu capul a lui Constantinescu.

Iar Valentin Balint a înscris primul său gol pentru Petrolul în acest sezon abia în ultimul meci. S-a întâmplat în minutul 89, după ce Ekollo a deviat în față pentru Constantinescu, acesta a tras din dreapta spre colțul lung, portarul Poiană a parat în față și Balint a împins mingea în plasă din 3 metri.

Petrolul e pe locul 8, la un punct de play-off. Unirea Slobozia a căzut pe antepenultima poziție, 19

Cu cele trei puncte câștigate cu Unirea, Petrolul urcă, momentan, pe locul 8, cu 21 de puncte strânse în 14 meciuri desfășurate în 15 etape, devansând SCM Gloria Buzău la golaveraj.

Ultima poziție care duce în play-off, 6, este ocupată de Metaloglobus București, care are 22 de puncte, tot atâtea câte are și FK Csikszereda, care e pe poziția a 7-a.

În schimb, Unirea Slobozia a ajuns pe locul 19, antepenultimul, cu 15 puncte, însă are cel mai slab golaveraj față de Concordia Chiajna, Fotbal Comuna Recea și Ripensia Timișoara, și ele tot cu 15 puncte.

Viorel Moldovan: ”Ne vom așeza mult mai bine pentru cea mai rămas din acest campionat, până la play-off”

La finalul jocului, Viorel Moldovan, a vorbit despre ceea ce urmează pentru echipa sa. Antrenorul Petrolului e încrezător că va pune, în pauza de iarnă, formația pe picioare pentru a avea rezultatele pe care le doresc atât suporterii, conducătorii, cât și el.

”Cu mult lucru din punct de vedere tehnico-tactic, ne vom așeza mult mai bine pentru cea mai rămas din acest campionat, până la play-off.

Clasamentul este foarte comprimat. Sincer, pe mine mă interesează doar echipa mea și trebuie să ne punem la punct, trebuie să sudăm lucrurile și vom avea, din acest punct de vedere, timp în pregătire pentru a arăta diferit odată cu reluarea sezonului în primăvară.

Am mai spus-o, nu vreau să găsesc scuze. Știam ce mă așteaptă aici. Am luat o echipă, practic, de la zero, cu șapte seniori rămași în lot din sezonul trecut. Dintre aceștia, dacă erau doi sau trei titulari. Am avut mulți juniori la începutul pregătirii. Pe etape au venit foarte mulți jucători. Este nevoie de timp. Știu că nu există acest timp, pentru că toată lumea este impacientă, toată lumea vrea foarte repede rezultate. O să vină și rezultatele, dar trebuie să ai răbdare”, a spus, la microfonul DigiSport, Viorel Moldovan.

De partea cealaltă, Unirea Slobozia nu s-a bazat în acest meci pe antrenorul principal Enache Costea, despre care clubul n-a scos un cuvânt. Echipa a fost condusă de pe margine de antrenorii secunzi Adrian Cristea și Daniel Harnagea.

Campionatul Ligii 2 se va relua în luna februarie a anului 2021, în jurul datei de 20, iar Petrolul urmează să joace pe teren propriu cu Metaloglobus. Unirea Slobozia va juca la Aerostar Bacău.

UNIREA SLOBOZIA – PETROLUL PLOIEŞTI 0-3

Marian Huja 24′, Serge Ekollo 79′, Valentin Balint 89′

Unirea Slobozia: I. Poiană – Rob. Ghiță, Gab. Lazăr, I. Dinu, Ibrian (Al. Muscă 81′) – Chebac (Bg. Danciu 46′), Vl. Suciu, Mih. Adăscăliței (D. Unguru 64′) – C-tin. Toma (cpt.), Ad. Moldovan (Cr. Ene 64′), Trucă
Rezerve neutilizate: Gurău – Dumbrăvean, Mih. Lemnaru, Pocol, P. Mihalache
Antrenor secund: Adrian Cristea

Petrolul Ploiești: Kitanov – Mondragon (Alb. Olaru 76′), Huja, Meijers, Țicu – Salifu (Val. Balint 58′) – Mih. Constantinescu, Nir Lax, Pol Roige (cpt.), Vajushi – Buhăescu (Ekollo 76′)
Rezerve neutilizate: R. Avram – Botic, Ant. Manolache, Beleck, Saim Tudor, M. Bratu
Antrenor: Viorel Moldovan

Stadion: 1 Mai (Slobozia – Ialomiţa); Fără spectatori; Arbitru: Vlad Baban (Iaşi); Asistenți: Marius Bălan (Dej) și Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca); Rezerve: Andrei Baciu (Botoşani); Observatori: Marcel Savaniu (Braşov) și Stan Prodan (Alexandria).

Foto: Cristian Stavri și Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 05 Dec. 2020, 15:21 Liga 2
Pe aceeași temă