Și al doilea jucător acuzat de blat de Pânzaru îi răspunde antrenorului Daciei Unirea. „Și eu pot să spun despre el că este blatist. Să vină cu dovezi”

Marius ANGHEL 11 Dec. 2017, 14:03 Campionat

După ce Costel Roșu a reacționat la acuzele antrenorului Alin Pânzaru de la finalul jocului de sâmbătă cu Știința Miroslava (scor 1-4), că ar fi aranjat meciuri în acest sezon pentru pariuri, și al doilea jucător al Daciei Unirea Brăila către care s-a arătat cu degetul își susține apărarea.

Mijlocașul Gabriel Iosofache, la care se renunța odată cu Costel Roșu, pe 19 noiembrie, din cauza randamentului lor sportiv și a dorinței lor, după cum transmitea, la vremea respectivă, președintele Valentin Avramescu, spune că acuzațiile antrenorului Alin Pânzaru sunt neadevărate.

„Nu e nimic adevărat din tot ce se spune despre noi. Să vină cu dovezi. Și eu pot să spun despre Pânzaru că este blatist pentru că a făcut echipa strâmb. Sunt scârbit de fotbal, nu mi-am primit banii de 9 luni și jumătate. Eu sunt blatist sau el e? De când am plecat noi, ăștia trei-patru jucători (n.r. – Dacia Unirea Brăila s-a despărțit în ultima perioadă de Gabriel Lazăr, Cosmin Mihai, Costel Roșu și Gabriel Iosofache), n-a mai câștigat un meci. Cu noi, așa proști și blatiști cum eram, a făcut puncte”, a spus Gabriel Iosofache pentru Obiectiv Vocea Brăilei.

13 meciuri, dintre care 9 ca titlular, a bifat Gabriel Iosofache în acest campionat

La finalul meciului de sâmbătă, pierdut de Dacia Unirea Brăila cu 1-4, pe teren propriu, cu Știința Miroslava, antrenorul Alin Pânzaru s-a dezlănțuit în fața camerelor de filmat și și-a acuzat foștii și actualii jucători pentru parcursul slab al echipei din prima parte a sezonului Ligii 2. Pânzaru și-a îndreptat tirul acuzațiilor șocante împotriva a doi jucători, Costel Roșu și Gabriel Iosofache, pe care i-a dat afară aproape cu o lună în urmă.

Pe mijlocul campionatul și începând cu luna septembrie, când nu s-au concretizat promisiunile finanțării, au avut cu totul alte preocupări. I-a preocupat orice altceva în afară de antrenament, de fotbal. Plus că au acceptat în vestiar jucători care, din dorința de a supraviețui și a trăi, au început să vândă meciuri, efectiv. Alde Roșu, cu Iosofache, efectiv veneau prin vestiar și se rugau de băieți: „Hai să trântim meciul. Hai să facem 2 pauză / 1 final. Hai să facem aia, hai să aia”. Cei care au rămas nu s-au complăcut în poziția asta, s-o facă, pentru că îi dădeam și pe ei afară. Dar au acceptat, printre ei, jucători de tapa lor. La urechile noastre lucrurile astea au ajuns destul de târziu, când, efectiv, n-am avut ce face decât să-i dăm afară și nu mai puteam să înăbușim din fașă aceste lucruri”, a spus Pânzaru, care a continuat: „V-ați făcut un nume de ordinari, blatiști nenorociți. Asta v-ați făcut. Și lumea care a venit pe aici are mare dreptate. Meciul cu Mioveni, multe meciuri în care noi stăm pe margine și ne uităm: „Bă, ce se întâmplă?”. Aflăm după aia ce s-a întâmplat. Au vândut în draci, asta au făcut”.

Principalul meci vizat de acuzațiile antrenorului Pânzaru este cel de la Satu Mare, cu Olimpia, atunci când Dacia Unirea a pierdut cu 2-3, după ce a condus cu 2-1 la pauză. Însă mai toate meciurile din acest sezon ale echipei brăilene au avut desfășurări ciudate de scor.

foto: Valentin Macrea (fb FC Hermannstadt)

Marius ANGHEL 11 Dec. 2017, 14:03 Campionat
Pe aceeași temă