Pentru oficialii de la Viitorul Pandurii, clasarea pe locul 2 nu reprezintă o surpriză: “Ne așteptam.” Radu Marghidan e convins că echipa din Târgu Jiu nu ratează play-off-ul și spune ce achiziții sunt dorite de Flavius Stoican

Mircea OGLINDOIU 16 Dec. 2020, 16:30 Liga 2
Pentru oficialii de la Viitorul Pandurii, clasarea pe locul 2 nu reprezintă o surpriză: “Ne așteptam.” Radu Marghidan e convins că echipa din Târgu Jiu nu ratează play-off-ul și spune ce achiziții sunt dorite de Flavius Stoican

Parcursul neașteptat de bun reușit de Viitorul Pandurii Târgu Jiu în prima parte a sezonului de Liga 2 nu i-a surprins pe oficialii gorjeni. Deși nu era cotată, la începutul campionatului, nu șanse la play-off, echipa antrenată de Flavius Stoican a încheiat anul 2020 pe locul secund în Liga 2, dar este calificată și în optimile de finală ale Cupei României.

Cu opt victorii, două remize și patru înfrângeri în campionat, clubul susținut de omul de afaceri Nicolae Sarcină a intrat în iarnă pe podium, fiind la egalitate cu Rapid, care are golaveraj inferior, 22-20, față de 26-22, cât au oltenii. Lider este ”FC U” Craiova, care are un avans de patru puncte.

Radu Marghidan crede că Viitorul Pandurii putea să stea și mai bine în Liga 2

Directorul sportiv al echipei gorjene, Radu Marghidan, consideră că Viitorul Pandurii putea obține chiar mai multe puncte, dacă jucătorii ar fi fost mai atenți la anumite faze!

”Pentru noi, poziția ocupată nu este neașteptată, fiindcă știm ce muncă s-a depus la antrenamente și știm cât de focusați sunt jucătorii la fiecare meci. Am avut un început mai greu de campionat, poate și din cauza venirii târzii a lui Flavius Stoican (n.r. – antrenorul a sosit cu o săptămână înainte de startul sezonului, iar în prima etapă echipa gorjeană a fost învinsă cu 3-1, pe teren propriu, de Rapid). A avut nevoie de timp până s-a acomodat cu jucătorii și a pus la punct toate celelalte detalii. Dar, după, toată lumea a fost mulțumită de acest parcurs. Puțin mai atenți, am fi putut obține și alte puncte puse în joc, mă refer la punctele pierdute acasă, dar, per total, am avut un parcurs bun”, a declarat Radu Marghidan, pentru gorjeanul.ro.

Marghidan e convins că echipa din Târgu Jiu nu ratează play-off-ul

Oficialul echipei din Târgu Jiu este convins că Viitorul Pandurii nu va pierde locul de play-off, ocupat în prezent, nici după disputarea celor șase etape care au mai rămas de jucat din sezonul regular: ”Eu cred că avem mari șanse, chiar dacă două victorii te pot duce în primele locuri sau două înfrângeri te pot scoate din primele șase locuri. Încă de la începutul campionatului, toată lumea se aștepta la o întrecere echilibrată, cumva ținând cont și de numele de tradiție care s-au înscris la start. Din păcate, o contribuție a avut și acest COVID, care a dat peste cap planurile pe care le-au avut majoritatea echipelor, aici vorbim de absențe, reprogramări și așa mai departe. Dar, în teren, se joacă destul de frumos.”

Două-trei transferuri planificate la Viitorul Pandurii pentru partea a doua a sezonului

În sezonul regular, Viitorul Pandurii mai are de jucat în 2021 cu ”U” Cluj (a), Farul (d), CSM Reșița (a), Ripensia (d), FK Csikszereda (a) și Dunărea Călărași (d), iar Marghidan crede că echipa sa nu are nevoie de multe transferuri în pauza de iarnă.

”Avem un nucleu de jucători foarte tânăr, doar Cristian Oroș (n.r. – 36 de ani) și Denis Rusu (n.r. – 30 de ani) «strică» cumva media de vârstă, dar ei sunt jucători cu experiență, ce oferă stabilitate, în primul rând din punct de vedere psihic, celor tineri. În linii mari, lotul rămâne la fel, poate vor mai veni doi-trei jucători, dar asta rămâne de văzut în zilele următoare, când ne vom întâlni și vom contura strategia pentru anul următor. Cu siguranță, ne gândim să transferăm doar jucători cu experiență, care să ofere un plus-valoare. Pentru meciurile care se anunță foarte aprige, este nevoie de astfel de jucători”, a mai spus directorul sportiv al Viitorul Pandurii.

Vor să avanseze în Cupa României

Radu Marghidan așteaptă evoluții bune și în Cupa României și speră ca Viitorul Pandurii să ajungă cât mai departe în competiția surprizelor. În șaisprezecimi, gorjenii au eliminat prim-divizionara Campionii FC Argeș, scor 1-0.

”În Cupa României, obiectivul este să tratăm fiecare joc cu seriozitate. Asta s-a văzut și la meciul cu FC Argeș, în care nu a existat o diferență între noi și echipa de liga întâi. Trebuie să mergem mai departe, nu contează pe cine vom întâlni în etapa următoare, dar cred că avem șanse reale să trecem mai departe. Eu aș prefera să mai scoatem o echipă de Liga 1 din competiție. Se poate să nimerim cu o echipă de același nivel, pentru că mai sunt câteva formații de Liga 2. Cred că avem șanse și jocul ne ajută să credem în asta”, a mai spus tânărul director sportiv, Radu Marghidan.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/flavius-stoican-a-trecut-la-treaba-si-incearca-primul-transfer-al-iernii-la-viitorul-pandurii-un-portar-din-liga-3-i-a-atras-atentia-dar-are-ca-adversar-un-club-din-liga-1-19162282

https://liga2.prosport.ro/seria-1/flavius-stoican-un-antrenor-cum-nu-se-poate-mai-fericit-laude-multe-pentru-jucatori-si-declaratii-indraznete-promisiunile-antrenorului-dupa-ce-viitorul-pandurii-a-trecut-de-cs-mioveni-19161546

Mircea OGLINDOIU 16 Dec. 2020, 16:30 Liga 2
Pe aceeași temă