Petre Ivanovici s-a despărțit de Concordia Chiajna. ”Vreau să joc în Liga 1. Nu am avut realizări ca la Botoșani sau Voluntari și mi-am dorit altceva”

Marius ANGHEL 14 Jul. 2020, 20:13 Liga 2

Concordia Chiajna s-a despărțit în ultima perioadă de o serie de jucători importanți, printre care se află și Petre Ivanovici, unul dintre cei puțini rămași în lot după retrogradarea din Liga 1. Mijlocașul timișorean și-a încheiat contractul cu ilfovenii la finalul lunii iunie și a refuzat prelungirea acordului, în speranța că va reveni în Liga 1 sau va prinde un transfer în afara țării.

Petre Ivanovici (30 de ani) a semnat cu Concordia în vara anului 2018 și după două sezoane petrecute la echipa ilfoveană a ajuns la finalul contractului, pe care n-a mai dorit să și-l prelungească, deși a avut această ofertă. ”Nu am fost de acord, pentru că vreau să joc în Liga 1. Am ceva sigur din liga a treia din Italia, dar vreau să mai aștept până găsesc o ofertă mai bună. Îi mulțumesc domnului Tănase (n.r. – președinte C.A. Concordia Chiajna, Cristian Tănase), cu care am avut o relație bună, pentru că m-a dorit la echipă, dar, din păcate pentru mine, nu am reușit sa joc bine, nu am avut realizări cum am făcut-o la Botoșani sau Voluntari și am vrut să încep o nouă provocare”, a spus Ivanovic pentru Liga2.ro.

Paul Batin, Andrei Lungu, Petre Ivanovici și Andrei Sava în meciul dintre Concordia Chiajna și Metaloglobus București. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Petre Ivanovici se antrenează la Timișoara și speră să revină la o echipă din Liga 1

Mijlocașul care în acest sezon a fost utilizat în 16 meciuri s-a întors acasă, la Timișoara, unde, momentan, se pregătește singur, până când își va găsi o nouă echipă. ”Mă antrenez pe terenul unde am început fotbalul (n.r. – în cartierul Freidorf), a spus jucătorul care a început fotbalul la Auto Timișoara, apoi a plecat la Alto Gradimento Albina, a ajuns în Ungaria, la Vac FC, și în România s-a întors la Farul Constanța, pentru care a jucat în Liga 2. În 2014 s-a transferat la FC Botoșani, care promovase în Liga 1, iar după aceea a trecut la FC Voluntari, unde a înregistrat și cele mai bune rezultate din cariera sa: Cupa României (2017, finală cu Astra) și Supercupa (2017, meci decisiv cu Viitorul).

În precedentul sezon petrecut la Concordia Chiajna, în Liga 1, a avut 30 de prezențe și un gol.

Petre Ivanovici, Andrei Neagoe și Valentin Bărbulescu, în duel pentru minge în meciul dintre Steaua și Concordia Chiajna, în Cupa României. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Alți șase jucători au plecat de la Concordia

În afară de Petre Ivanovici, Concordia Chiajna s-a mai despărțit de Alexandru Greab, care tocmai a fost prezentat la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Nivaldo Alves Freitas Santos, Bilal Bari, Ventsislav Dimitrov Hristov, Karim Safsaf și Ciprian Gliga.

La capitolul achiziții, Concordia i-a convins pe jucătorii Alexandru Cherecheș (23 de ani) și Ionuț Biceanu (26 de ani) să semneze contracte valabile pe următorii doi ani. Primul a evoluat ultima dată la ASU Poli, iar al doilea la Astra.

Concordia Chiajna a avut un sezon ratat după retrogradarea din Liga 1. Echipa ilfoveană a terminat prima parte a campionatului din eșalonul secund pe locul 16, retrogradabil, iar după trei meciuri desfășurate în 2020, singurele până în momentul suspendării și mai apoi ”înghețării” campionatului din cauza coronavirusului, s-a menținut pe aceeași poziție. FRF a decis însă ca nicio echipă să nu retrogradeze, astfel că trupa din Chiajna și-a asigurat prezența în Liga 2 și pentru următorul sezon.

Marius ANGHEL 14 Jul. 2020, 20:13 Liga 2
Pe aceeași temă