Flavius Stoican, un antrenor cum nu se poate mai fericit. Laude multe pentru jucători și declarații îndrăznețe. Promisiunile antrenorului, după ce Viitorul Pandurii a trecut de CS Mioveni și a urcat pe locul 2 în Liga 2

Andrei PASCU 06 Dec. 2020, 14:34 Liga 2
Flavius Stoican, un antrenor cum nu se poate mai fericit. Laude multe pentru jucători și declarații îndrăznețe. Promisiunile antrenorului, după ce Viitorul Pandurii a trecut de CS Mioveni și a urcat pe locul 2 în Liga 2

Viitorul Pandurii a terminat 2020 cu o victorie. În etapa a 15-a din Liga 2, gorjenii s-au impus cu 2-1 pe teren advers, cu CS Mioveni. Trupa lui Flavius Stoican a revenit de la 0-1, după reușita lui Bogdan Rusu, din debutul meciului, minutul 3. A marcat apoi prin Andrei Dragu, minutul 34, și Marius Cioiu, minutul 53, și a înregistrat a treia victorie la rând în toate competițiile.

În același timp, grație succesului din deplasarea de la Mioveni, Viitorul Pandurii a ajuns la șase meciuri fără eșec, timp în care a înregistrat cinci victorii și un rezultat de egalitate. Antrenorul Flavius Stoican nu a avut cum să fie altfel decât fericit. A avut numai cuvinte de laudă la adresa jucătorilor.

Flavius Stoican: ”Avem jucători tineri care îmi doresc să crească de la zi la zi” 

Stoican a apreciat în primul rând modul în care echipa a reacționat, deși s-a văzut condusă încă din primele minute ale ultimului meci al anului.

”Lucrurile astea ne arată, și mie ca antrenor, că avem o echipă matură, chiar dacă sunt mulți tineri. O echipă care nu cedează și indiferent de scorul de pe tabelă jucăm până la final. Cred că am fost echipa care am presat, chiar dacă am plecat foarte repede cu un handicap, cu acel gol primit foarte repede. Am fost echipa care a jucat, și-a creat situații. Am încercat să jucăm fotbal, să pasăm și asta mă bucură. Avem jucători tineri care îmi doresc să crească de la zi la zi.

Până la momentul acesta chiar suntem pe un drum foarte bun și nu vreau să ne oprim aici. Sunt mândru și bucuros că acești băieți au crescut și joacă fotbal. Au entuziasm, de accea am venit în rândul lor, să le dau încredere, plăcere. Să învățăm jocul de fotbal exact așa cum e frumos și pentru oamenii care se uită, nu numai pentru rezultate. Cred eu că am îmbinat și plăcerea și rezultatele, totul până acum”, a declarat Flavius Stoican la microfonul DigiSport, la finalul partidei de la Mioveni.

Flavius Stoican, despre transferuri: ”E normal să mă bazez pe acest grup, dar sunt atent și la ce mai este nevoie” 

Referitor la lotul de jucători, Flavius Stoican a precizat, din nou, că există posibilitatea să fie făcute anumite schimbări. Deocamdată nu știe cum va sta situația, dar se va gândi în perioada următoare, iar ulterior va discuta cu conducerea. Un lucru e cert, antrenorul vrea să aibă la dispoziție aproximativ același lot de jucători și pentru a doua parte a sezonului.

Avem o pauză, sper să se regăsească, să se liniștească și apoi să începem în forță etapele care au mai rămas. Nu m-am gândit pe ce loc vom termina, eram încrezător în forțele mele. Eram încrezător în jucători, că i-am văzut la un amical. Am văzut că au potențial. Era important ca ei să perceapă ce le transmis. Asta e cel mai important, să le dai jucătorilor entuziasmul și plăcerea. Să fie responsabili și să joace fotbal, pentru că de aceea s-au apucat de fotbal.

(N.r. – referitor la transferuri) Sunt foarte atent, dar în primul rând am un grup bun, frumos, care are un potențial mare. E normal să mă bazez pe acest grup, dar sunt atent și ce mai este nevoie, pentru că mai sunt etape pe care trebuie să le tratăm foarte serios. Acești jucători mai au nevoie și de concurență, pentru a nu se arăta o automulțumire”, a completat Flavius Stoican.

Viitorul Pandurii, cu gândul la promovare 

Flavius Stoican a recunoscut și că se gândește la promovare, în contextul rezultatelor înregistrate până acum, care i-au dus echipa între primele formații în clasament:

”Ne gândim la meciul următor. Jocul ne dă speranțe la promovare, pentru că suntem acolo. Vom lupta până la final, se poate întâmpla orice, pentru că întrecerea e strânsă. Echipele sunt apropiate valoric și atunci e important să fim atenți la fiecare meci, la fiecare fază, la fiecare situație. Dar clar e bucurie și nu ascund lucrul acesta”.

Viitorul Pandurii termină în primele cinci echipe anul, în Liga 2 

Viitorul Pandurii este sigură de clasarea în primele cinci echipe la finalul acestui an. A înregistrat în 14 partide opt victorii, două egaluri și patru înfrângeri. În prima rundă din 2021, gorjenii vor evolua pe teren propriu cu ”U” Cluj.

Momentan se află pe locul 2, cu 26 de puncte acumulate, la fel ca Rapid, care are un golaveraj inferior. Liderul ”FC U” Craiova are 30 de puncte.

Din această primă partea a sezonului rămân de decis rezultatele în restanțele ”U” Cluj – Farul și Ripensia – CS Mioveni, nedisputate nici la reprogramare, dar mai sunt de jucat și restanțele ”U” Cluj – Ripensia și Ripensia – Farul. Totodată, din etapa a 15-a mai e de jucat și ”U” Cluj – Dunărea Călărași, astfel că mai sunt puncte de câștigat și clasamentul s-ar putea modifica până se intră în pauza de iarnă.

Foto: George Ilinca și Răzvan Păsărică / Sport Pictures 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-viitorul-pandurii-se-joaca-de-la-ora-1100-19161513

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-ultima-programata-in-2020-liderul-fc-u-craiova-joaca-pe-terenul-lanternei-rosii-pandurii-alte-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-19161189

https://liga2.prosport.ro/seria-1/flavius-stoican-se-gandeste-deja-la-transferuri-cativa-fotbalisti-importanti-isi-termina-contractele-cu-viitorul-pandurii-la-finalul-anului-reactia-antrenorului-vom-aduce-daca-va-fi-cazul-19161017

 

Andrei PASCU 06 Dec. 2020, 14:34 Liga 2
Pe aceeași temă