Percheziții într-un dosar de camătă, şantaj, luare şi dare de mită ce vizează trucarea pentru pariuri a unor meciuri din Liga 2. ”Te-am tăiat și te-am lăsat paralizat pe toată viața! Intrăm toți la pușcărie”

Autori: Bogdan SAVIN, Marius ANGHEL Publicat: 13 Nov. 2020, 17:09 Liga 2

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, au efectuat vineri, 13 noiembrie 2020, șase percheziţii domiciliare într-un dosar de camătă, şantaj, luare şi dare de mită, vizând trucarea unor meciuri de fotbal din campionatul 2017 – 2018 al Ligii 2.

”Jucătorii unei echipe de fotbal din Liga a II-a ar fi jucat sub capacitatea lor sportivă, în scopul trucării de meciuri din campionatul 2017-2018 şi obţinerii unor venituri, inclusiv din pariuri”, arată Poliţia Română, citată de news.ro.

Polițiștii au pun în executare zece mandate de aducere în acest dosar!

”Din cercetări a rezultat că jucătorii unei echipe de fotbal din Liga a II-a ar fi jucat sub capacitatea lor sportivă, în scopul trucării de meciuri din campionatul 2017 – 2018 şi obţinerii unor venituri, inclusiv din pariuri.
La momentul comiterii faptelor, persoanele aveau calitatea de jucători profesionişti de fotbal, în Liga a ll-a. Jucătorii ar fi fost determinaţi să aibă această conduită prin constrângeri şi ameninţări exercitate de persoane care au împrumutat sume de bani cu camătă către o parte dintre aceştia”, a transmis Poliţia Română.

La percheziții au participat şi angajați din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Brăila, Buzău, Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Vâlcea, sprijiniţi de echipe ale serviciilor pentru acţiuni speciale. Persoanele cercetate în acest caz ajung la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila pentru audieri şi luarea de măsuri legale.

Perchezițiile vizează foști jucători ai echipei de Liga 2 Dacia Unirea Brăila. Antrenorul Alin Pînzaru făcea acuzații grave la momentul respectiv, în 2017

Dosarul vizează foști jucători ai echipei Dacia Unirea Brăila, echipă care acum activează în Liga 3 și e lider în Seria 2.

După meciul cu Știința Miroslava (scor 1-4), desfășurat în 2017, pierdut într-o manieră clară pe teren propriu, antrenorul Brăilei, Alin Pînzaru, acum antrenor secund la UTA, a pus în spatele jucătorilor Costel Roșu și Gabriel Iosofache parcursul slab, pe de o parte, și suspect, pe de alta, al echipei sale din acea primă parte a sezonului.

Tehnicianul i-a făcut pe cei doi foști elevi ai săi „blatiști nenorociți”, „blatiști ordinari” sau „trântitori”, acuzându-i că „au vândut în draci” meciurile Daciei Unirea, echipă care după 21 de etape se afla pe antepenultimul loc în clasament (18), unul retrogradabil. Pînzaru îi acuza pe acești jucători de tot parcursul slab al echipei, chiar și la aproape o lună după ce fuseseră dați afară.

În acel sezon de Liga 2, Dacia Unirea a avut o mulțime de meciuri suspecte. A fost 2-3 cu ASU Poli, 4-4 cu Știința Miroslava, 4-3 cu Luceafărul Oradea, 2-2 cu Ripensia, 2-1 cu Metaloglobus, 2-2 cu Mioveni, 3-2 cu Hermannstadt, 2-2 cu Balotești, 3-2 cu Olimpia Satu Mare, 3-4 cu UTA, 3-3 cu Pandurii sau 1-4 cu Știința Miroslava. Aproape tot acest campionat a fost unul suspect în rezultatele obținute de echipa lui Alin Pînzaru.

Mai jos găsiți toate articolele apărute până acum pe Liga2.ro despre acest caz în care era și este implicat Dacia Unirea Brăila:

„După ce te-am tăiat și te-am lăsat paralizat pe toată viața, dau astea la gardă”

Conform GSP, jucătorii „colaborau” cu un anume Florin Petcu. După ce anumite rezultate nu au „ieșit” așa cum era convenit, între părți s-a iscat un adevărat război! Într-un schimb de mesaje cu Costel Roșu, Petcu i-a transmis:

„Eu îmi vreau banii înapoi.
Și spune-i ăluia la care te-ai dus să îi dai bani la hotel și că făcea că nu vrea și până la urmă i-a luat cu două mâini că eu nu vreau 500 de euro înapoi. Eu vreau 770 de milioane și 1.500 de euro înapoi. Să vândă mă-sa și cu ta-su vaca și caprele.
Să îmi bag p…a dacă nu îmi scoateți banii toți…la pușcărie cu voi! Eu nu mă duc la șeful comisiei. După ce te tai pe tine, mă duc singur la procuratură cu biletele, telefonul și baioneta. M-am săturat de voi. M-ați găurit destul. Am ajuns să mă împrumut de bani să pariez. M-am săturat.
Nu îmi începe iar cu ștocărelile de cote mici că gaura e prea mare”.

Petcu afirmă, conform sursei citate, pe același ton: „După ce te-am tăiat și te-am lăsat paralizat pe toată viața, dau astea la gardă. Biletele, convorbirile, telefonul cu contul de Betfair și intrăm toți la pușcărie. În curtea de plimbare te asigur eu că tu nu poți juca. O să fii cel mult antrenor, să stai pe bancă. Că nu mai poți să joci fotbal”.

„Vorbește cu toți 8 și cu 4 rezerve că îmi vreau banii înapoi repede. Și cu Iosofache, că el a decis că iese 2 cu Metaloglobus (n.r. – Dacia Unirea – Metaloglobus 2-1, din 30 septembrie 2017) a Peco dimineața în ziua meciului. Și cu ăia 3 care au fost cu ursul la hotel și le-ai dat 500 de euro de fiecare în parte să lase jocul că așa ai zis tu. Iosoface și Stănciulescu și morții mă-sii”.

Costel Roșu joacă acum la echipa din Liga 3 Mostiștea Ulmu, a doua clasată din Seria a 3-a.

Autori: Bogdan SAVIN, Marius ANGHEL Publicat: 13 Nov. 2020, 17:09 Liga 2
Pe aceeași temă