CSC Dumbrăvița încheie sezonul regular contra unei echipe calificate în play-off. Cosmin Stan, înainte de jocul cu SC Oțelul: ”Ar fi bine să ne oprim din făcut calcule”

Anda DELIU 10 Mar. 2023, 18:26 Liga 2
CSC Dumbrăvița încheie sezonul regular contra unei echipe calificate în play-off. Cosmin Stan, înainte de jocul cu SC Oțelul: ”Ar fi bine să ne oprim din făcut calcule”

CSC Dumbrăvița se află cât de cât pe un loc confortabil pentru a mai juca și sezonul viitor în Liga 2, dar, desigur, are așteptări de la meciul cu SC Oțelul Galați, una dintre cele trei formații deja sigure de participarea în play-off.

Antrenorul Cosmin Stan vrea ca acest meci să fie și un test înainte de cele șase partide din play-out, pentru a vedea unde se situează formația sa ca joc.

Cosmin Stan nu vrea ca jucătorii săi să se gândească la calcule înainte de meciul cu SC Oțelul

Toate partidele se joacă la aceeași oră, duminică (ora 13:00), tocmai pentru a ”evita” ca unele echipe să-și aleagă grupa de play-out.

Cosmin Stan vrea ca formația sa să nu se gândească decât la ce se întâmplă pe teren. Testul cu SC Oțelul îl vede util, dar nu se teme de confruntarea cu Dorinel Munteanu.

”Se fac foarte multe calcule, multă lume își face calcule. Și noi ne facem calculele noastre. Dar cred că ar fi bine să ne oprim din calcule și să ne concetrăm doar pe acest meci. E clar că am avut probleme cu echipele din prima parte a clasamentului, am luat doar un punct cu Chiajna, dintre echipele bune. Sperăm să infirmăm acest lucru la meciul cu Oțelul și să putem să adunăm punct sau puncte. Cred că ne stă în putință. Întâlnim o echipă bună, una dintre cele mai constante echipe. M-am obișnuit cu ipostezele de a fi rivali cu antrenori, cu nume mari de foști fotbaliști. Cred că nu are nicio importanță lucrul acesta pentru mine, sunt obișnuit. Nu cred că e un meci special, deoarece pe bancă e un fost mare jucător al României”, a declarat Stan.

Speră la un teren bun pe ”Stefan Dobai”

Dumbrăvițenii nu au probleme de lot, dar starea meteo poate deveni o problemă la ora jocului, deoarece plouă din nou în zona Timișoarei.

”Eu cred că noi suntem echipa avantajată de terenul mai prost, deoarece îl cunoaștem mai bine. Oțelul e o echipă de angajament, care se bazează foarte mult pe duelurile fizice, câștigă bine duelurile, cam acesta a fost atuul lor mai important. Terenul arată bine, ieri l-am protejat, nici azi nu facem antrenament pe el. Se mai anunță ploi doar vineri, sperăm ca terenul să fie în condiții bune la ora jocului”, a spus Cosmin Stan.

Adrian Zaluschi lucrează acum cu cel mai bun antrenor, spune el

Mijlocașul Adrian Zaluschi crede că meciul acesta cu trupa gălățeană are o miză mai mare pentru Dumbrăvița.

”Întâlnim Oțelul, o echipă bună, cu un lot numeros. Au de unde alege. Condițiile meteo poate vor pune puține probleme. Dar vom încerca să en adaptăm foarte repede și să ne autodepășim ca să obținem cele trei puncte. Ne dorim să învingem o echipă de tradiție cum este Oțelul. Cu siguranță miza mai mare e pentru noi, vrem să vedem și noi unde ne aflăm în fața uneie chipe care se luptă la promovare. La Dumbrăvița mă simt bine, suntem o echipă bună. Cosmin Stan e probabil cel mai bun antrenor cu care am lucrat, știe să scoată foarte bine în evidență calitățile unui jucător”, a spus Zaluschi, ajuns la Dumbrăvița în această iarnă, după ce în prima parte a sezonului a fost antrenat de Bogdan Andone și mai apoi de Octavian Benga la Poli Timișoara.

SC Oțelul nu a anunțat că aduce galerie la meciul de la Dumbrăvița, dar la fel s-a petrecut și în decembrie, când moldovenii au jucat la Ripensia tot într-o duminică și atunci echipa a venit cu un grup mare de fani.

Cu 23 de puncte, CSC Dumbrăvița e pe locul 12 în Liga 2 după 18 etape. SC Oțelul are 35 de puncte și ocupă locul 3, fiind deja calificată matematic în play-off. Meciul are loc duminică, de la ora 13:00, pe stadionul ”Stefan Dobai” din Dumbrăvița.

Foto: CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-sase-echipe-sunt-in-lupta-pentru-ultimele-trei-locuri-calificabile-in-play-off-ul-ligii-2-calculele-privind-sansele-de-reusita-ale-fiecareia-19262600

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-play-off-ului-si-play-out-ului-din-liga-2-se-stabileste-a-doua-zi-dupa-incheierea-sezonului-regular-cum-se-joaca-in-cele-doua-faze-care-determina-promovatele-si-retrogradatele-19262585

https://liga2.prosport.ro/seria-1/toate-meciurile-din-ultima-etapa-a-sezonului-regular-de-liga-2-au-loc-in-aceeasi-zi-la-aceeasi-ora-nicio-echipa-nu-este-sigura-de-pozitia-sa-finala-din-clasament-19262466

Anda DELIU 10 Mar. 2023, 18:26 Liga 2
Pe aceeași temă